Epidemiologė pasibaisėjo vaizdais iš M.A.M.A apdovanojimų: fantastiška „dovanėlė“ prieš Velykas | Diena.lt

EPIDEMIOLOGĖ PASIBAISĖJO VAIZDAIS IŠ M.A.M.A APDOVANOJIMŲ: FANTASTIŠKA „DOVANĖLĖ“ PRIEŠ VELYKAS

  • 27

Lietuvos policija jau ėmėsi veiksmų bei aiškinasi situaciją dėl šeštadienio vakarą vykusių ir visuomenės pasipiktinimą sukėlusių M.A.M.A apdovanojimų, tačiau viešojoje erdvėje, rodos, nuomonių bangos nesiruošia nurimti. Ši išskirtinė situacija nepraslydo pro akis ir epidemiologei Rolandai Lingienei, kuri taip pat nusprendė pasisakyti apie šią „dovanėlę“ prieš šv. Velykas.

„Iš esmės ir vieni, ir kiti turi argumentų. Kitas klausimas, kiek jie pagrįsti?

Taip, sutinku ir pati daug kartų kartojau, kad reikia išmokti gyventi su virusu, naujoje realybėje. Bet ypač svarbu, kad tai galiotų VISIEMS, o ne atskiroms išrinktųjų grupėms. Ir, kad to sėkmę lems 3 dalykai:

– kuo greitesnė vakcinacija;

– intensyvus ir kuo prieinamesnis testavimas;

–įprastos infekcijų kontrolės priemonės ( kaukių, kur reika, dėvėjimas, atstumo laikymasis, rankų higiena ir kt.). M.A.M.A.

Ir kol visi sėkmės elementai dėl vienų ar kitų priežasčių neveikia kartu, kaip gerai suderintas mechanizmas, deja, per anksti „pasileisti plaukus“, – feisbuko įraše dėstė epidemiologė.

Liūdniausia, kad tokių ir panašių renginių pasekmes, praėjus kelioms dienoms po jų, pajuntame visi, ne tik jų dalyviai.

„Taigi, grįžkim prie M.A.M.A. temos. Renginio metu buvo skelbta, kad visi dalyviai yra pasidarę tyrimus dėl SARS-CoV-2. Klausimas, kokius ir kada? Bet tebūnie. Tik noriu priminti, kad net ir gavus neigiamą PGR tyrimo ar antigenų testo atsakymą DAR NEREIŠKIA, kad viskas yra ok. Tai reiškia, kad viskas buvo ok, (t. y., dar negalėjote užkrėsti kitų, net jei pats ir buvote jau užsikrėtęs) tepinėlio ĖMIMO metu. O po to jau „kaip dievas duos“.

Taigi, džiugus dalyvių klegesys greta vienas kito be veido kaukių yra nepaaiškinamas epidemiologine logika. Liūdniausia, kad tokių ir panašių renginių pasekmes, praėjus kelioms dienoms po jų, pajuntame visi, ne tik jų dalyviai (tik prisiminkime staigiai išaugusį susirgimų skaičių praėjusį rudenį po plačiai nuskambėjusių krepšinio rungtynių Kaune ir Vilniuje). Tik, o bet tačiau, gavę savąją infekcinę užkrato dozę, jų herojai, kaip taisyklė, „nebeprisimena“ užsikrėtimo aplinkybių“, – neslėpdama apmaudo toliau dėstė moteris.

„Na, o kas labiausiai iššaukė tokią audringą daugumos reakciją – tai, žinoma, tie patys dvigubi standartai. Fantastiška „dovanėlė“ prieš Velykas. Net priešiškų šalių tarnybos, ko gero, nebūtų sumanę, kaip dar labiau buvo galima suerzinti, suskaldyti ir įskaudinti ir taip jau Devynis pragaro ratus praėjusios visuomenės.

Kaip dar galima labiau suabejoti, kad gyvename vakarietiškas vertybes puoselėjančioje šalyje, kurioje sąvoka „gyvulių ūkis“ yra pažįstama tik iš G. Orwell satyros?

Ir aš noriu pas M.A.M.A. Tiksliau – aplankyti savo Mamos kapą.

Ir testą (tą, kurį reikia) galiu pasidaryti, ir kaukę net kapinėse, jei reikėtų, dėvėčiau. Ir saugaus atstumo laikyčiausi. Ir rankų higienos.

Bet, vis tik, aplankysiu ją vėliau... kartu su kitais, tokiais, kaip aš...“ – poetiškai užbaigė R. Lingienė.

Dėl Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio MAMA apdovanojimų renginio galimų pažeidimų Kauno policija sulaukė apie 30 pranešimų, ji aiškinasi situaciją.

„Žalgirio“ arenoje renginys vyko be žiūrovų, jo organizatoriai skelbė, kad visiems dalyviams prieš renginį buvo atlikti COVID-19 testai, tačiau viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas, jog nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

KO NORĖTI IŠ......

PASAULIO SKYLĖS , KURIOJE VADOVAUJAMASI JAUSMAIS IR REFLAKSAIS , O NESIVADOVAUJAMA LOGIKA

DURNIŲ GELDOJE PO SENOVEI

KODĖL TADA ,KAI GRĮŽUS IŠ UŽSIENIO SU NEIGIAMU TESTU, REIKIA IZOLIUOTIS

Ona

Jau jie senai buvo sutarę ir sumokėję. Satanistų fiesta į kurią tikriausia dar ir iš seimo nuvažiavo. Susirinko pasinarkašino,rusiškai pasikeikė,o jie tą moka, aptarė kaip pradės naikinti Lietuvą nuo šeimų ,vaikų ar senjorų,dūros ant scenos pasitampė su bebalsiais ,nu ir viskas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS