Grupė „Il Senso“ pažėrė staigmenų: pamatykite Neringoje filmuotą vaizdo klipą | Diena.lt

GRUPĖ „IL SENSO“ PAŽĖRĖ STAIGMENŲ: PAMATYKITE NERINGOJE FILMUOTĄ VAIZDO KLIPĄ

  • 0

Ketvirtadienį LRT laidos „Labas rytas“ eteryje įvyko naujos muzikinės grupės „Il Senso“ dainos „Žodžių negana“ vaizdo klipo premjera. Žinoma jaunos kartos operos solistė Ieva Barbora Juozapaitytė drauge su bendraminčiais įkūrė grupę, kad drauge galėtų skleisti muzikos grožį.

Visi keturi atlikėjai, naujos grupės „Il Senso“ nariai, yra ne tik ilgamečiai scenos partneriai, bendramoksliai, bet ir draugai gyvenime. Sopranai Indrė Anankaitė, I. B. Juozapaitytė bei tenorai Laimonas Bendaravičius bei Kasparas Damulis susibūrė į bendrą grupę, vardan bendrų tikslų: eiti pirmyn, nesustoti tikėti ir puoselėti bei skleisti muzikos grožį. Po vieną jaunieji operos solistai koncertuoja jau daugelį metų ir turi sceninės patirties ne tik didžiosiose scenose, bet ir televizijos projektuose.

„Norėjome, kad grupės pavadinimas būtų kilnus ir prasmingas kaip ir mūsų nešama idėja. „Il Senso“ verčiant iš italų kalbos reiškia „prasmė“, – pasakojo I. B. Juozapaitytė. – Pagaliau brandintą idėją dainuoti visiems kartu pavyko įgyvendinti šiuo sudėtingu laikotarpiu. Visas kultūrinis gyvenimas per karantiną tarsi buvo sustingęs, o mums norėjosi eiti į priekį ir nenuleisti rankų, kurti, dainuoti bei realizuoti save muzikoje“.

Dainą „Žodžių negana“ pavyko sukurti bendradarbiaujant su gerai žinomu populiariosios muzikos kompozitorium Stanislavu Stavickiu-Stano. Vaizdo klipo filmavimui atlikėjai vienbalsiai pasirinko Parnidžio kopą Neringoje. Pasak I. B. Juozapaitytės, tai ypatinga vieta, kuri net be žodžių įprasmina grupės „Il Senso“ dainos idėją.

„Marių ir jūros ošimas, saulės nugairintos kopos, smėlis žarstomas vėjo - tai pilnatvės jausmas. Tačiau pilnatvę galima jausti tik tuomet kai šalia turi artimą žmogų. Būtent šie jausmai ir girdisi dainos tekste. Kuomet norisi apkabinti mylimą žmogų, tačiau negali to padaryti, nori pasakyti žodžiais, bet nepavyksta, tuomet belieka kalbėtis akimis ir širdimi“, – kūrinio idėja atskleidė Ieva, drauge su bendraminčiais besitikinti, kad ji palies ir klausytojų širdis.

GALERIJA

  • Grupė „Il Senso“ pažėrė staigmenų: pamatykite Neringoje filmuotą vaizdo klipą
  • Grupė „Il Senso“ pažėrė staigmenų: pamatykite Neringoje filmuotą vaizdo klipą
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS