Grupė „U2“ gavo „Auksinį gaublį“ už geriausią dainą | Diena.lt

GRUPĖ „U2“ GAVO „AUKSINĮ GAUBLĮ“ UŽ GERIAUSIĄ DAINĄ

  • 0

Grupė „U2“ sekmadienį gavo jau antrą „Auksinį gaublį“ – už filmo „Mandela. Ilgas ėjimas į laisvę“ (Mandela: Long Walk To Freedom) garso takelyje nuskambėjusią dainą „Ordinary Love“.

Kartu su airių rokeriais dėl apdovanojimo už geriausią dainą varžėsi grupė „Coldplay“, Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas) ir Idina Menzel, nominuota už dainą iš „Disney“ studijos animacinio filmo „Frozen“.

Šis grupės įrašas buvo pirmas po trejų metų pertraukos. Daina sukurta velionio Nelsono Mandelos, kuris mirė praėjusių metų gruodį, atminimui.

Atsiimdamas prizą grupės lyderis Bono gyrė šį žmogaus teisių gynėjų lyderį.

„Tai tikrai mus palietė labai asmeniškai. Šis žmogus apvertė mūsų gyvenimą aukštyn kojom, pasuko teisinga puse. Jis buvo žmogus, kuris atsisakė neapykantos ne todėl, kad neturėjo įnirčio ar pykčio, ar kitų tokių jausmų, bet todėl, kad manė, jog meile pasieks daugiau“, – kalbėjo Bono.

„Mes sukūrėme meilės dainą, nes tuo šis filmas ir yra išskirtinis – šiek tiek kitokios meilės istorija. Todėl ir reikėtų pamatyti šį filmą. Visi žino apie pasaulio politiką, bet nežino apie žmogų, todėl reikėtų šį filmą pamatyti. Mums gerai sekasi su kitokiomis meilės istorijomis“, – sakė jis.

2003 metais grupė „U2“ laimėjo „Ausinį gaublį“ toje pačioje kategorijoje už dainą „The Hands That Built America“ iš filmo „Niujorko gaujos“ (Gangs of New York).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS