Geriausia Lietuvos aktorė G. Ryškuvienė pasuko į mediciną | Diena.lt

GERIAUSIA LIETUVOS AKTORĖ G. RYŠKUVIENĖ PASUKO Į MEDICINĄ

  • 1

„Sidabrinių gervių“ kino apdovanojimuose geriausia aktore pripažinta Gabija Jaraminaitė nuo rugsėjo 4 d. grįžta į televizijos eterį naujame LNK seriale „Meilė gydo“. Čia ji įkūnys griežtą ir valdingą vyriausiąją ligoninės slaugę, vienišą mamą, kuri visomis išgalėmis stengiasi išlaikyti gyvenime kontrolę ir valdžią.

„Mano herojė Livija ligoninėje atsakinga už labai daug dalykų, tačiau visas atsakomybes ji sau prisiėmusi su dideliu entuziazmu. Ji labai stengiasi viską kontroliuoti, gal kartais ir per daug, bet tikriausiai ji galvoja, kad viskas čia be jos sugriūtų“, – pasakoja G. Jaraminaitė. Tačiau vyr. slaugės Livijos istorija tikrai nėra paprasta ir laiminga – moteris gyvenime yra patyrusi ne vieną skaudžią patirtį.

„Livija gyvena be vyro, viena augina paauglį sūnų. Su juo rasti bendrą kalbą jai ypač sunku, nes didžiąją dienos dalį ji praleidžia darbe, abu retai susitinka, o sūnui jos dėmesio tikrai reikia“, – kalba Liviją vaidinanti aktorė. Valdinga vyr. slaugytoja siekia, kad sūnus mokytųsi medicinos, tačiau maištingas paauglys mieliau renkasi svajones apie muziką ir menininko gyvenimą.

Be to, kad turi atskleisti portretą vienišos dirbančios motinos, kuri prarado ryšį su paaugliu sūnumi, G. Jaraminaitė seriale turi ir dar vieną nelengvą užduotį. „Livija yra užmezgusi romaną su vienu iš ligoninės gydytojų, tačiau tas vyras yra vedęs. Dėl to, kad jie negali paviešinti savo romano, Livija gyvenime jaučia dar daugiau įtampos. Jai to vyro palaikymas labai reikalingas, ir nors jų tarpusavio santykiai ir gražūs, tačiau jie negali niekam to parodyti“, –  atskleidžia aktorė.

Be to, G. Jaraminaitės vaidinamai herojei nesvetimas ir moteriškas pavydas. „Livija ypatingai pavydi savo mylimojo pagrindinei serialo herojei chirurgei Ritai Senkutei. Nors Ritos santykiai su tuo vyru yra visiškai kitokie, tiesiog šilti ir kolegiški, tačiau pavydžiai moteriai pakanka ir to. Livija seriale iškelia ne vieną pavydo sceną“, – intriguoja aktorė.

Ją, kaip žiūrovę, ypač patrauktų galimybė iš arti pamatyti paprastai nematomą gydytojų ir ligoninės gyvenimo pusę. „Atrodo, daugelis esame turėję patirčių su ligoninėmis, tačiau retai kada susimąstome, koks iš tiesų intensyvus gyvenimas čia verda. Be viso to, kad daktarai dirba labai sudėtingą ir atsakingą darbą, pačioje ligoninėje taip pat vyksta daugybė intrigų, romanų, išdavysčių. Ir nepaisant to, visi jie vėl ir vėl turi susitikti operacinėje, vienas kitu pasitikėti ir vienas kitą toleruoti. Man pačiai tokie ligoninės užkulisiai yra labai įdomūs“, – neslėpė G. Jaraminaitė.

„Žmonėms yra nesvetimos visos emocijos, kurias išgyvena daktarai, ir kiekvienas čia galės atrasti savo istoriją. O tai, kad čia gyvenimas yra tarsi šiek tiek uždaras klubas, manau, tik didina įdomumą, juk visiems patinka kartais pažiūrėti pro rakto skylutę“, – šypteli aktorė.

Naujas draminis serialas „Meilė gydo“ – LNK eteryje nuo rugsėjo 4 dienos pirmadieniais-trečiadieniais 20 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ina.

Labai megstu sia aktorte.Sekmes Jai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS