E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva | Diena.lt

E. COLOLO: PER GYVENIMĄ – SU MUZIKA IR IŠKELTA GALVA

Šiemet LNK televizijos projekto "Lietuvos balsas" finalas buvo kitoks – jį pakoregavo karantinas. Projekto prodiuseriai pakvietė žiūrovus nufilmuotą šou finalą stebėti didžiuliame ekrane ant "Ozo" prekybos centro stogo Vilniuje ir tiesiogiai balsuoti. Po dvi valandas trukusio renginio paaiškėjo, kad pagrindinį prizą ir žiūrovų širdis pavergė Evita Cololo.

Grįžo į įprastą ritmą

Evita – pernai Anapilin iškeliavusio garsaus humoristo Vitalijaus Cololo duktė. "Lietuvos balso" aklosios perklausos buvo filmuojamos vasarą, dar prieš skaudžią žinią apie V.Cololo netektį, supurčiusią visą Lietuvą. Tačiau mergina muzikos neapleido. Priešingai – ji ja nori dalytis su kuo daugiau žmonių ir savo balsu pasiekti net uždariausias širdis.

Praėjusią savaitę mūsų kalbinta Evita teigė, kad atsigauti ir suvokti, kad tapo projekto "Lietuvos balsas" nugalėtoja, prireikė savaitės. "Visa savaitė po finalo buvo kupina emocijų, sutrikimo, ir suvokimas, kad laimėjau, pagaliau atėjo, kai viskas nuslūgo ir grįžau į sau įprastą dienos ritmą", –  sako mergina.

Po pergalės jau pradėti net du autoriniai Evitos singlai ir jau netolimoje ateityje planuojamas albumas.

Pasak atlikėjos, jos kelias "Lietuvos balso" projekte buvo visoks: buvo ir džiugių akimirkų, ir skaudžių nelaimių. Bet dabar ji džiaugiasi, kad pasiryžo dalyvauti šiame projekte. Šiam žingsniui ją paskatino mama ir dainavimo mokytoja, – pati Evita, nors ir norėjo išbandyti jėgas, galvojo, kad nieko gero iš to nebus. O gal nedrįso išbandyti... Televiziniame projekte auditorija yra labai didelė, tave stebi iš visų Lietuvos kampelių, kažkas net kritikuoja. Ilgą laiką ji nebuvo pasiruošusi priimti kritikos, neigiamų atsiliepimų, komentarų. Tačiau šį kartą pagalvojo – jai jau aštuoniolika metų, baigia mokyklą, tai kada daugiau, jei ne dabar? Reikia surizikuoti ir pabandyti.

"Mano kelias projekte "Lietuvos balsas" buvo visoks, galiausiai atsiradau finale. Man tai didelis pasiekimas, kad nuėjau taip toli ir net nugalėjau. Sakyčiau, padariau kažką reikšmingo", – sako E.Cololo.

Viena yra tai, ką žiūrovai mato per televiziją, kita – projekto užkulisiai, vadinamoji virtuvė, kuri apie ją nežinančius gali ir išgąsdinti. Evitos tai neišgąsdino, nes vidinę televizijos projektų industriją ji žinojo nuo vaikystės – su tėte tekdavo dalyvauti visokiose laidose. Tad nieko netikėto ir nebuvo. Pagrindinis dalykas televizijoje, anot jos, –  perfekcionizmas, kad visiems viskas būtų gerai, kad dalyviai būtų reikiamai pasiruošę.

Jaučia palaikymą

Merginai puikiai sekėsi bendrauti su mokytoju Justinu Jaručiu – renkantis dainas jis visada atsižvelgdavo į jos nuomonę, abu visada rasdavo kompromisą. Visi projekto mokytojai, taip pat ir J.Jarutis, – labai jaunatviški, šaunūs, su jais galima bendrauti kaip su draugais. Nebuvo baimės kažko paklausti ar išsakyti savo nuomonę, nebuvo nurodymų, kad dainuosi dainą, nors ji ir nelimpa.

"Svarbiausia, ką gavau projekto metu, – bendravimas, naujos pažintys, muzikinės žinios, – sako Evita. – Su keliais iš dalyvių ir dabar palaikau artimus ryšius. Tai didesnė nauda nei laimėtas piniginis prizas. Materialiniai dalykai man niekada nebuvo labai svarbūs. Žinoma, dabar yra tas žinomumas, kurio aš šiek tiek bijau, tačiau prie jo reikės prisitaikyti. Geras jausmas, kai laimi ir esi įvertintas, nes prie to dirbau daug metų."

Juokinga, kad kai kurie žmonės mano, jog Cololo yra mano pseudonimas, kurį aš perėmiau iš tėčio. Ir tėtis su tuo dažnai susidurdavo. Dabar teks man su ta pavarde toliau gyventi, toliau ją garsinti.

Projekto "Lietuvos balsas" nugalėtoja pasakoja komentarus apie savo pasirodymus interneto erdvėje skaičiusi projekto pradžioje, po pirmų laidų, – buvo įdomu, kokią nuomonę apie ją susidarė žiūrovai, nes pati puikiai žino, kad gali atrodyti labai rimta ar net pikta. Vėliau komentarus skaitė vis rečiau, nes nėra prasmės semtis iš jų blogų emocijų, gadintis sau nuotaiką visai dienai. Evita jaučia žmonių ir artimųjų palaikymą, ir tai ją skatina visą save atiduoti muzikai.

Egzaminams nesutrukdė

Paklausta, koks iki šiol buvo jos muzikinis kelias, atlikėja pasakoja: "Kai buvau maža, gal dešimties metų, tėvai norėjo, kad dainuočiau chore, bet man labai nepatiko dainuoti su visais ir aš pasakiau, kad noriu dainuoti viena. Tada mano muzikos mokytoja Ronata ėmėsi mane ruošti atlikti dainą Mamyčių dienai. Sudainavau tą dainą ir ji manęs nepaleido – toliau dirbome, ji mane šlifavo. Po kurio laiko prasidėjo mano konkursinė veikla. Tačiau suvokti muziką pradėjau būdama gal kokių keturiolikos – supratau, ir ką atlieku, ir kaip, ir kokia yra to prasmė ir reikšmė, o muzika tapo neatsiejama mano gyvenimo dalis."

Teko Evitai dalyvauti ir Lietuvos dainų konkurse "Dainų dainelė" – 2018 m. tapo laureate. Dabar pačiai keista, tačiau tapusi laureate Operos ir baleto teatre atliko dainą su penktojo "Lietuvos balso" nugalėtoja, atlikėja Monika Marija. Apie tai primena nuotrauka, kurioje įamžintos dabar jau abi "Lietuvos balso" nugalėtojos.

Projektas "Lietuvos balsas" baigėsi prieš prasidedant abitūros egzaminams. E.Cololo muzikos egzaminą jau išlaikė, dar laukia lietuvių ir anglų kalbų žinių patikrinimas.

"Tiesą sakant, projektas ruoštis egzaminams man visiškai netrukdė, nes aš visada labai gerai mokiausi ir ypatingų pastangų norint išlaikyti egzaminus man neprireiks, – sako mergina. – Gal šiek tiek nerimauju dėl lietuvių kalbos egzamino, nes mano mintys labai šokinėja, nemoku susikoncentruoti ties kažkuria viena, tad šiek tiek bijau tą rašinį rašyti. Manau, teks pasipraktikuoti. O šiaip viskas gerai, kažkokio specialaus pasiruošimo egzaminams nelabai ir reikės."

Tęs muzikinę karjerą

Abiturientę šiek tiek liūdina, kad dėl karantino paskutiniais mokslų mėnesiais pamokos vyko nuotoliniu būdu, nes dvyliktokai į mokyklą jau nebegrįš. Ji pati teigia ir mokytojų, ir draugų per tuos mėnesius labai pasiilgusi, o bendravimas, kontaktas su žmogumi gyvai ir nuotoliniu būdu – visiškai skirtingi dalykai.

Po egzaminų Evita planuoja niekur nestoti ir nestudijuoti – bandys susikoncentruoti į muziką ir tęsti savo muzikinę karjerą. Tiesa, dar ne taip seniai ji planavo baigusi mokyklą studijuoti aktorystę, tačiau dabar planai pasikeitė. "Dabar noriu su muzika sieti savo ateitį – tai yra ta pagrindinė sfera, kuri mane žavi ir kurioje aš esu gabi. Manau, kad mokytis niekada nėra per vėlu – galėsiu stoti po metų, – sako mergina. – Tad gal būt šiais metais nesimokysiu. O situacijai šeimoje pasikeitus minties apie studijas užsienyje apskritai atsisakiau. Noriu būti Lietuvoje, arčiau šeimos. Manau, kažką gero rasiu ir čia. Net iš Druskininkų išvažiuoti man būtų labai sunku. Čia mano gimtasis kraštas, čia gamta, daug erdvės, ramybė. Vilnius – visiška priešingybė. Man būtų sudėtinga gyventi šurmulyje. Vienintelė viltis – visada vos panorėjus galėsiu grįžti čia."

Veiklos nepritrūks

E.Cololo – veikli mergina, ir veiklos ji visada susirasdavo. Prieš keletą metų ji buvo Druskininkų jaunimo klubo "Interact" prezidentė.

"Mano tėtis priklausė Druskininkų Rotary klubui, o "Interact" buvo panašus jaunesniųjų klubas. Užsiėmėme labdaringa veikla – siekėme padėti įvairioms organizacijoms, organizavome renginius, projektus. Projekto "Gyvenk" metu rinkome lėšas savižudybių prevencijai. Man norėjosi veiklos, tad kai man pasiūlė jam vadovauti – sutikau. Tačiau, pradėjusi mokytis dvyliktoje klasėje, vis mažiau toje veikloje dalyvavau, ir kai baigėsi mano kadencija, vadovauti klubui išrinko kitą žmogų. Klubas veiklą tęsia ir, kiek teko girdėti, jiems puikiai sekasi", – pasakoja Evita, neatmetanti tikimybės, kad ateityje įsijungs į kokius nors kitus visuomeninius projektus.

Tiesa, jei taip ir atsitiks, apie tai, matyt, nesužinosime – ji įsitikinusi, kad visiškai nebūtina gerų darbų viešinti.

Humoras padeda gyventi

Paklausta, kokia yra Evita, mergina teigia galinti būti ir labai rimta, ir labai linksma. Yra labai jautri, emocionali. Sako, turinti ydą – kartais mėgta vadovauti ir kai mano, kad jos nuomonė ar pasiūlymas yra teisingas, o kiti su tuo nesutinka, labai supyksta.

Tačiau dažniausiai ji yra taiki ir gerai su visais sutarianti. Tik ne visus labai arti prisileidžia, tad ir tų artimų draugų, kurie ją gerai pažįsta, nėra daug.

Prieš keletą metų viename interviu E.Cololo yra sakiusi, kad visa jų šeima yra užsikrėtusi linksmo gyvenimo būdo virusu – visus gyvenimo rūpesčius įveikti lengviau žiūrint į juos su humoru. Šia taisykle ji vadovaujasi iki šiol, nes humoras padeda į daug ką pasižiūrėti kitu žvilgsniu. Todėl reikia gyventi linksmai, džiaugtis gyvenimu. Ji įsitikinusi – kad ir kas nutiktų, reikia žiūrėti į priekį, judėti toliau. Taip elgtis ir stengiasi.

"O juokingų faktų mano gyvenime yra, – sako Evita. – Neseniai skaitinėjau internete visokius straipsnius ir radau, kad manęs besilaukdami tėvai galvojo, kad gims berniukas, ir net buvo išrinkę vardą – Markas. Bet kažkodėl gimė ne Markas – gimiau aš. Pirma mintis buvo pavadinti mane Elada, bet mamai labiau patiko vardas Evita, kaip Evita Peron. Ir to vardo aš tikrai niekada nenorėčiau keisti. Dar juokinga, kad kai kurie žmonės mano, jog Cololo yra mano pseudonimas, kurį aš perėmiau iš tėčio. Ir tėtis su tuo dažnai susidurdavo. Dabar teks man su ta pavarde toliau gyventi, toliau ją garsinti. Ir darysiu tai iškelta galva."

GALERIJA

  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
  • E. Cololo: per gyvenimą – su muzika ir iškelta galva
I. Gelūno / Fotobanko, A. Leonov nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

ALGIS

''Per gyvenimą -iškelta galva'' ,bet bažnyčioje P R I S I Š I K Ę S .

Kurcias

Gal dainuoja ir gražiai Bet aš gi ne aklas !?

Sakai laimėjo?

Nemanau. Vykdoma saves populiarinimo programa.Tętis tai daugiau pinigėlių neuždirbinės, teks pačioms verstis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS