I. Krupavičius laidą „Labas rytas, Lietuva“ užleido naujam vedėjui | Diena.lt

I. KRUPAVIČIUS LAIDĄ „LABAS RYTAS, LIETUVA“ UŽLEIDO NAUJAM VEDĖJUI

Jau netrukus LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas Ignas Krupavičius papildys Lietuvos kariuomenės savanorių gretas, todėl penktadienio rytą surengtuose kareiviškuose pusryčiuose laidos vedėjo kėdę jis užleido Richardui Jonaičiui.

Žaismingą senojo vedėjo palydėtuvių ir naujojo vedėjo sutiktuvių ceremoniją pradėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas. Perduodamas vedėjo kėdę, I. Krupavičius prisiminė, kad laidoje „Labas rytas, Lietuva“ skaičiuoja jau devintus metus, tai –  beveik trečdalis laidos, mat lapkričio 30-ąją laida švęs 28 metų sukaktį. Be to, vedėjo kėdėje I. Krupavičius išbuvo rekordiškai ilgai, mat per tiek metų „Labas rytas, Lietuva“ turėjo daugiau kaip 50 vedėjų.

„Prieš dešimt metų buvau šaukiamas į karinę tarnybą, tačiau tuo metu nenuėjau. O dabar į kariuomenę paskatino atsigręžti paaštrėjusi politinė situacija. Supratau, kad atėjo metas, kai turiu atlikti pareigą tėvynei“, – tikino I. Krupavičius.

Jo manymu, tarnybą atlikti privaloma ne tik dėl tėvynės, bet ir asmeninių priežasčių. O baigęs mokyklą, jaunimas turėtų keliauti į karinę stovyklą, nes ten tikrai yra ko išmokti.

„Mano tikslas – įrodyti, kad tarnyba nėra katorga, kuri ištraukia iš gyvenimo ir tą laikotarpį palieka tuščią. Manau, kad tarnaujant galima ir dirbti. Per ateinančius 9 mėnesius ketinu palaikyti ryšius su LRT TELEVIZIJA, būsiu žurnalistas, supažindinantis žiūrovus su kariuomene“, – sakė jis.

I. Krupavičiaus teigimu, pasukti į kariuomenę – ryžtingas sprendimas, kuriuo jis nė kiek neabejoja, o noras tarnauti stiprėja su kiekviena diena. Be to, jis džiaugiasi turėsiantis laiko pabūti su savimi ir pagalvoti apie naujus iššūkius.

Naująjį „Labas rytas, Lietuva“ vedėją I. Krupavičius jau spėjo supažindinti su ryto laidos specifika.

„Richardas yra dirbęs radijo laidoje „Švelnūs tardymai“. Ten bendrauti su pašnekovu jis galėdavo visą valandą. O dabar svarbiausią informaciją jam teks išgauti per 7–8 min., tad tai – nauja virtuvė. O kas antrą rytą koridoriuje sutikta Zita Kelmickaitė, kaip ir man, sakys „vaikeli, žmogus tik išsižioja, o tu jį nutrauki“, – nuotaikingai pasakojo laidos vedėjas.

I. Krupavičius juokavo, kad šiek tiek jaudinasi perduodamas estafetę Richardui, nepraleidžiančiam kokybiškos muzikos koncertų, užsitęsiančių iki vėlumos.

„O iš tiesų labai džiaugiuosi, kad mano kėdę užima būtent Richardas. Tikiuosi, kad jis nepramiegos nė vieno ryto“, – sakė I. Krupavičius, dovanodamas skambantį žadintuvą naujajam laidos vedėjui.

Iki R. Jonaičio debiuto laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjo kėdėje dar yra šiek tiek laiko. Dėl jau anksčiau suplanuotų atostogų pirmąją laidą jis ves gruodžio 7-ąją.

„Didelio jaudulio kol kas nejaučiu, bet gali būti, kad jis atsiras jau pradėjus vesti šią tikrai žiūrimą ir gerai žinomą laidą. Radijuje dirbu jau daugiau nei dešimt metų, turiu ir kelerių metų patirtį televizijoje, tad manau, kad šis darbas – kaip tik mano jėgoms“, – tikina jis.

R. Jonaičio manymu, pirmosiomis savaitėmis žiūrovai nevengs jį lyginti su I. Krupavičiumi: „Ignas yra puikus vedėjas, per aštuonerius metus mūsų šalies gyventojai jau įprato keltis su juo.“

Dirbdamas šioje laidoje, kaip ir iki šiol radijuje, R. Jonaitis žada stengtis nuoširdžiai domėtis visais savo pašnekovais, o jei temos bus sudėtingesnės, bandys jas gerai perprasti ir kuo tiksliau perteikti LRT TELEVIZIJOS žiūrovams.

Naujasis laidos vedėjas tikina, kad pats didžiausias iššūkis jam – ankstyvas kėlimasis, nes jis yra pelėda. Kita vertus, darbai prasidės žiemą, kai šviesusis paros metas – trumpas, tad ankstyvas kėlimasis, jo manymu, gali išeiti į naudą.

„Esu laimingas dėl to, kad galėsiu dirbti šioje laidoje. O Ignui linkiu didžiausios sėkmės ir įdomių išbandymų kariuomenėje. Jei po tarnybos jis sumanys grįžti į šios laidos vedėjo kėdę, ji, žinoma, jo lauks“, – sako R. Jonaitis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS