Festivalyje „Vibelift“ – žinomų žmonių mintys apie nueitą iššūkių kelią ir OG Version koncertas | Diena.lt

FESTIVALYJE „VIBELIFT“ – ŽINOMŲ ŽMONIŲ MINTYS APIE NUEITĄ IŠŠŪKIŲ KELIĄ IR OG VERSION KONCERTAS

  • 0

Gegužės 13 d. jau šeštąjį kartą vyko jaunimo festivalis „Vibelift“, kuris šiemet po dvejų metų pertraukos sugrįžo gyvai. Nuo pat ankstyvo ryto „Avia Solutions Group“ arenoje rinkosi gerai Lietuvoje žinomi atlikėjai, nuomonės formuotojai, sportininkai, aktoriai ir, žinoma, gausus būrys Lietuvos moksleivių, studentų, festivalio savanorių, rėmėjų ir partnerių.

Socialinių mokslų kolegijos (SMK) organizuojamas festivalis „Vibelift“ į areną sugrįžo po dvejų metų pertraukos ir sulaukė gausaus būrio dalyvių bei svečių. Festivalį „Vibelift“ su trenksmu ir gerai žinomais hitais atidarė Vidas Bareikis drauge su grupe „8 Kambarys“.

„Šių metų festivalis toks įspūdingas ir galingas, jį atidaro grupė „8 Kambarys“, tai ko galima tikėtis renginio pabaigoje?“ – linksmai ir pozityviai nusiteikęs klausė publikos V. Bareikis ir ragino mėgautis kiekviena akimirka renginyje, nes festivalio programoje aktualias ir įdomias temas, pašnekovus, atlikėjus ir naudingą bei įkvepiančią informaciją galėjo rasti tiek mokiniai, tiek mokytojai.

„Vibelift“ – judėjimas, įgalinantis jaunus žmones aktyviai, ilgalaikei transformacijai. „Būk daugiau!“ – šių metų festivalio šūkis, kurį buvo galima išgirsti tiek scenoje, tiek arenos koridoriuose bei užkulisiuose.

V. Bareikis / G. Skaraitienės / BNS nuotr.

Pasak SMK kanclerės ir festivalio sumanytojos Gabijos Skučaitės, tądien scenoje pasidalinusios pristatymu „Būk daugiau!“ – tai daugiau nei šūkis.

„Tai turėtų tapti jūsų gyvenimo moto, kuris jus vestų pirmyn. Būti daugiau, svajoti daugiau ir galėti daugiau – įprasminti save, atskleisti savo potencialą ir jį įveiklinti, nebijoti suklysti ir tobulėti kasdien, tikslingai ir kryptingai keliauti savo tikslų link, kuriant ir įgyjant vis naujas patirtis ir priimant visas gyvenimo teikiamas galimybes. To norisi palinkėti kiekvienam mūsų šalies jaunuoliui“, –  savo mintimis dalinosi SMK kanclerė G. Skučaitė.

Paul de Miko diskusijoje „Tavo svajonių profesija, apie kurią nė nesvajojai“ palinkėjo jaunimui būti daugiau, bandant pažinti savo profesinį kelią savo mėgstamuose užsiėmimuose, kurie gali atverti puikias galimybes ateities profesijos ar specialybės pasirinkimuose.

Kalbinami broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai nuoširdžiai dalinosi jų vaikystės prisiminimais ir krepšinio aikštelės profesine patirtimi. Jie akcentavo, kad jaunas žmogus neturėtų bijoti suklysti ir tikėti savimi, net ir patyrus nesėkmę. Taip pat prisiminė, jog paauglystėje ypač svarbus buvo šalia esantis gerasis pavyzdys, kuriuo jie buvo vienas kitam, taip pat ir jų treneris bei tėvai. „Svarbu nepamiršti, kad šalia visų talentų ir sėkmės, nemažiau svarbu ugdyti savo asmenybę, nuolat tobulėti ir „neužmigti ant laurų“, – savo patirtimi dalijosi broliai Lavrinovičiai.

Jessica Shy, Rūta Loop, FC Baseball ir Gabrielius Vagelis atskleidė jaunimui visus muzikos atlikėjo profesijos pliusus ir minusus, toli gražu ne visada primenančius taip romantiškai įsivaizduojamą scenos žvaigždžių gyvenimą. Antrindami prieš tai buvusiems pašnekovams jie pabrėžė, kad jaunam žmogui, siekiančiam savo svajonių, svarbu disciplina, nebijojimas klysti ir gebėjimas priimti save tokį, koks esi, nes būti daugiau – tai pirmiausia pažinti save ir savo potencialą.

G. Skaraitienės / BNS nuotr.

Renginys, vykęs visą dieną, džiugino ne tik motyvuojančiomis ir įkvepiančiomis diskusijomis bei pašnekovais, bet ir koncertine programa, kuria festivalio žiūrovai galėjo mėgautis ir pertraukų metu. Įpusėjus renginiui, Vidas Bareikis sceną užleido jaunimo favoritams grupei „8 Kambarys“, žavingo balso savininkei – Evitai Cololo. Žiūrovai ilgosios pertraukos metu scenoje išgirdo ir atlikėją Liepą Lee, Sharray, Omertą ir vlogerį Andrių Talžūną.

Formuoti įpročius, atsikratyti tinginystės, išnaudoti laiką tinkamai ir naudingai, bandyti dar ir dar kartą – nustebsite, kad galite daugiau ir esate daugiau, nei buvote vakar.

Ne mažiau turininga antroji festivalio dalis prasidėjo nuo pozityvumo ir geros nuotaikos ambasadorės – žavingosios Dalios Belickaitės diskusijos. Žiūrovams ir ją kalbinusiam SMK tarptautinių ryšių vadybininkui ir visuomenės veikėjui bei SMK dėstytojui Samsonui Toye patikino, kad toli gražu ne visada jos nuotaika puiki, būna labai sunkių dienų, kai tenka mokytis mažiau sureikšminti mažus bereikšmius dalykus.

„Būna kai tenka susirinkti save iš gabaliukų, kai perdegi ir manai, kad viską darai ne taip. Bet visada yra artimi ir mylimi žmonės, draugai, kurie palaiko, įkvepia. Galų gale pati suvokiu, kad reikia mintis nukreipti į svarbius dalykus savo gyvenime, kurie tave veda į laimę ir padeda įgyvendinti tikslus, judėti pirmyn“, – dalijosi Dalia Belickaitė.

Daliai Belickaitei antrino ir kitas festivalio pranešėjas, renginių ir laidų vedėjas bei SMK dėstytojas Remigijus Žiogas. „Formuoti įpročius, atsikratyti tinginystės, išnaudoti laiką tinkamai ir naudingai, bandyti dar ir dar kartą – nustebsite, kad galite daugiau ir esate daugiau, nei buvote vakar“, – neabejodamas dalijosi R. Žiogas.

Apie drąsą klysti ir atrasti susirinkusiems pasakojo ir atlikėjas Vaidas Baumila, kuris pripažino vis dar jaučiantis stiprią scenos baimę. „Ar dainuočiau, vaidinčiau miuzikluose ar kine, mane visada kankina scenos baimė“, – sakė jis ir patikino, kad dažniausiai jaudulys kyla iš minties, ką apie mus pagalvos kiti. V. Baumila pasakojo, kad yra kilęs iš gana konservatyvios šeimos: mama mokytoja, o tėtis – teisininkas, tad čia klysti buvo nepriimtina. Visgi, galiausiai jis išsipainiojo iš tokio savęs spaudimo į kampą ir to palinkėjo susirinkusiems jaunuoliams.

„Pasitikite savo baimes plačiai išskėtę rankas. Nugalėkite jas ir dalinkitės savo patirtimi, pasakokite, kaip iki to atėjote ir kaip baimės bei klaidos jus užaugino“, – linkėjo Vaidas.

G. Skaraitienės / BNS nuotr.

Jam pritarė ir atlikėjas Donatas Montvydas, kuris jaunimą kvietė nebijoti išsiskirti iš kitų ir atrasti savąjį „aš“. „Linkiu sugrįžti į save ir mokėti būti su savimi. Nesilygiuokite į tai, ką matote socialiniuose tinkluose, nes mano akimis tai nėra pavyzdžiai, tai tik hipnozė. Jūs patys esate nuostabūs, todėl sugebėkite savyje ieškoti unikalumo“, – kalbėjo D. Montvydas.

Šiemet prie „Vibelift” festivalio organizavimo prisijungė ir Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU), kuris pagrindinėje renginio scenoje pristatė diskusiją su jaunaisiais talentais „Kazimieras Simonavičius išrado raketą. Ką išrasi tu?”, kurią vedė KSU rektorė doc. dr. Austė Kiškienė ir KSU Verslo inovacijų mokyklos vadovė Deimantė Žilinskienė.

Jaunimo festivalis „Vibelift“

G. Skaraitienės/Fotobanko nuotr.

KSU pristatytos diskusijos „Vibelift” festivalyje dalyviai: Fausta Šukytė, Džiugas Joneikis, Rokas Mizeikis ir Riana Žiogaitė yra pelnę ne vieną apdovanojimą ir sulaukę pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, meno, muzikos, aktorystės srityse. Jie pasidalino ne tik savo sėkmės istorijomis, bet ir atsakinėjo į klausimus apie savo vizijas, peržengiančias Lietuvos ir net laikmečio ribas.

Kol scenoje vienas po kito keitėsi pašnekovai ir atlikėjai, arenos koridoriuose buvo ne mažiau populiari ir jaunųjų nuomonės formuotojų bei vlogerių zona, kurioje moksleiviai fotografavosi, kalbino juos ir dalyvavo įvairiose festivalio rėmėjų iššūkiuose bei pramogose. Populiarumo susilaukė ir SMK bei festivalio partnerio Kazimiero Simonavičiaus (KSU) universiteto stendai, kuriuose moksleiviai domėjosi šių aukštojo mokslo įstaigų veikla, studijomis ir gyvai galėjo pabendrauti su ten studijuojančiais studentais bei dėstytojais.

„Vibelift“ festivalio metu siekiama įkvėpti ne tik jaunimą, bet ir kiekvieną tobulėti siekiantį mokytoją. Mokytojams skirtos konferencijos metu savo patirtimi ir patarimais dalinosi žymiausi Lietuvos mokytojai bei švietimo entuziastai.

Galiausiai festivalį uždarė trankų vakarėlį scenoje sukūręs reperis OG Version. Dainuojant populiariausias savo dainas, jam pritarė ir kartu su juo ošė visa arena. Regis, organizatorių pažadai buvo išpildyti – tai buvo viena linksmiausių, daugiausiai emocijų ir patirčių atnešusi diena susirinkusiems jaunuoliams.

GALERIJA

  • Festivalyje „Vibelift“ – žinomų žmonių mintys apie nueitą iššūkių kelią ir OG Version koncertas
  • V. Bareikis
G. Skaraitienės / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS