Dainininko S. Sobralio koncertai Palangoje ir Trakuose nukeliami į rudens pradžią | Diena.lt

DAINININKO S. SOBRALIO KONCERTAI PALANGOJE IR TRAKUOSE NUKELIAMI Į RUDENS PRADŽIĄ

  • 0

Portugalijos žvaigždė, „Eurovizijos“ konkurso laimėtojas Salvadoras Sobralis šiais metais surengs du koncertus Lietuvoje, tačiau šiandien praneša, jog jų teks šiek tiek palaukti. Liepos mėnesį turėję vykti jo pasirodymai Trakų pilies kieme ir Palangos koncertų salėje dėl koronaviruso pandemijos nukeliami į rugsėjo vidurį.

Populiariojo dainininko, kurio ankstesni koncertai Vilniuje ir Kaune sulaukė didelio publikos dėmesio, koncertas Trakų pilyje nukeliamas į rugsėjo 10 dieną. Pasirodymas Palangos koncertų salėje nukeliamas į rugsėjo 12 dieną.

Į koncertus Trakuose ir Palangoje įsigyti bilietai galioja, jų keisti nereikia. Bilietus į abu Salvadoro Sobralio koncertus platina bilietai.lt.

Į Lietuvą 2017-ųjų „Eurovizijos“ laimėtojas jau trečią sykį atvyks festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu.

„Žinome, kad Salvadoras mūsų šalyje tikrai laukiamas. Tikėjomės, kad koncertų datų keisti neteks, ir ketinome juos surengti laikydamiesi Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyto žiūrovų skaičiaus ribojimo, tačiau perkelti koncertus paprašė pats dainininkas“, – sako festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Kadangi atlikėjui 2017-ųjų pabaigoje atlikta širdies persodinimo operacija, medikai jam rekomenduoja itin kruopščiai saugoti sveikatą ir nerizikuoti.

COVID-19 pandemijai Europoje slūgstant, dainininko gydytojas jam neleido lėktuvu keliauti iki rugpjūčio pabaigos – į koncertus savo šalyje S. Sobralis gali vykti tik antžeminiu transportu, tačiau tokia kelionė į Lietuvą būtų pernelyg tolima ir varginanti.

Žadama, kad rudenį dainininkas jau galės keliauti be jokių ribojimų – pasitaręs su gydytoju, surengti koncertus rugsėjį pasiūlė Salvadoro vadybininkas.

„Pasirodymai jūsų festivalyje yra geriausi. Labai nenorėtume jų prarasti“, –siųsdama linkėjimus iš Portugalijos, susitikti rugsėjį kviečia S. Sobralio komanda.

Dėl koronaviruso pandemijos ir įvesto karantino šį pavasarį jubiliejinio 30-ojo festivalio „Kaunas Jazz“ renginiai negalėjo vykti, tačiau didžioji dalis jų nukelta į vėlesnes datas.

Pirmasis šių metų „Kaunas Jazz“ koncertas įvyks jau šio sekmadienio popietę – Raudonės pilyje (Jurbarko raj.) koncertuos Linas Adomaitis su grupe.

Didelė dalis nukeltų „Kaunas Jazz“ renginių įvyks rugsėjo 4-6 dienomis, tarp jų – mokami ir nemokami koncertai įvairiose Kauno erdvėse ir Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje.

JAV džiazo žvaigždės Bobo Jameso ir Vokietijos garsenybės Tillo Brönnerio koncertas Vilniaus kongresų rūmuose nukeltas į rugsėjo 2 dieną.

JAV atlikėjų Gregory Porterio (ir Kauno miesto simfoninio orkestro) koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje nukeltas į 2021 m. kovo 11-ąją ir taps kitų metų „Kaunas Jazz“ sezono dalimi. Į 2021 metų pavasarį planuojama perkelti ir JAV atlikėjų Cecile McLorin Salvant, Jamisono Rosso, Avery Sunshine pasirodymus. Daugiau informacijos bus paskelbta, suderinus naujas koncertų datas.

Kol kas planuojama, kad bus atšaukti tik du pavasarį turėję vykti festivalio koncertai – Izraelio atlikėjo Tamiro pasirodymas Joniškio Raudonojoje sinagogoje ir Kanados grupės „Four80East” bei Artūro Anusausko trio pasirodymas Kaune.

Daugiau informacijos apie bilietų į šiuos du renginius grąžinimo ir keitimo galimybes „Kaunas Jazz“ interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose bus paskelbta artimiausiu metu. Ten bus galima rasti ir atnaujintą festivalio programą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS