Galva liūto nasruose: prieš pavojingą triuką – paskutinė repeticija | Diena.lt

GALVA LIŪTO NASRUOSE: PRIEŠ PAVOJINGĄ TRIUKĄ – PASKUTINĖ REPETICIJA

Penktadienį į „Žalgirio“ areną atsikraustė Didysis Sankt Peterburgo cirkas „Chinizeli“. Šeštadienį čia vyks trys įspūdingi pasirodymai.

Kol buvo konstruojama scena pasirodymams, penktadienį užkulisuose ramiai snaudė septyni Afrikos liūtai bei 20 krokodilų, tarp kurių buvo ir 25-erių metų sulaukusi scenos pažiba krokodilė Marta.

Arenoje gyvūnai šiąnakt ir nakvos, tačiau prieš tai vėlų vakarą dar bus pakviesti į repeticiją.

„Jie kaip žmonės – visi su savo charakteriais“, – kalbėjo dresuotojas Aleksejus Pinko, glostydamas pasirodymų žvaigžde vadinamą liūtą Remą. Gyvūnas nusižiovavo ir pradėjo prie jo glaustytis.

Tačiau pačiame pavojingiausiame triuke, reikalaujančiame didžiulio žmogaus ir žvėries abipusio pasitikėjimo, „Žmogaus galva liūto nasruose“ dalyvaus septynerių metų liūtas Herkulis.

„Ne visi gyvūnai taip leidžiasi. Pasaulyje tokį triuką atlieka tik du žmonės“, – teigė A. Pinko ir nuėjo aplankyti liūtų vadeiva tituluojamo Cezario.

Anot jo, liūtai ramiausi būna, kai yra sotūs ir būna tylu. „Juk augdami gamtoje jie apie 20 valandų per parą miega, o visą kitą laiką ėda arba poruojasi“, – pasakojo A. Pinko. Pasirodžius jo žmonai Veronikai, taip pat dresuotojai, vienas liūtų nepatingėjo atsistoti ant dviejų kojų.

Cirko programos direktorius Dmitrijus Zelceris sakė, kad keliones gyvūnai pakelia gana lengvai, mat prie to pripratę.

Į Kauną cirkas atriedėjo po sėkmingo pasirodymo Klaipėdoje. Pavojingi cirko artistų numeriai, kvapą gniaužiantys triukai su dresuotais liūtais ir didžiuliai, 200 kg sveriantys Misisipės aligatoriai taip paveikė publiką, kad pasibaigus programai žiūrovai tarptautinio cirko trupei plojo atsistoję.

Sankt Peterburgo cirkas „Chinizeli“ Lietuvoje svečiuojasi su programa, kurioje dalyvauja tituluoti ir garsūs artistai iš Rusijos, Afrikos, Ukrainos, Kazachstano, Lietuvos ir kitų šalių.

Vienintelis pasaulyje teatralizuotas krokodilų šou „Egipto gambitas“, kuriame dalyvauja milžiniški krokodilai ir Misisipės aligatoriai, žiūrovus perkelia į saulėtą Egiptą.

Be apsaugos sklandantys oro akrobatai, neįtikimai lankstūs trupės „Kenia Boys“ vaikinai, nuo pat pirmų akimirkų pakerintis dainuojantis kluonas Michailas Martas ir įspūdingas lazerių šou publiką turėtų kelioms valandoms priversti pamiršti visus rūpesčius ir trumpam sugrąžinti į vaikystę.


KAS: Didysis Sankt Peterburgo cirkas „Chinizeli“

KUR: Kauno „Žalgirio“ arena

KADA: lapkričio 17 d. 12 val., 15:30 val. ir 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

auu

o kaip atrodo SPORTININKAI žiūriu....kaip juos kankina treniruotėse, varžybose, kad jie pasiektu geriausiu rezultatu...... gal gyvūnai juos apgintu jai galėtu. nesuprantu kam eiti su vaikais į cirką žinant kad ten bus gyvūnai iš anksto nusiteikus prieš. mes su vaikais sėdėjome arti ir visi buvome patenkinti. LABAI PATIKO. MES TOKĮ REGINĮ MATĖME PIRMA KARTA

prieš gyvūnu kankinimą. kankinti galima tik žmones - tai ir vyksta Lietuvoje

boikotuojam

cirkus su gyvūnais, kur jie preivartaujami ir kankinami.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS