Holivude paskelbtos „Auksinio gaublio“ nominacijos | Diena.lt

HOLIVUDE PASKELBTOS „AUKSINIO GAUBLIO“ NOMINACIJOS

  • 0

Kalifornijoje ketvirtadienį paskelbti pretendentai į „Auksinio gaublio“ apdovanojimus.

Istorinė drama „Vergas 12 metų“ (12 Years a Slave) apie vyrą, parduotą į vergiją 19-ojo amžiaus Amerikoje, bei kriminalinė drama „Amerikietiška afera“ (American Hustle) trečiadienį gavo daugiausiai Kino ir televizijos aktorių gildijos (SAG) nominacijų – po septynias. Šie du filmai atitinkamai varžėsi dramos ir miuziklo arba komedijos kategorijose.

Nespalvotas kelionių filmas „Nebraska“ , tai pat priskirtas miuziklo arba komedijos kategorijai, sulaukė penkių nominacijų Gaubliams, kurie bus teikiami Beverli Hilse sausio 12 dieną.

Filmas apie Somalio piratus „Kapitonas Philllipsas“ (Captain Phillips), kurioje vaidina Tomas Hanksas (Tomas Henksas), ir „Gravitacija“ (Gravity) su astronautus vaidinančiais Sandra Bullock (Sandra Balok) ir George'u Clooney (Džordžu Kluniu) gavo keturias nominacijas.

Pretendentai į geriausią kino filmą dramos kategorijoje, paskelbti ketvirtadienį prieš aušrą Beverli Hilse, yra „Vergas 12 metų“, „Kapitonas Phillipsas“, „Gravitacija“, „Philomena“ ir „Lenktynės“ (Rush).

Dėl geriausio dramos aktoriaus vardo varžysis Chiwetelas Ejioforas (Čivetelas Edžijoforas) iš „Vergo 12 metų“, Idris Elba iš filmo „Mandela. Ilgas ėjimas į laisvę“ (Mandela: Long Walk To Freedom) , Tomas Hanksas iš „Kapitono Phillipso“, Matthew McConaughey (Metjus Makonis) už vaidmenį „Dalaso klube“ (Dallas Buyers Club) ir Robertas Redfordas iš „Viskas prarasta“ (All is Lost).

I.Elbos nominavimas už vaidmenį filme, kurio premjera Londone įvyko likus dienai iki Pietų Afrikos Respublikos kovos su apartheidu didvyrio Nelsono Mandelos mirties, sulaukė audringų Beverli Hilso viešbutyje susirinkusių žiniasklaidos atstovų ir Holivudo stebėtojų plojimų.

Geriausios darmos aktorės kategorijoje varžosi trys britės: Judi Dench (Džudi Denč) už vaidmenį „Philomenoje“, Emma Thompson (Ema Tomson) už rolę filme „Gelbstint poną Benksą“ (Saving Mr. Banks) ir Kate Winslet (Keit Vinslet) už „Darbo diena“ (Labor Day).

Su jomis taip pat konkuruoja australų aktorė Cate Blanchett (Keit Blanešet) iš Woody Alleno (Vudžio Aleno) naujausio filmo „Džesmina“ (Blue Jasmine) ir S.Bullock iš „Gravitacijos“.

Dėl geriausio televizijos serialo prizo varžosi: „Breaking Bad,“ „Dautono abatija“ (Downton Abbey), „Geroji žmona“, „Kortų namelis“ ir „Sekso meistrai“ (Masters of Sex).

Holivudo Užsienio spaudos asociacija geriausios televizijos dramos aktorės apdovanojimui nominavo Julianną Margulies (Džuliana Margulis), vaidinančią seriale „Geroji žmona“ (The Good Wife), Kerry Washington (Keri Vašington) iš „Skandalo“ (Scandal), Robin Wright (Robin Rait) iš „Kortų namelio“ (House of Cards), Tatiana Maslany („Orphan Black“) ir Taylor Schilling (Teilor Šiling) iš „Oranžinė – tai nauja juoda“ (Orange Is the New Black).

71-oji kasmetinė Auksinių gaublių teikimo ceremonija vyks sausio 12 dieną Beverli Hilse, renginį ves Tina Fey (Tina Fėj) ir Amy Poehler (Eimi Poler), ją tiesiogiai transliuos televizija NBC.

GALERIJA

  •  „Amerikietiška afera“ pelnė septynias nominacijas.
  • Paskelbimo akimirka
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS