Į Pakruojį – ne tik dėl dvaro: ką veikti čia rastų net ir Holivudo prodiuseriai | Diena.lt

Į PAKRUOJĮ – NE TIK DĖL DVARO: KĄ VEIKTI ČIA RASTŲ NET IR HOLIVUDO PRODIUSERIAI

  • 0

Daugeliui išgirdus minint Pakruojį, pirmiausiai į galvą šauna mintis apie įspūdingą ir minias traukiantį vietos dvarą, tačiau kelionių po Lietuvą laidos „Sveiki atvykę“ komanda nusprendė įrodyti, kad ir be šios garsenybės Pakruojo krašte tikrai yra ką pamatyti.

„Lankydami ir filmuodami vietas ir herojus savo projektui visada siekiame parodyti, kokie jie įdomūs, sumanūs. O viešėdami Pakruojo regione dar įsitikinome, kad žmonės čia ne tik darbštūs, bet ir itin svetingi. Tokių vaišėmis nuklotų stalų visur, kur nuvažiuodavome, jau seniai nebuvome matę. Kai kur pasijutome tarsi vestuvėse“, – juokiasi projekto vedėjas Žygimantas Barysas-Žygis.

Kelionių žurnalistas su laidos kūrybine grupe apsilankė pas stambų vietos ūkininką Gediminą Ališauską, kuris užsiima ne tik augalininkyste, tačiau savo 850 hektarų plote per 15 metų spėjo surinkti milžinišką kiekį įvairių akmenų, kurie ilgainiui tapo lankytojams atviru muziejumi.

Patys maldos namai nepaprastai gražiai sutvarkyti ir dabar tarnauja Pakruojo kraštui kaip renginių vieta.

„Rinkau rinkau ir pririnkau“, – šypteli ūkininkas, kuris savo teritoriją, padedamas komandos, prižiūri itin kruopščiai. „Vienas akmenų – pats pagrindinis – surenka kosminę galią, ir, pasak lankytojų, net turi gydomųjų galių. Žmonės čia atvykę sako besijaučiantys geriau, pasveikę“, – tikino Gediminas.

Kitas netradicinis objektas, kuris labai norintiems taip pat gali būti pasiekiamas – dolomito kasykla. Pasak įmonės, kasančios uolienas, generalinio direktoriaus, Pakruojo kraštas nėra turtingas vandens telkiniais, tačiau turi gana lengvai pasiekiamos uolienos – dolomito.

„Čia atvykusiems Holivudo filmų prodiuseriams turbūt atviptų žandikaulis. Kaip kadaise garsiojo „Černobylio“ kūrėjai atrado Fabijoniškes Vilniuje, taip Pakruojo krašte jie gali netrukus atrasti dolomito kasyklas“, – šyptelėjo Ž. Barysas.

Žygimantas su komanda aplankė ir garsiąją Pakruojo Sinagogą, kuri yra laikoma seniausiais mediniais Lietuvoje žydų maldos namais. Jų viduje yra daug autentikos. „Patys maldos namai nepaprastai gražiai sutvarkyti ir dabar tarnauja Pakruojo kraštui kaip renginių vieta. Tai – tikras traukos objektas“, – džiaugėsi laidos vedėjas.

Naujienos iš Pakruojo dvaro, etnografinė sodyba, einanti pro garsųjį „Camino Lituano“ kelią, vaikus ir suaugusius kerinti vieta, kurioje karaliauja poniai, miniatiūrinės ožkos ir kiti gyvūnai, viena aukščiausių Lietuvos bažnyčių – jau šį šeštadienį, 11:00, laidoje „Sveiki atvykę“, per TV3.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS