„Dinamika“ su I. Jurgelevičiūte grįžta į arenas: mes valdome nostalgiją | Diena.lt

„DINAMIKA“ SU I. JURGELEVIČIŪTE GRĮŽTA Į ARENAS: MES VALDOME NOSTALGIJĄ

  • 27

Šiomis dienomis suspurdo ne vieno lietuviškos popmuzikos gerbėjo širdis išgirdus, kad į grupę „Dinamika“ grįžus vokalistei Irmai Jurgelevičiūtei, skelbiami pasirodymai didžiosiose šalies arenose. Šios grupės narys ir dainų autorius Gintautas Brokas apie būsimą turą kalbėdamas su portalu kauno.diena.lt neslėpė jaudulio: „Irma ypatingai optimistiškai nusiteikusi. Aš truputį atsargesnis“. 

– Kas lėmė apsisprendimą  iš naujo suvienyti jėgas?

– Mudu su Irma jau senai apie tai kalbėjomės, mūsų daug kas prašė, netgi primygtinai reikalavo, kad vėl suvienytume jėgas. Tačiau taip jau išėjo, kad Irma dirbo su savo soline programa, o aš dirbau su kitomis merginomis. Laikas ėjo. Gali būti, kad labiausiai mus įkvėpė 2021 m. vykę „M.A.M.A“ apdovanojimai. Šio renginio organizatoriai pasiūlė mums sudalyvauti jų renginyje svečio teisėmis. Publika tąkart sutiko nuostabiai. Buvo ir tokių, kurie sakė, jog mūsų pasirodymas buvo programos „vinis“. Žmonės po tikrai ilgos pertraukos pamatė mus su Irma kartu. Po to jau mes pradėjome aiškiau kalbėti apie mudviejų santykių atnaujinimą.

Gintautas Brokas. YouTube stop kadras. 

– „Dinamika“ susikūrė 1992 m. ir nuo tada niekuomet nebuvo sustabdžiusi veiklos?

– Ne, nebuvo. Tik vokalistės keitėsi. Grupė „Dinamika“ nuo to laiko buvo visada. Dirbome vasaromis, beveik kiekvieną savaitgalį miestų, miestelių bendruomenių šventėse, privačiuose renginiuose. Tik vokalistės buvo kitos, ne Irma. Jų buvo keturios.

– Kiek laiko  judu su Irma ėjote skirtingais keliais?

Su Irma nebedirbome nuo 2000 m. 

– Su Irma nebedirbome nuo 2000 m. Praėjo 23 metai. Mes bendravome, nesipykome ir akių vienas kitam nedraskėme. Vis pasikalbėdavome apie atsinaujinimą, susijungimą. Dabar tai realizavome. Lietuvoje startuojame kitais metais ir labai rizikingai – pradėdami nuo arenų. Kompanija, su kuria dirbame, mūsų su Irma atžvilgiu nusiteikę labai rimtai. Į grafiką įtrauktos visos didžiosios Lietuvos miestų arenos.

– Koncertuose skambės tik senieji hitai ar bus ir naujų kūrinių?

 Aš sąmoningai jau daug metų nekuriu naujų dainų, nes jų niekam nereikia.

– Naujų nebus. Sąmoningai renkamės tuos kūrinius, kurie skambėjo senais laikais. Jie skambės kitaip, muzikantai gros gyvai, bus pritariantieji vokalistai. Manau, bus gražus renginys. Juk mes valdome nostalgiją. Senos dainos, pažįstami, nors ir senstelėję veidai, suteikia tą galimybę. Aš sąmoningai jau daug metų nekuriu naujų dainų, nes jų niekam nereikia. Kol kas žmonės nori girdėti tai, ką žino, moka, gali kartu padainuoti, paūžti ir padūkti.

Irma Jurgelevičiūtė. „YouTube“ stop kadras. 

– Kaip Irma nusiteikusi prieš koncertus didžiosiose šalies arenose?

– Irma ypatingai optimistiškai nusiteikusi. Aš truputį atsargesnis.

– Grupę „Dinamika“ vis galime vadinti Kauno grupe?

– Taip, esame  Kauno grupė.

„YouTube“ stop kadras 

Prodiuseris T. Motuzas: dabar jau supratome, kad nesuklydome

Kauno.diena.lt susisiekė ir su idėjos rengti „Dinamikos“ koncertus šalies  arenose iniciatoriumi – įmonės „Vabalo filmai“ prodiuseriu Titu Motuzu

–  Kodėl Kauno grupė „Dinamika“ Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs paskutinį, o ne pirmą turo koncertą?

– Mes organizuodami bet kokį turą visada stengiamės jį pabaigti Kaune. Nes ten dažniausiai susirenka didžiausia auditorija, žmonės ten yra karščiausi. Todėl ir norisi kauniečiams parodyti patį geriausią koncertą. Tai galioja ne tik „Dinamikai“. Tiesiog geriau padaryti Grand finalą nei po pilnos Kauno arenos važiuoti į mažesnes arenas.

– Dėl kokios priežasties jūs patikėjote „Dinamikos“ sėkme arenose? Juk Irma ir Gintas negrojo jau 23 metus.

Buvo iškart aišku, jog tai yra tai, kas jungia visas kartas.

– Kai pradėjome galvoti apie šios grupės turą, kalbėjomės su mūsų kolektyve dirbančiais įvairaus amžiaus ir kartų žmonėmis. Buvo keista, kai supratome, jog visos kartos žinojo „Dinamikos“ su Irma fenomeną. Buvo iškart aišku, jog tai yra tai, kas jungia visas kartas. Ir po sėkmingo jų pasirodymo „M.A.M.A“ apdovanojimuose žmonių reakcija socialinėje erdvėje parodė, kad žmonės jų tikrai yra pasiilgę. Apsisprendėme rizikuoti. O kai vakar paleidome žinią apie tai, kad organizuojamas grupės „Dinamika“ turas, pamatėme žmonių reakcijas, maloniai nustebome ir dabar jau tikrai supratome, kad nesuklydome ir tai tikrai geras ėjimas. Tai bus didelė šventė visai Lietuvos pop muzikai. 

Įrašas feisbuke kvietė pasinerti į saldžią nostalgiją

Grupė „Dinamika“ trečiadienį feisbuke  paskelbė apie koncertinį turą. Buvo paskelbta apie tai, kad I. Jurgelevičiūtė ir G.  Brokas 2024-aisiais surengs penkis koncertus didžiuosiuose šalies miestuose.

„Legendinė „Dinamika“ sugrįžta. Grupės susikūrimo 30-mečio proga mes – Irma bei Gintas – grįžtame į didžiąją Lietuvos sceną ir savo klausytojams padovanosime nepamirštamus pasirodymus didžiausiose šalies arenose. „Ačiū Tau“, „Meilės lietus“, „Palinkėk man gero vėjo“, „Pirmoji naktis“ – tai kūriniai, kurių priedainius dainuoja kartos. Turo didžiausiose šalies arenose metu išgirsite naujas gerai pažįstamų hitų versijas, kurias kartu atliks gyvo garso grupė. Kviečiame jus pasinerti į saldžią nostalgiją ir kartu keliauti mūsų laiko mašina, kuri praeitį perkels į dabartį. Grįžkime į nerūpestingus laikus koncertuose penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose“, – trečiadienį skelbė užrašas grupės  feisbuko  paskyroje . 

 

GALERIJA

  • „Dinamika“ su I. Jurgelevičiūte grįžta į arenas: mes valdome nostalgiją
  • „Dinamika“ su I. Jurgelevičiūte grįžta į arenas: mes valdome nostalgiją
  • „Dinamika“ su I. Jurgelevičiūte grįžta į arenas: mes valdome nostalgiją
„YouTube“ stop kadras.
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

ALKOHOLIKAS

...IR KIŠENIŲ TURINĮ .

jei

ta koncerta filmuos, tai ziurovai sedes galvas paslepe po svarkais arba segtuvais su popieriais, kaip teismuose, kai bijo, kad filmuoja:(

jo, jo

viena "valdove" su savo frajeriu jau teismo slenkscius mina ir dziuveselius ruosia, tai kita i jos vieta skuba:) Sita zeku paguoda dar su Suzi Quatro dueto neorganizuoja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS