F. M. Leščiauskaitė papasakojo apie jai grasinantį žmogų: žadėjo A. Jagelavičiūtės baigtį | Diena.lt

F. M. LEŠČIAUSKAITĖ PAPASAKOJO APIE JAI GRASINANTĮ ŽMOGŲ: ŽADĖJO A. JAGELAVIČIŪTĖS BAIGTĮ

  • 16

Prieš kelis mėnesius kalbėdama apie tai, kad žinomi žmonės sulaukia pašaipų, žurnalistė Fausta Marija Leščiauskaitė atskleidė, kad žinomumo kaina – dar didesnė. Moteris kreipėsi į teisėsaugą, siekdama apsiginti nuo ne vienerius metus jai grasinančio asmens. Pokalbyje F. M. Leščiauskaitė atskleidė, ką žino apie jai ramybės neduodantį asmenį.

Artimiausiomis dienomis mama tapsianti F. M. Leščiauskaitė apie jai grasinantį ir įžeidinėjantį asmenį kalba atsargiai – konkrečių įrodymų neturi ir tiki, jog pateiktos informacijos teisėsaugai pakaks, kad atrastų žmogų, šiuo metu prisistatantį Lauros Marshall vardu.

F. M. Leščiauskaitės nuomone, Laura Marshall yra nauja moters, anksčiau prisistačiusios Marijos Kaitaran vardu, kaukė socialiniame tinke.

„Pabrėžiu, kad kol kas neturiu įrodymų, bet yra tam tikri atsikartojantys veiksmai, kurie man rodo, kad tai galėtų būti šitas žmogus – Marija Kaitaran. Nežinau, ar tai tikras žmogaus vardas.

Ji yra mano, jei galima taip pavadinti, sena sekėja. Preliminariai galiu pasakyti, kad socialiniuose tinkluose ji mane seka penkerius septynerius, gal net aštuonerius metus“, – pasakojo F. M. Leščiauskaitė.

Ji pati buvo nusprendusi, kad man patinka viena muzikos grupė ir siuntė žurnalą, kur tos grupės vokalistas buvo pavaizduotas ant viršelio.

Pašnekovė atskleidė, kad tuomet, kai Marija Kaitaran pradėjo ją sekti, ji stengėsi susibičiuliauti.

„Ryškiai atsimenu, kad ji man netgi yra siuntusi dovanų, kurių aš jokiu būdu neprašiau. Ji pati buvo nusprendusi, kad man patinka viena muzikos grupė ir siuntė žurnalą, kur tos grupės vokalistas buvo pavaizduotas ant viršelio. Be to Marija Kaitaran gan plačiai pasakojo apie save žinutėse“, – prisiminė žurnalistė.

Konfliktas tarp F. M. Leščiauskaitės ir žmogaus, prisistačiusio Marijos Kaitaran vardu, kilo COVID-19 pandemijos metu. Moters teigimu, sekėja ją šmeižė, kaltino ir rašė prieš skiepus nukreiptus komentarus.

Pašnekovė sakė neprisimenanti, ar tuomet sekėją socialiniuose tinkluose užblokavo pati, ar kontaktą nutraukė sekėja, tačiau kuriam laikui iš F. M. Leščiauskaitės gyvenimo Marija Kaitaran dingo.

Neseniai F. M. Leščiauskaitė vėl pradėjo gauti vis agresyvesnes žinutes ir komentarus. Pašnekovė mano, kad tas pats asmuo susikūrė kitus profilius.

„Per kelias savaites ji vėl tapo agresyvi, pradėjo rašyti komentarus, jog norėtų duoti ar duos man į galvą. Tokia leksika šitam žmogui yra būdinga, panašus ir rašymo stilius, sakinių konstrukcija“, – sakė ji.

 

 

Pašnekovė atskleidė, kad Marijos Kaitaran vardą ji žino ir iš to, kad tokiu vardu prisistačiusi moteris rašydavo komentarus po velionės Agnės Jagelavičiūtės įrašais socialiniuose tinkluose.

„Iš asmeninės patirties pamenu, kaip ji rašydavo Agnei komentarus ir jie tikrai būdavo įžeidžiantys, gal net grasinantys. Deja, negaliu pateikti įrodymų, bet tai mano prisiminimai iš praeities. Mačiau, kaip šis žmogus elgėsi.

Šis žmogus grasina, kad man bus kaip A. Jagelavičiūtei. Laura Marshall prisistatantis asmuo turi fiksaciją Agnei, kaip turėjo ir Marija Kaitaran – tai yra dar viena sąsaja tarp šių profilių“, – pasakojo žurnalistė.

F. M. Leščiauskaitė atkleidė, kad ji nėra vienintelis žinomas žmogus, kuriam įžeidžius komentarus rašo Laura Marshall.

Nesu profesionalė ar gydytoja, bet man tai atrodo kaip kažkokios ligos paūmėjimai

„Žinau, kad ji panašiai rašinėja ir kitiems žinomiems žmonėms – labai panaši stilistika, grasinimai, sakinių daryba. Tie žmonės taip pat atsimena tokią veikėją Mariją Kaitaran, taigi viskas labai susiveda į šį žmogų – į vieną žmogų“, – sakė pašnekovė.

Vis dėlto, kategoriškai teigti, kad Laura Marshall ir Marija Kaitaran yra tas pats asmuo, F. M. Leščiauskaitė nedrįsta ir tai palieka teisėsaugai.

Moteris teigė nesuprantanti, kokie jos veiksmai išprovokuoja sekėjos pyktį ir agresiją.

„Nesu profesionalė ar gydytoja, bet man tai atrodo kaip kažkokios ligos paūmėjimai“, – kalbėjo ji.

F. M. Leščiauskaitė viliasi, kad teisėsaugai pavyks surasti žmogų ar žmones, rašančius jai pikto linkinčias ir grasinančias žinutes.

„Konsultavausi su vieno komisariato viršininke. Ji man patarė, kaip geriau parašyti pranešimą. Pareigūnė sakė, kad tokie žmonės dažnai įsivaizduoja, jog yra nepagaunami, nes slepiasi už netikrų vardų. Tačiau praktika yra kitokia – tokie asmenys susekami“, – sakė žurnalistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Tj

Gimdyti nelengva. Linkiu susikaupti. Auginti nelengva. Nereikėtų švaistyti jėgų.

Prie to paties

Žmonės kankinasi, guodžiasi - vis tuose pačiuose soc. tinkluose ir nepagalvoja, kad tuo dar labiau kaitina atmosferą ir gauna dar daugiau pamazgų savo adresu. O užtenka tik išjungt. Ir turėt kantrybės nebelįst. Nudžius savaime. Sėkmės ir stiprybės!

Nuoširdus patarimas

Grįžk į realų pasaulį. Jame jazminai žydi, troleibusai važinėja ir pati - oi, turėsi ką veikti ir kuo džiaugtis! O ten, tuose tinkluose - te sau jie patys ir pasikaria! Palos ir nustos....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS