Drakulos pilyje – apgultis | Diena.lt

DRAKULOS PILYJE – APGULTIS

  • 5

Transilvanijoje stovinti XIV a. iškilusi Brano pilis yra didžiausia turistų traukos vieta Rumunijoje. Ją kasmet aplanko daugiau nei 0,5 mln. žmonių. Ypač daug lankytojų susirenka per Helovyną. Taip nutiko, nes airių rašytojas Bramas Stokeris Brano pilyje kadaise įkurdino savo romano veikėją – vampyrą grafą Drakulą. Išgarsėjus romanui ir pagal jį sukurtam filmui, pilyje pradėjo lankytis turistai, praneša LNK.

„Mums čia labai patinka, nes matėme daug Helovyno drabužiais apsirengusių žmonių, o pilies viduje yra Helovyno paroda. Galima apsivilkti sukneles ir visokius kostiumus, taigi tai labai gera patirtis“, – įspūdžiais dalijosi pilies lankytoja.

„Prieš atvykdami matėme keletą nuotraukų, bet po to, kai čia buvome, mano šeimai ir vaikams tai buvo fantastiška patirtis, puikiai praleidome laiką. Laiptai šiek tiek girgždėjo, jausmas šiek tiek bauginantis“, – pasakojo kitas turistas.

1920 m. pilis tapo Rumunijos karališkosios šeimos rezidencija. Ji buvo mėgstamiausia karalienės Marijos vieta. Pilyje eksponuojama jos surinktų baldų ir meno kūrinių kolekcija.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nelengva žaisti su dviem pasauliais. Viena vertus, yra tikroji pilies istorija, Rumunijos karalienės Marijos, mylimiausios šalies karališkosios asmenybės, figūra. Kita vertus, turime grafą Drakulą, kraujo ištroškusį personažą iš Bramo Stokerio romano. Bet mes radome būdą, kaip tai suderinti. Kampanija vadinasi „Karališka dieną, pikta naktį“. Taigi viskas, kas vyksta po saulėlydžio, priklauso grafui, o kas vyksta dieną, priklauso tikrajai istorijai“, – aiškino pilies rinkodaros vadovas Alexandru Priscu.

Šiemet turistų skaičius rekordinis. Per dieną pilį aplankė daugiau nei 9 tūkst. žmonių.

„Be jokios abejonės, tampa vietine tradicija Helovyną praleisti Transilvanijoje – grafo Drakulos pilyje. Visa vietovė yra visiškai užimta, rasti nakvynę beveik neįmanoma, patekti į vakarėlį, mūsų laimei, o svečių nelaimei, darosi vis sunkiau“ – teigė A. Priscu.

Tad, regis, norintiems garsiąją pilį aplankyti dar per šį Helovyną, reikia paskubėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tai cia

naujieji drakulos traukia i ta pili, nes blogis jei nesipriesinsi visada nugali geri, pirmyn drakulu garbintojai ir ju pasekejai

Tai ne pasaka

Greitai ir jūs sižnosite, kad visi ir dabartiniai valstybių vadovai, karališkų linijų yra genetiniai reptiloido Drakulos palikuonys. Tik jau žmonių kūnuose.

Anonimas

Gerieji liaudies ekspertai ar galit pasakyti kiek simtu metu pratrauks Avulio kartonkes?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS