„DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai | Diena.lt

„DIARCHY“ MAGĖ: NELENGVA APIE TAI KALBĖTI VIEŠAI

Teatro "DiArchy" magei Dianai Gaičiūnaitei-Dirmei viskas yra labai svarbu – draugai, laisvalaikis, karjera.  Tačiau ilgame gyvenimo sąraše svarbiausias ir reikšmingiausias jai dalykas – šeima.

Tas žiedas gimtadienio proga

Rugpjūčio 16-ąją Diana ir jos vyras, verslininkas, ekonomikos mokslų doktorantas Virgilijus Dirma, švęs savo vestuvių jubiliejų.

"Gražūs skaičiai –  po dešimties metų draugystės susituokę jau dešimt metų", – šyptelėjo 40 metų moteris.

Su metais vyresniu Virgilijumi ji susipažino, kai jai buvo devyniolika.

Diana dažnai išvykdavo į ilgalaikes gastroles ir jie vienas kitam rašydavo nuoširdžius laiškus.

"Siekėme karjeros, mokėmės, keliavome, statėme namus ir pradėjome svarstyti apie šeimos pagausėjimą", – prisipažino magė.

Gruodžio 13-ąją, per savo gimtadienį, ji gavo dėžutę su žiedu ir iš pradžių nesuprato, kad tai ne tik sveikinimo dovana.

Matuodamasi žiedą pastebėjo, kad Virgis nori kažką pasakyti. Pagaliau sunkiai tramdydamas jaudulį ištarė, kad tai ne tik gimtadienio dovana.

"Ar tai – tas žiedas?" – širdžiai plakant beprotišku ritmu, pasiteiravo D.Gaičiūnaitė-Dirmė.

"Taip, tai būtent tas žiedas", – laimingai moteriai atsakė švytintis mylimasis.

Netrukus abu laimingi žmonės keitė darbo grafikus norėdami rasti porą dienų savo vestuvėms. Jos įvyko vasarą pajūryje, kur Lietuvos karinių jūrų pajėgų (LKJP) kapelionas Dianą ir Virgilijų sutuokė Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, o liudininkais buvo trys LKJP karininkai.

Šeimos magija

"Visada norėjau būti gera dukra, gera sesuo, gera žmona. Labai tikiuosi, kad pavyks tapti gera mama", – atsiduso jai su vyru jautriu ir skausmingu klausimu atvirai bendravusi magė. Kol kas jie vaikų neturi.

"Keletą metų po vestuvių tikėjomės, kad viskas įvyks natūraliai ir mes tapsime tėvais. Bet supratau, kad laukti to, kas neįvyksta, galima ilgai, o laikas bėga ne mūsų naudai", – prisipažino Diana, kuri, pasitarusi su vyru, pradėjo ieškoti galimybių, planuoti, kurti bendrą projektą "Vaikelis", pasitelkdami pagalbon veiksmingiausią šiuo metu metodą – pagalbinį apvaisinimą.

Tai nepaprastas kelias. Porai teko atlikti daug įvairių tyrimų, procedūrų, moteris iškentė keletą operacijų.

"Ir staiga susidūrėme su visuomenės problema. Visas mūsų pastangas vos nenubraukė pagalbinio apvaisinimo įstatymo pataisos, – atsiduso moteris, einanti į priekį ir vis dar besitikinti stebuklo. – Galbūt niekada nešnekėtumėme apie tai garsiai, bet žinodami, kad mes – ne vieni (turbūt apie 50 tūkst. Lietuvos šeimų ištveria šiuos išbandymus), nusprendėme pasidalyti savo patirtimi."

Šis laikas jai su vyru yra ir santykių išbandymas, bet jie nepasiduoda, o vyras dažnai jai sako: "Mes išsikapstysime", "Atlaikysime viską drauge".

"Labai svarbu jausti palaikymą, atmesti abejones, nepasiduoti sunkiomis akimirkomis, neišduoti vienam kito, nepamiršti, kodėl nusprendėme būti kartu. Tai ir yra šeimos magija, – nuoširdžiai kalbėjo Diana. – Mūsų šeimos receptas – visada palaikyti vienam kitą ir nepamiršti, kad mes –  viena komanda."

Neketina pasiduoti

Ji abejoja, ar harmoninga gali būti šeima, jei paties žmogaus sieloje nėra harmonijos ir jis negali rasti vidinės pusiausvyros.

Mūsų šeimos receptas – visada palaikyti vienam kitą ir nepamiršti, kad mes –  viena komanda.

"Ir tai nereiškia, kad žmogus yra blogas. Jis tik prarado vidinę pusiausvyrą šiame gyvenimo etape, – įsitikinusi D.Gaičiūnaitė-Dirmė. – Viskas keičiasi – nuotaikos, emocijos. kartais reikia palaukti, neskubėti ir nepriimti sprendimų emocinės įtampos metu. Neabejoju, kad viską galima nugalėti, jei nebūsi kategoriškas."

Diana neslepia, kad šis jų gyvenimo laikotarpis kupinas išbandymų, kartais ji neišlaiko įtampos.

"Bet Virgis sugeba suvaldyti situaciją, turi didelį atsakomybės jausmą, sugeba rūpintis šeima, kartu džiaugtis, skatinti vienas kitą palaikyti sunkiomis akimirkomis, matyti teigiamus dalykus, problemas paversti naujomis galimybėmis, rasti išeitį iš keblių situacijų, – savo vyrui begales komplimentų žarstė magė. – Jis išlieka sąmojingas, dosnus, atidus, tikslus, atsakingas, rūpestingas ir, svarbiausia, patikimas. Ir įsigudrina savyje suderinti lyderio savybes su užuojauta ir dvasine šiluma."

Jausdama tokį vyro palaikymą, ji neketina pasiduoti, nors kartais jaučia, kad kantrybė turi ribas.

Dianos didvyrė

Senkant kantrybei, tarsi atsitiktinai, priėjo nepažįstama moteris, paguodė ir pasakojo savo išgyvenimus apie palaidotus du neišnešiotus kūdikius, skausmą ir pastojimą pasinaudojus pagalbinio apvaisinimo metodu.

"Pagimdžiau nuostabų sūnų, jam – jau penkeri. Dabar laukiuosi mergaitės", – šypsojosi nepažįstamoji, o Diana klausėsi ir verkė.

"Štai ji – mano didvyrė, apie tokius žmones reikia rašyti ir kurti laidas, bet ne apie... – mostelėjo ranka "DiArchy" magė. – Ji mane tikina, kad ir man nusišypsos sėkmė."

Stresas ir nepasitikėjimas savimi, įsitikinusi Diana, – dvi pagrindinės priežastys, sukuriančios daug problemų. Tuomet nukenčia žmogaus savivertė.

"Netenkama vidinės pusiausvyros, užvaldo ambicijos, žmogus praranda gebėjimą kontroliuoti emocijas, mintis, veiksmus, –  daugelyje tokių šeimų tvyrančias problemas apnuogino moteris. – Tokios būsenos užgauname artimus žmones ir šeimoje kyla konfliktas. Kartais mane stebina, kai žmonės per emocijas ir egoizmą užmiršta kartu kurtą gyvenimą ir viską sugriauna."

Sunkiu metu, neabejoja Diana, geriau neskubėti priimti sprendimų, nusiraminti, susikoncentruoti į savo vidinį pasaulį, pasitelkti  saviįtaigą ir kontroliuoti stresą, emocijas, atsikratyti įtampos, žalingų įpročių.

Svarbiausia kelionė

Prakalbus apie pagalbinio apvaisinimo įstatymą, ji iš pradžių pasitarė su ją palaikiusiu vyru.

"Viešai kalbėti apie tokią asmeninę problemą nėra lengva, – neslėpė ji. – Labai daug žmonių mus palaikė, bet kai kurie  nusigręžė", – neslėpė moteris. Tačiau ji nė minutės nesigaili pasidalijusi savo patirtimi.

Po akimirkos Diana pakelė akis ir šyptelėjo: ne, ji nenori, kad žmonės manytų, jog ji tik verkia ir svaigsta apie vaikus.

"Gyvename visavertį gyvenimą, Virgis rašo daktaro disertaciją, aš turiu daug kūrybinių planų, rūpinamės namais, savo augintiniais – juodaisiais rusų terjerais Bondu ir Dinamitu, – šyptelėjo ji. – Kartu su vyru išgyvenome daug sudėtingų akimirkų, bet visada rasdavome išeitį. Tikime, kad nėra situacijų be išeities. Jeigu uždarytos durys, ieškome atidaryto lango."

Ar jai nekilo mintis, kad galbūt aukštesnės jėgos nori, jog ji išmoktų kažkokią pamoką ir galbūt įsivaikintų?

"Rimtai svarstėme galimybę įsivaikinti – tai viena iš galimybių tapti tėvais, – prisipažino Diana. – Bet kol kas baigsime tai, ką pradėjome. Išmoksime pamoką ir įveiksime mums skirtą išbandymą. Tikiu, kad surasime savo kelią, pasieksime tikslą ir tapsime dar stipresni."

Pavyks ar nepavyks sulaukti kūdikio – lems jau ne ji. Norėdama žaisti šioje sunkioje gyvenimo loterijoje, ji perka brangų bilietą.

"Visa kita – likimo valioje. Kad ir kaip būtų, tikiu, kad viskas bus gerai. Pasaulis per daug margas, kad jame būtų paliktas tik vienas laimės receptas, – svarstė Diana. – Kiekvienas rašome savo gyvenimo kelionės knygą. Pati svarbiausia kelionė, kurią galima prilyginti kelionei į Mėnulį, – kelionė į savo vidinį pasaulį. Tik ten žmogus gali surasti atsakymus ir pamatyti savo galimybes. Ši kelionė naudinga, kartais net privaloma kiekvienam mūsų. Ir labai svarbu šeimoje eiti šiuo keliu ne vienam."

GALERIJA

  • „DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai
  • „DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai
  • „DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai
  • „DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai
  • „DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai
  • „DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai
  • „DiArchy“ magė: nelengva apie tai kalbėti viešai
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tiesiog

akivaizdus pavyzdys, kad ir būdamas magu ar dar kokiu burtininku gyvenimo eigoje turi suprasti ir atrasti, jog esi tik žmogus ir ne viskas tam gyvenime pildosi pagal tavo norus ar stebuklingos lazdelės mostelėjimus.Tai verčia žmogų gilintis į save, atrasti daug gilesnius dalykus, tapti kuklesniu ir suprasti, kad Visatoje esi tik jos mažytė dalelė.Yra juk pasakyta, kai tampi niekuo, tai tampi tuo pačiu ir viskuo. Patarimas būtų Dianai pabandyti būti kuklesnei, neiti tiek į viešumą, nereikšti tiek pretenzijų dėl to, kad kažkas nevyksta gyvenime pagal jos planą, o tiesiog toje ramybėje, tyloje pabandyti suvokti, ką jai reikia pačiai keisti savyje, kad viskas pradėtų keistis aplinkui ją. Niekas gyvenime nevyksta šiaip sau, viskam yra gilesnės priežastys, tik nėra taip paprasta jas atrasti ir suprasti.

Anonimas

gal būt karjera padarė savo darbą ir tam ko dabar negalite turėti juk tokios treniruotės kaip lede lindėti tiek valandų ir visa kitą moterei manau padaro savo darbą gaila žinoma kad neišsipildo Jūsų svajonės, bet aš linkiu kad jums viskas pasisektų tikėkite

Senjora mano.

Visdelto manau Diana,kad eile metu nenorejote vaiku.Gerete kontraceptines vaistus.kaip ir daugelis.O kai jau praejus eilei metu uzsimanete kudikio ir jau jo nebera.Tai galimai prisidejo persirgtos ligos ir nebepastosi.Taip as manau.O jus patys geriau zinote.As rasau nes turiu pazystamu kuriem taip atsitiko.Yra laikas gimdyti ,o ne karjera daryti.Taip ir reikia gyventi pagal gamtos desnius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS