Infarktą išgyvenęs G. Drukteinis: buvau tunelyje, buvau | Diena.lt

INFARKTĄ IŠGYVENĘS G. DRUKTEINIS: BUVAU TUNELYJE, BUVAU

  • 19

Praėjusią savaitę infarktą patyręs ir dabar Santaros klinikose besigydantis žurnalistas Giedrius Drukteinis iki šiol bando suvokti, kas jam nutiko. Tačiau etiketo žinovas toliau nestokoja humoro jausmo, o feisbuke gerbėjai vėl gali skaityti žinomo vyro pastebėjimus. 

„Mačiau Jėzų, ir jis tikrai ne toks hipsteris, kaip dažniausiai vaizduojamas. Jo viršutinė veido dalis buvo panaši į Eugenijų Ostapenko, o apačia – į Demiso Roussoso (graikų atlikėjas – red. past.)“, – portalui 15min.lt antradienį besijuokdamas dėstė 49-erių vyras. 

Prieš savaitę G. Drukteinis Vilniaus centre prie automobilio vairo patyrė širdies smūgį. Dabar žurnalistas atvirauja, kad buvo 50 proc. tikimybė iškeliauti anapilin arba likti paralyžiuotam.

Tris dienas komoje praleidęs žurnalistas sako suprantantis, koks stebuklas įvyko. Juk medikai neslėpė – G. Drukteinio gyvybę išgelbėti pavyko tik per plauką. Atgabenus į reanimaciją jam atlikta kraujagyslių praplėtimo operacija, jis buvo panardintas į ledinį vandenį, į širdį įstatytas specialus zondas.

„Buvau tunelyje, buvau“, – sako pirmadienį iš intensyvios terapijos skyriaus į paprastą palatą perkeltas vyras.

Jo žmona Rima Drukteinienė vakar džiaugėsi kad krizė jau praėjo, o pasyvumu niekuomet nepasižymėjęs vyras jau ir planuoja darbus. „Jam praeita savaitė yra iškritusi iš atminties. Tačiau jis paskaito, ką parašė kolegos žurnalistai. Aišku, ir mes šiek tiek jam papasakojome apie tą įvykį. Jis bando suvokti, kad taip įvyko, nes jis pats tikrai neprisimena nieko. Dabar jis atsigauna ir bando viską suprasti. Dabar jo būklė nėra tokio bloga, kaip buvo“, – portalui LRT.lt sakė R. Drukteinienė. 

G. Drukteiniui Santaros klinikose buvo atlikta operacija, jis iki vakar buvo gydomas reanimacijos-intensyvios terapijos skyriuje. Dabar žinomą vyrą ligoninės palatoje supa ne tik artimieji, bet vis dažniau lanko ir draugai. G. Drukteinis savo pastebėjimais iš gyvenimo ligoninėje pradėjo dalintis ir socialiniuose tinkluose.

„Taigi, tai vieta, kurioje rūko visi Santarų rūkaliai, nors aiškiai parašyta, kad „draudžiama“... Ir po savaitės nerūkymo čia atsvirduliuoju aš. Ir turbūt kiekvienas žino tą stebuklingą jausmą, kai po ilgo laiko užsitrauki kvapnios tabokos! Gaunu cigaretę iš bachūriukų“, – feisbuko paskyroje pasakojo vyras.

G. Drukteinio „Facebook“ nuotr.

„Tačiau staiga apspito mane visas būrelis rūkalių: „Nedaryk to!“– šaukė jie, – „Nepradėk!“ – „Jei jau pratempei savaitę, nebedaug beliko!“ „Pauostyk tik ir užteks!“ Pauosčiau, grąžinau tą cigaretę ir nusvirduliavau atgal. O lifte staiga suvokiau, kad kiekvienas tų rūkalių buvo tūkstantį kartų sąžiningesnis už mane... Nes Jėzaus frazė „duodate man tai, ką duodate bent vienam vaikų“, apversta aukštyn kojom, nusako visą jų poelgio prasmę. Gražaus poelgio, vienok!“, –  akimirkas ligoninėje aprašė G. Drukteinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Vejas

...skaitau ir galvoju kad pikti lietuviai žmones!..džiaukitės gi žmogus gyvas liko!...sveikatos jums Giedriau!

Neatitinka

Cia raso ,kad cigarette gave is bachuriuku, o kitam straipsni, kad is dvieju moteru))

Jokūbas

Kad jam tunelyje smegenis Jėzus išlesė, tai faktas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS