Eminemas: jei turi priešų, vadinasi, šį tą gyvenime pasiekei | Diena.lt

EMINEMAS: JEI TURI PRIEŠŲ, VADINASI, ŠĮ TĄ GYVENIME PASIEKEI

Šią savaitę Amsterdame vyko svarbiausias metų muzikos renginys Europoje – MTV muzikos apdovanojimai, kuriuose amerikiečių repo atlikėjas Eminemas  gavo išskirtinį „Planetos ikonos“ apdovanojimą. Konfliktišku būdu ir spalvinga biografija anksčiau garsėjęs muzikantas šį kartą nieko neįžeidinėjo ir nuoširdžiai džiaugėsi įvertinimu.

Išsišokėlis nurimo

Reperis Eminemas, gavęs apdovanojimus „Planetos ikona“ ir „Geriausias hip hopo atlikėjas“, ant  scenos netvėrė džiaugsmu. Ilgai nešiojęs skandalingiausios žvaigždės karūną, šiemet jis nuoširdžiai padėkojo gerbėjams ir būtent jiems skyrė pasirodymą.

Atlikėjas pripažįsta, jog visą karjerą lydėję skandalai, problemos su teisėsauga nuėjo užmarštin. Dabar prašmatniausiame Detroito rajone jis ramiai gyvena dideliame name, prie kurio yra nuosavas golfo laukas, ir stengiasi atsiriboti nuo pykčio bei pavydo. Šiandien jis ne tik stengiasi būti kaip niekad geras tėvas dukrai, laikosi atokiau nuo žiniasklaidos, pramogų pasaulio šurmulio ir „viso pasaulio“.

Tačiau atrodo dar visai neseniai kiekvienas Eminemo pasirodymas viešumoje buvo tiesiog neįsivaizduojamas be eilinio „išsišokimo“. Muzikoje jis taip pat nevengė įžeidinėjimų kitiems muzikantams, priekaištų motinai ar buvusiai žmonai Kim. Pastaroji kartą net bandė nusižudyti po to, kai reperis sukūrė ją įžeidžiančią dainą.

Eminemo kūryboje daug pasakojimų apie smurtą, žalingus įpročius, tamsiausias asmenybės puses. Kai kurios šalys draudė jam pasirodyti jų arenose, argumentuodamos, jog vyras kursto nesantaiką, nepagarbą kitiems, smurtą prieš moteris.

Nuo depresijos iki priklausomybės

Eminemą nuo pat vaikystės lydėjo praradimai ir skurdas. Jis itin skaudžiai išgyveno dėdės Ronaldo, kuris vaikiną paskatino domėtis repo muzika, savižudybę ir visiškai užsidarė savyje. Eminemas nustojo kalbėti su artimaisiais ir savaitę nepratarė nė žodžio.

Kada tiksliai prasidėjo Eminemo bėdos dėl narkotikų, jis teigia nė pats neprisimenąs. Tačiau nuo vaikystės su įvairiais sunkumais susidūręs muzikantas kvaišaluose ieškojo nusiraminimo. „Kai išgėriau pirmą raminamųjų tabletę, pasijaučiau kaip danguje, o skausmas kažkur išgaravo. Negaliu pasakyti, kokiu metu tai tapo problema, tiesiog narkotikai vis labiau ir labiau pradėjo patikti. Žmonės bandė aiškinti, kad turiu problemą, o aš jiems atsakydavau: „Nešdinkitės iš čia po velnių! Negaliu patikėti, kad jūs man tai sakote. Aš nesileidžiu heroino. Po velniais, aš neuostau kokaino“, - prisimena žvaigždė.

Eminemas pasakoja, kad priklausomybės apogėjuje suvartodavo po 20 piliulių per dieną. Jis išgerdavo ir labai stiprių stimuliuojamųjų vaistų. „Suvartodavau tiek daug tablečių, kad nė nebežinojau, ką gerdavau“, - po kurio laiko pasakojo vyras.

Supratęs, jog „įklimpo į bėdą“ beveik prieš dešimt metų jis nusprendė atsisakyti kvaišalų, tačiau nesugebėjo, nes nebaigęs reabilitacijos proceso susižeidė. Jam buvo atlikta kelio operacija, po kurios jis vėl ėmė vartoti stiprius nuskausminamuosius. „Dėl mano žalingo įpročio gydytojai nesutiko išrašyti nuskausminamųjų, todėl grįžęs namo ėmiau desperatiškai ieškoti galbūt užsilikusių vaistų. Naršiau po visus namus, galiausiai rūsyje radau į servetėlę susuktas septynias su puse tabletės ypač stiprių tablečių“, - vienam žurnalui pasakojo atlikėjas.

Išsekino organizmą

Praėjusiais metais viename interviu Eminemas pasakė, kad kai tik pajuto šlovės skonį, viskas iškart pasidarė ne taip. Vieną kartą jis vos neperdozavo, todėl atsidūrė ligoninėje, kur jo laukė ilgas ir sunkus gydymas. „Kuo didesnio masto šou, tuo didesnio masto vakarėliai, ir visoks šlamštas visada po ranka. Gydytojai pasakė, kad dar kelios valandos ir aš būčiau miręs. Man netgi turėjo atlikti dializės procedūrą. Daktarai galvojo, kad neišgyvensiu. Beveik buvau pasiekęs patį dugną – mirtį“, – prisiminimais dalijosi reperis. Eminemas pripažino, kad detoksikacijos procesas buvo labai sudėtingas. „Kai gydžiausi klinikoje, beveik tris savaites nemiegojau. Ir ne tik nemiegojau, bet net ir nė kiek nesnaudžiau - nė vienos prakeiktos minutės! Teko atstatyti visa kūno motoriką. Net ir kalbėti iš pradžių buvo sunku, - skaudžią patirtį prisimena reperis. - Tai buvo mokymosi procesas, kuris, jaučiu, man padėjo suaugti. Negalėjau patikėti, kad be jokių medikamentų esu toks laimingas. Taigi, bet kam galėčiau pasakyti – vėliau tikrai pagerėja.“

Eminemas ne vienerius metus kovojo su priklausomybe narkotikams ir alkoholiui, tačiau prieš septynerius metus tapo „švarus“. Dabar jis teigia, jog atsisakius svaigalų jam teko išmokti viso muzikos kūrimo proceso „nuo nulio“. „Jūs turite prisiminti, kad tada neįrašydavau nė vienos dainos būdamas blaivus. Net nepamenu, kad neišgėręs ar ko nors nepavartojęs būčiau filmavęsis vaizdo klipe. Reikėjo priprasti kitaip įrašinėti klipus, dainas“, – žurnalui „Vibe“ neseniai kalbėjo reperis.

Narkotikai, vakarėliai ir pasiutęs gyvenimo tempas negalėjo nepalikti žymės Eminemo organizme. Būdamas karjeros viršūnėje jis staiga pradėjo stambėti, atrodė liguistas. Reperis prisipažino, kad vienu metu svėrė daugiau nei šimtą kilogramų, nors tai jo ūgio vyrui yra tikrai per daug. „Aš kasdien valgiau greito maisto restoranuose, visai nesirūpinau savo sveikata“, - sakė atlikėjas. Kad susigrąžintų formą, jam teko nemažai paplušėti – reikėjo ne tik atsisakyti nesveiko maisto, bet ir nubėgti kasdien po dvidešimt kilometrų.

Prieš penkerius metus Eminemas gyvenimo istoriją sudėjo į autobiografijos knygą, kurioje išsamiai aprašė kovą su skurdu, narkotikais, sielvartu ir depresija. Knygoje žvaigždė taip pat pasakoja apie karjeros pradžią ir kelią į šlovę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mbt shoes vs skechers shape up

mbt imara Eminemas: jei turi priešų, vadinasi, šį tą gyvenime pasiekei | KaunoDiena.lt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS