Daugiausiai „Oskarų“ nominacijų gavo nespalvota juosta „Mankas“ | Diena.lt

DAUGIAUSIAI „OSKARŲ“ NOMINACIJŲ GAVO NESPALVOTA JUOSTA „MANKAS“

Daugiausiai „Oskarų“ nominacijų – 10 – pirmadienį gavo Davido Fincherio (Deivido Finčerio) „Mankas“ (Mank), o geriausio režisieriaus kategorijoje pirmą kartą buvo nominuotos dvi moterys – Chloe Zhao (Kloi Džao) ir Emerald Fennell (Emerald Fenel).

Srautinio transliavimo paslaugų milžinės „Netflix“ nespalvota juosta „Mankas“ pasakoja apie Holivudo aukso amžiaus laikus ir apie juostos „Pilietis Keinas“ (Citizen Kane) kūrimą.

Geriausio filmo kategorijoje nominuoti aštuoni filmai, tarp jų „Mankas“, E. Fennell „Mergina, teikianti vilčių“ (Promising Young Woman), Ch. Zhao „Klajoklių žemė“ (Nomadland), sulaukusi kontroversiškų vertinimų Kinijoje, „Judas and the Black Messiah“, „Sound of Metal“, „Minari“ ir „Čikagos septyneto teismas“ (The Trial of the Chicago 7).

Geriausio režisieriaus kategorijoje, kurioje iki šiol buvo nominuotos vos penkios moterys, priimti istoriniai sprendimai: pirmą kartą nominuotos dvi moterys, o Ch. Zhao dar tapo pirmąja šioje kategorijoje nominuota azijiečių kilmės moterimi.

Į geriausio režisieriaus „Oskarą“ taip pat pretenduoja „Minari“ kūrėjas Lee Isaacas Chungas (Li Aizekas Čungas), D. Fincheris ir „Dar po vieną“ (Druk) režisavęs Thomas Vinterbergas (Tomas Vinterbergas).

Nominacijas iš Londono paskelbė Nickas Jonasas (Nikas Džonasas) ir Priyanka Chopra Jonas (Prijanka Čopra Džonas). Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremonija įprastais metais jau būtų įvykusi, bet šiemet ji buvo dviem mėnesiams atidėta dėl pandemijos.

93-ioji „Oskarų“ įteikimo ceremonija bus rodoma balandžio 25 dieną. Akademija pirmadienį patvirtino, kad šou vyks ir savo įprastoje vietoje, teatre „Dolby“ Los Andžele, ir šio miesto centrinėje geležinkelio stotyje.

Gairės: Oskarai, filmas, kinas, Mankas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senuks

Koks skirtumas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS