„Eurovizija“: Ukraina laukia pergalės | Diena.lt

„EUROVIZIJA“: UKRAINA LAUKIA PERGALĖS

  • 0

„Eurovizijoje“ Ukrainos laukiama kaip niekada. Grupė „Kalush Orchestra“ su daina „Stefania“ šalies atrankoje liko antroje vietoje, bet skandalas pavertė nugalėtojais. Atlikėja Alina Pash užleido grupei vietą kilus skandalui, kad ji galbūt nelegaliai vyko į Rusijos aneksuotą Krymą, praneša LNK.

Ukrainos likimas buvo pakibęs ir vėl Rusijai užpuolus kaimynę. Suabejota, ar šaliai neteks trauktis iš dainų konkurso, kaip balsuoti karo alinamoje šalyje, ar pavyks išvis kirsti sieną. Ukrainos valdžia grupei suteikė išimtį – iš šalies galės išvykti, nors yra šaukiamojo amžiaus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Manau, Rusija jau pralaimėjo karą. Be galo skaudu matyti siaubingus karo vaizdus. Ukrainoje tiek daug nužudytų civilių. Pats auginu du vaikus, jie turėjo išvykti iš šalies. Nemačiau jų jau daugiau nei mėnesį“, – skaudžia patirtimi dalijasi grupės „Kalush Orchestra“ narys Oleksandras Slobodianykas.

Pasak ukrainiečių atlikėjų, jie darys viską, kad šalis laimėtų „Euroviziją“ ir karą, nes Ukraina gyva. Ji privalo triumfuoti prieš tironiją.

„Padarysiu viską, kad pasirodytume geriausiai, kad mūsų šalis laimėtų ir karą, ir „Euroviziją“, – užtikrintai sako O.Slobodianykas.

Padarysiu viską, kad pasirodytume geriausiai, kad mūsų šalis laimėtų ir karą, ir „Euroviziją.

Grupė „Kalush Orchestra“ pradėjo koncertinį turą, atvyko į Šventąją Žemę. Ukrainietė šešiolikmetė grupės gerbėja Sonia dar prieš karą išsikraustė į Izraelį. Jos didžiausia svajonė dabar – Ukrainos pergalės visuose frontuose – ir muzikos, ir karo: „Laimėti „Eurovizija“ būtų nuostabu mums visiems, visai Ukrainai.“

Agresorės Rusijos „Eurovizijos“ scenoje nebus. Ji šiemet pašalinta iš dainų konkurso, nes neatitinka laisvojo pasaulio vertybių. Šių metų „Eurovizijos: finalas vyks Turino mieste, Italijoje, gegužės 14-ąją.

GALERIJA

  • „Eurovizija“: Ukraina laukia pergalės
Scanpix nuotr.
Gairės: Eurovizija, Ukraina, karas Ukrainoje, Kalush Orchestra
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS