G. Liaudanskas-Svaras: jei esi sofos karalius, temų pritrūksi | Diena.lt

G. LIAUDANSKAS-SVARAS: JEI ESI SOFOS KARALIUS, TEMŲ PRITRŪKSI

Kadaise paauglių dievukais laikyti grupės „G&G sindikatas“ reperiai šiandien – subrendę vyrai. Svaras, Donciavas, DJ Mamania ir Kastetas dabar išgyvena grupės aukso amžių. Atlikėjai neslepia, kad per 20 grupės gyvavimo metų tarp jų būta visko, tačiau grupei išsilaikyti padeda tai, kad nariai laisvi ir gali elgtis taip, kaip norisi, o ne pagal primestas taisykles.

Ne vienerius metus jie rinkti geriausiais Lietuvos hiphopo muzikos atstovais. Tad jų dainos – nuolat tarp radijo stočių grojamiausių.

Į drąsius reperių pasirodymus susirenka daugiatūkstantinės gerbėjų minios, jų dainos vienija kartas, o kiekvieno kūrinio žodžiai neša žinią, kuria muzikantai nori keisti pasaulį.

Ne viena populiari daina gimė mažoje ir kuklioje įrašų studijoje, įrengtoje daugiaaukščio rūsyje.

Grupės įkūrėjas ir lyderis, dainų autorius Gabrielius Liaudanskas-Svaras idėjų tekstams semiasi stebėdamas aplinką ir skaitydamas knygas.

43-ejų metų vyras šį mėnesį spėjo įveikti keturias. Fantastikos žanrą labiausiai mėgstantis atlikėjas įsitikinęs, kad tik skaitymas padeda plėsti žodyną ir netapti nuoboda.

„Jeigu esi sofos karalius ir tavo gyvenimas apsiriboja televizijos laidų žiūrėjimu arba tūsais savaitgaliais su draugais, nuobodžiu darbu, kurio nemyli, tai vieną dieną temų pritrūksi“, – mano jau dvidešimt metų jų nepritrūkstantis Svaras.

DJ Mamania įsitikinęs, kad grupę labiausiai kartu laiko tai, kad nariai laisvi ir elgiasi taip, kaip norisi, o ne pagal primestas taisykles.

Tačiau atlikėjai neslepia, kad visiškai skirtingoms asmenybės išsilaikyti kartu – milžiniškų pastangų reikalaujantis darbas. Per 20 grupės gyvavimo metų tarp jų būta visko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS