B. Willisui diagnozuota sunki liga: megažvaigždė nutraukia karjerą | Diena.lt

B. WILLISUI DIAGNOZUOTA SUNKI LIGA: MEGAŽVAIGŽDĖ NUTRAUKIA KARJERĄ

  • 2

Veiksmo filmų herojui, Holivudo aktoriui Briusui Willisui diagnozuota afazija – sutrikimas, lemiantis visišką arba dalinį kalbos praradimą bei nesugebėjimą suvokti to, ką kalba kiti.

Dėl šios ligos aktorius nebegalės vaidinti ir dėl to nutraukia savo karjerą, kovo 30-ąją pranešė jo žmona Demi Moore savo „Instagram“ paskyroje.

„Mes, kaip šeima, norime pasidalinti, kad mūsų mylimas Brius'as turėjo problemų su sveikata ir neseniai jam buvo diagnozuota afazija, kuri paveikė jo kognityvinius gebėjimus. Dėl šios priežasties Brius'as nutraukia savo karjerą, kuri reiškė jam tiek daug.

Mes einame per visą tai kaip stipri šeima ir norime prijungti ir jo gerbėjus, nes žinome, kiek daug jis reiškia jums ir kiek jūs reiškiate jam. Kaip Brius'as visada sako: „Pasilinksmink“ (angl. Live it up). Kartu mes planuojame būtent tai ir padaryti“, – į aktoriaus gerbėjus savo „Instagram“ paskyrose kreipėsi B. Willis'o šeimos nariai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Bius'as Willis'as, kuriam kovą suėjo 67-eri, labiausiai žinomas dėl savo rolės penkių serijų filme „Kietas Riešutėlis“, kuris pirmą kartą pasirodė dar 1988-aisiais. Vėliau jis vaidino kritikų pamėgtuose filmuose: „Bulvarinis skaitalas“ (1994), „Šeštasis pojūtis“ (1999) ir „Mėnesienos karalystė“ (2012).

Į šią netikėtą naujieną netruko sureaguoti ir aktoriaus kolegos bei draugai. Daugelis jų reiškė užuojautą Brius'o šeimai, dalis prisiminė aktorių gražiausiomis spalvomis.

Sarah Paulson, kuri kartu su B. Willis'u vaidino filme „Stiklas“ (2019), sakė: „Jis man buvo nuostabus kolega, taip pat mieliausias, švelniausias ir labai linksmas žmogus.“

Aktorius ir režisierius Kevin'as Smith'as teigė, kad ilgą laiką, dar prieš kuriant filmą „Tik nekvieskite farų“ (2010), kuriame Brius'as atliko pagrindinį vaidmenį, buvo jo fanas ir jam labai skaudu skaityti apie dabartinę aktoriaus būklę. „Jis mylėjo vaidybą ir dainavimą, viso to netekimas jam turėtų būti pražūtingas“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė režisierius.

Kas sukelia afaziją?

Afazija pasireiškia dėl kalbos zonų pakenkimo galvos smegenų žievėje. Sergant afazija sutrinka kalbėjimas, kalbos supratimas, skaitymas, rašymas, skaičiavimas. Išlieka normali klausa ir normalus kalbos padargų raumenų tonusas.

Remiantis Nacionalinio sveikatos instituto duomenimis, ligos priežastys gali būti įvairios: sutrikusi smegenų kraujotaka, galvos smegenų traumos, galvos smegenų augliai ar infekciniai susirgimai ar kiti galvos smegenų pakenkimai.

B. Willis'o šeima ligos priežasties plačiau nekomentuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

geras aktorius

Tik nesuprantu to pasakymo, mega zvaigzde, ka tai reiskia?

Vika

Ka cia bepridursi. Tragedija. Ir is kur tokios ligos atsiranda - negirdetos neregetos. Uzuojauta aktoriui. Puikus aktorius ir filmai su juo puikus. Tvirtybes ir sekmes jam ir seimai siame nelengvame laikotarpyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS