Grupė „ba.“ koncertuos Pietų Korėjoje: muzika atvėrė duris į pasaulį | Diena.lt

GRUPĖ „BA.“ KONCERTUOS PIETŲ KORĖJOJE: MUZIKA ATVĖRĖ DURIS Į PASAULĮ

  • 0

Viena populiariausių jaunosios kartos lietuvių grupių „ba.“ turi naujienų. Vasaros pradžioje pristatę naują albumą „H8“, muzikantai jau ruošiasi kelionėms. Šįkart grupė „ba.“ pakviesta groti Vokietijoje vyksiančiame festivalyje „Reeperbahn“ ir pirmąkart kitame žemyne – festivalyje „Zandari Festa“, kuris skambės Pietų Korėjoje. 

„Man asmeniškai tai bus tolimiausia kelionė nuo namų. Prieš pradedant groti netekdavo pakeliauti kažkur toliau. Džiaugiuosi, kad muzika atvėrė duris į pasaulį“, – apie būsimą kelionę į Pietų Korėją pasakoja „ba.“ lyderis Benas Aleksandavičius.

Benas prasitaria, kad karjeros pradžioje tikrai nebūtų patikėjęs, jog 2019-ais metais teks koncertuoti Pietų Korėjoje. Seule vyksiančiame festivalyje „Zandari Festa“ grupė „ba.“ pasirodys rugsėjo pabaigoje – tikslią dieną organizatoriai kol kas nutyli, tačiau tai bus rugsėjo 27 arba 28 diena.

Grupė „ba.“ taps antrąja čia koncertuosiančia lietuvių grupe – prieš metus festivalyje „Zandari Festa“ pasirodė „Sheep Got Waxed“. Prie sėkmingo „ba.“ pasirodymo Pietų Korėjos festivalyje prisideda Lietuvos muzikos verslo asociacija ir Lietuvos kultūros institutas.

Į Hamburge vyksiantį „Reeperbahn“ festivalį muzikantai vyks anksčiau – rugsėjo 19 dieną. „Grįžtame po metų pertraukos, sugroti antrą kartą. Pirmasis paliko didelį įspūdį. Labai mėgstu festivalius, kurie vyksta mieste, tada būna galimybė susipažinti su įvairiausiomis miesto vietomis“, – prisiminimais apie vizitą didžiausiame klubiniame Vokietijos muzikos festivalyje dalijasi B. Aleksandavičius.

Dj Jung Žižek nuotr.

„Didžiausias įvertinimas, kai žmogus po koncerto nusiperka vinilą arba festivalis pakviečia groti antrą kartą. Reiškia, kad kažką darome gerai. Į užsienį nesiveržiame, bet džiaugiamės, kad esame vis dažniau pastebimi. Iš tikrųjų, labai smagu, kad su lietuviškais tekstais mums jau pavyko nemažai pakeliauti. Be artimiausių Latvijos ir Estijos, jau ne kartą esame groję Vokietijoje, Vengrijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje“, – sako Benas.

Prieš naujo albumo „H8“ pristatymą gerbėjų pasiilgusi ir beveik metus nekoncertavusi grupė išduoda, kad naujų tikslų turi visada: „Jie vis auga, didėja, sunkėja, bet su jais susitvarkome. Kartais galbūt užtrunka ilgiau nei galėtų, bet viską stengiamės išlaižyti ir neskubėti.“ 

Pasikeitusį grupės skambesį ir gyvai atliekamas naujojo albumo dainas galės išgirsti ir Lietuvos klausytojai. Grupė „ba.“ rugpjūčio 8 d. žada užsukti į renginių erdvę „Laukas“ Kaune, 23 d. į Palangoje įsikūrusį klubą „Kablys“, o prieš keliones, rugsėjo 14 d. koncertuos Vilniuje vyksiančiame festivalyje „Loftas Fest“. Grįžę iš kelionių vaikinai žada surengti koncertinį turą po Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS