Į eterį grįžtantis G. Savickas papasakojo apie netikėtą pomėgį ir kolekciją | Diena.lt

Į ETERĮ GRĮŽTANTIS G. SAVICKAS PAPASAKOJO APIE NETIKĖTĄ POMĖGĮ IR KOLEKCIJĄ

  • 0

„Su Jurgita prieš dešimt metų kartu dirbome viename seriale. Tuomet ryšys nutrūko, bet kai sulaukiau pasiūlymo dirbti drauge, galvoju, kam ją vieną palikti ant scenos. Jurgita – puiki partnerė, aktorė – dviese mums tikrai lengviau“, – šypsosi Giedrius Savickas. 

Jau šį šeštadienį 21 val. LRT žiūrovų laukia kartas telkiančio projekto „Dvi kartos“ premjera. Prie šou vairo stos du charizmatiški aktoriai – Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Giedrius Savickas.

„Su Jurgita prieš dešimt metų kartu dirbome viename seriale. Tuomet ryšys nutrūko, bet kai sulaukiau pasiūlymo dirbti drauge, galvoju, kam ją vieną palikti ant scenos. Jurgita – puiki partnerė, aktorė – dviese mums tikrai lengviau“, – šypsosi Giedrius.

„Žinoma, man artima ir projekto idėja – domiuosi jaunimu, patinka ir senjorai. Nors kartų konfliktas – natūralus, bet tikiu, kad dažniau skirtingų kartų žmonės vienas iš kito gali daug pasisemti. Tas pats ir tarp mūsų projekto dalyvių – gaila, nematome repeticijų, o ten turėtų būti įdomiausia. Kai jaunuolis sako vyresniam, kokie triukai veikia dabar, kai vyresnis parodo seną gerą mokyklą – labai įdomu“, – svarsto vienu mylimiausių tituluojamas aktorius.

Jei pats šiame projekte turėtų dainuoti, G. Savickas norėtų tai daryti duetu su Juozu Erlicku: „Aš toks bistresnis, jis – išlaikytas, lėtesnis. Aš jaunystėje klausiausi hiphopo stiliaus muzikos: „Run-DMC“, „Ice Cube“, „Dr. Dre“… Būtų seno gero repo. Tiesa, dabar labiau klausausi džiazo, avangardo. Turiu apie 200 vinilinių plokštelių. Manau, perklausyti visą albumą – tai suprasti visą mintį, lyg pabūti koncerte. Šiais laikais dažnai net visos dainos neperklausome“.

„Nors esu tikras, kad su Jurgita scenoje daug linksminsimės ir padėsime gerai praleisti laiką žiūrovams, bet niekada nežinai, kas bus. Tas ir įdomiausia. Tuo pačiu jaučiu, kad projektas padės prisiminti seną gerą muziką. Gal kažką naujo atras ir vyresnieji. Pats jaunimui gal labiausiai norėčiau priminti labai gražią „Hiperbolės“ dainą „Žvangutis“, – kalba Giedrius.

„Dvi kartos“ – naujas LRT muzikinis projektas, sujungsiantis dviejų skirtingų kartų vokalistus, kurie kiekvieną šeštadienį atliks žinomas skirtingų laikotarpių dainas. Projekte dalyvauja 8 poros: Steponas Januška ir Karina Krysko, Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė ir 15-metė Alana Šport, sužibėjusi projekte „Du balsai  –  viena širdis“, Valerija Iljinaitė ir Aistė Pilvelytė, Nijolė Pareigytė ir Aleksandras Ivanauskas-Fara, Giedrius Arbačiauskas ir jo sūnus Nojus Arbačiauskas, Vaidas Baumila ir Sofija Vasilevskytė, Vaida Genytė ir Dainotas Varnas, Akvilė Kisielienė iš grupės „Queens of Roses“ ir Česlovas Gabalis.

Dalyvių pasirodymus vertins „Dviejų kartų“ komisijos nariai Kristina Kazlauskaitė, Ramūnas Zilnys, Stanislavas Stavickis-Stano ir Vytenis Pauliukaitis.

GALERIJA

  • Giedrius Savickas su Jurgita Širvaite
  • Į eterį grįžtantis G. Savickas papasakojo apie netikėtą pomėgį ir kolekciją
E. Genio ir P. Lileikio (LRT) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS