„Eurovizijos“ finale – neregėtos TV technologijos | Diena.lt

„EUROVIZIJOS“ FINALE – NEREGĖTOS TV TECHNOLOGIJOS

  • 2

Jau nacionalinės atrankos finalo metu dalyviai galės pasijusti lyg didžiausiame Europos dainų konkurse – jų finaliniai pasirodymai bus filmuojami pasitelkiant inovatyviausias technologijas.

„Mūsų transliacijos režisierius Povilas Varvuolis yra didelis technologijų entuziastas ir ilgai mynė mums ant kojos. Pagaliau šiais metais naudosime kompiuterinę programą „cuepilot“, – pasakoja vyriausiasis LRT prodiuseris Audrius Giržadas.

Jis aiškina, jog „cuepilot“ – tokia programa, kuri valdo kameras. Visas vaizdas, kurį matome ekrane, užprogramuojamas iš anksto ir kompiuteris pats automatiškai perjunginėja kameras.

„Šiuo atveju turime 10 aukštos raiškos kamerų ir čia režisieriui suklysti jau neįmanoma, tik operatorius turi viską padaryti, kaip reikia, o daininnkas – į kamerą atsisukti laiku. Tai užtikrina vaizdo kokybę ir efektyvumą, nes rankomis taip greita visko padaryti negalima“, – tikina A. Giržadas.

Pirmą karta Lietuvos atrankos istorijoje bus naudojama ir skraidanti kamera, galinti skraidyti keturiomis kryptimis.

Nauja kamera specialiai „Eurovizijos“ finalui atvežta iš Latvijos.

Šou realistiškumą neabejotinai sustiprins ir nauja garso kokybė. „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalas bus transliuojamas su pasirenkamu erdviniu Dolby Surround 5.1 garso takeliu.

Jį užtikrins neseniai LRT įsigyta nauja moderni kilnojama garso stotis. „Garsą girdėsite kaip geroje koncertų salėje“, – žada A. Giržadas.

Plačiau – „Laba diena, Lietuva“ reportaže.

Nacionalinės atrankos finalą šeštadienį iš Klaipėdos „Švyturio“ arenos tiesiogiai transliuos LRT TELEVIZIJA, LRT RADIJAS ir LRT.lt portalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zenonas

Nusibodo tas Giržadas...

Zajabysj

Pyd-aras truktelėjo super

SUSIJUSIOS NAUJIENOS