I. ir A. Stumbrų Kalėdų tradicijos: vaikai dovanėles gauna kiekvieną rytą | Diena.lt

I. IR A. STUMBRŲ KALĖDŲ TRADICIJOS: VAIKAI DOVANĖLES GAUNA KIEKVIENĄ RYTĄ

  • 3

Pasirodo, į Ingos ir Aivaro Stumbrų namus Kalėdų senis užsuka net kelis kartus, o pas vaikus Estelą ir Gabrielių ateina kasryt.

Dažniausiai atneša tokias mažas dovanėles – ar dėlionę, ar šiaip kokią nors smulkmenėlę. Tiesa, Kalėdų senelis Stumbrų namuose yra įvedęs savas taisykles. Už kiekvieną dovaną prašo eilėraščio.

„Visi žino, jog yra tokia tradicija ir jos laikosi. Tad eilėraštį turi mokėti visi. Na, būna, pagudrauja, mįslę pasako, bet kartais ir mes nusileidžiame, leidžiame ir su mįsle išsipirkti. Tokia tradicija – jeigu vaikai nori iš ryto sulaukti dovanėlių, turi būti paklusnūs, geri, visus metus mokytis, turi susitvarkyti kambarius ir, be abejo, pasakyti po naują eilėraštį“, – apie kalėdines tradicijas savo namuose šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., LNK televizijos laidoje KK2 pasakos Inga Paksaitė-Stumbrienė. 

Keturiolikmetė Estela Stumbraitė turi kalėdinę svajonę, kurios Kalėdų senelis, deja, išpildyti negali. Estela nori tapti virtuvės šefe ir šią svajonę pildo pati.

„Gaminti pradėjau nuo šešerių metų, nes mačiau, kaip tėvai gamina, ir klausdavau, ar galiu paruošti pusryčius, ar galiu padėti apversti kokį nors blyną... Taip mano aistra kulinarijai pradėjo augti. Dabar, kai švenčių metas ir reikia pasiruošti, pradėjau kiekvieną dieną išbandyti visokius patiekalus“, – pasakoja Estela.

Tokia tradicija – jeigu vaikai nori iš ryto sulaukti dovanėlių, turi būti paklusnūs, geri, visus metus mokytis, turi susitvarkyti kambarius ir, be abejo, pasakyti po naują eilėraštį.

Estela virtuvėje sukasi dažniau nei jos mama Inga. Ir dabar, prieš pat šventes, virtuvėje vėl karaliauja ji. Estelos sudarytame kalėdiniame meniu – sveikuoliškas džiovintų vaisių, riešutų ir mandarinų pyragas. Receptas, beje, sugalvotas pačios Estelos.

„Tiksliai, kas pirmas paragavo, neatsimenu, bet kai tik ištraukiau iš orkaitės, visi sakė, kad labai skanu. Tikrai rekomenduoju tokį pyragą“, – sako Estela, savo receptą patalpinusi į „Tik Toką“. 

Pagrindinį Kalėdų stalo patiekalą – anties krūtinėlę su antibakteriniu pesto padažu Estelai padeda ruošti mama Inga. Tiesa, Ingai Estela duoda lengvesnius darbus. Mamai pavedama užduotis išpjaustyti kriaušę ir įdaryti ją gorgonzolos sūriu, o pati gamina pesto.

„Labai džiaugiamės, nes kiekvieną dieną Estela šeimininkauja virtuvėje, daro ne tik desertus, bet ir pagrindinius patiekalus. Ir kartais net neleidžia mums su vyru ateiti, nes nori mus nustebinti, pagaminti kažką naujo, ateiname tik tada, kai ne tik jau viskas paruošta, bet ir suserviruota“, – džiaugiasi Inga Stumbrienė. 

Kalėdos Stumbrų šeimoje yra pati laukiamiausia šventė. Ingos ir Aivaro šeima kasmet puošia tik tikrą eglutę. Kalėdas įprastai, aišku, ne per šią pandemiją, Stumbrų šeima švenčia su didele gimine, visi žaidžia žaidimus, už jų organizavimą atsakinga Ingos šeima. Šiemet, nors šventes sutiks tik keturiese, Stumbrai liks ištikimi tradicijoms – valgys dvylika patiekalų.

GALERIJA

  • I. ir A. Stumbrų Kalėdų tradicijos: vaikai dovanėles gauna kiekvieną rytą
  • I. ir A. Stumbrų Kalėdų tradicijos: vaikai dovanėles gauna kiekvieną rytą
  • I. ir A. Stumbrų Kalėdų tradicijos: vaikai dovanėles gauna kiekvieną rytą
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Zose

Kiek ji gali lysti į eterį atsibodo

Ha

Kiek kainuoja užsisakyti straipsnį apie save?

Smagu,kad seimoje tradicijos kuriamos

ir visu palaikomos.Si seima atrodo tvirta ir inovatyvi.P. Inga su vyru visada geros nuotaikos, geroj formoj. Taciau kartais dusidaro ispudis,kad jie nori pasipuikuoti,parodyti ,ka pirko,ka valgo,kokia ruzava princeses suknele apsirenge, prie kokios palmes atostogavo. Jau daug metu stebiu,kaip jie laikosi,ir labai pasigendu brandesnio seimos ir jos pacios ivaizdzio,taip pat ir prasmingesniu interviu,pokalbiu ir veiklos.Ta pati stebiu ir pas galinga Lietuvos talenta Meruna,jo pokalbiuose kartais daug buities ir mazai tobulejimo,polekio ateities planu ,ambiciju. Neisivaizduoju a.a V Noreikos nusismulkinimo ar subuitejimo atveju. Nezinau,kuo p. INGA DIRBA,GAL MODELIU,GAL VADYBINIKE ,viskas puiku,taciau pasigesciau daugiau jos izvalgu apie gyvenima,labdara,savanoriavima,ta manau i tiktu jai ir hutu puikus indelis i vaiku pasauleziura. Kodel taip reiketu,todel,kad tai pritinka ne bulvarinej visuomenes dalyje.Jos puosimaisi ir puikavimaisi,manau pakenke ir gerbiamo Tevelio karjerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS