Interviu tiesiai iš Malmės: kaip viskas atrodė iš tiesų ir kokios prognozės Silvester Belt? | Diena.lt

INTERVIU TIESIAI IŠ MALMĖS: KAIP VISKAS ATRODĖ IŠ TIESŲ IR KOKIOS PROGNOZĖS SILVESTER BELT?

  • 9

„Eurovizijos“ ekspertas Justas Buivydas sutiko pasidalinti eurovizine pirmojo pusfinalio nuotaika, kaip viskas atrodė pačioje arenoje, kaip jaučiasi Lietuvos atstovas Silvester Belt ir kokios prognozės yra šeštadieniui.

– Kokios nuotaikos? 

– Nuotaika – puiki. Manau, kad ir Lietuva nubudo besididžiuodama Silvestru. O mes, žurnalistai, tuoj eisime stebėti antrojo pusfinalio pirmosios generalinės repeticijos arenoje.

– Ar vakar buvo netikėtumų, ar kas nustebino? 

– Iš esmės didelių staigmenų nebuvo. Buvo tik pagrindinis klausimas, ar pateks į finalą Slovėnija, Serbija ir Portugalija. Įdomu tai, kad visos trys šalys ir prasimušė į finalą, kas, manau, tikrai yra džiugu. 

– Kaip Malmėje buvo sutikti anglų bei airių pasirodymai? 

– Arena tiesiog sprogo Airijos pasirodymo metu, kai vyko tas egzorcizmo seansas. Publikos reakcija buvo neįtikėtina. Na, o britai atsiuntė vieną ryškiausių žvaigždžių šių metų „Eurovizijoje“. Pasirodymas buvo neblogas, gal net sakyčiau, kad vakar buvo geriausias jo bandymas, nes per generalines repeticijas labai prastai sekėsi su vokalu. Nors žinau, kad šis pasirodymas sulaukė įvairų reakcijų, manau, kad ir tokių pasirodymų reikia.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Kaip viskas atrodo pačioje Malmėje? 

– Virš mano galvos skraidė sraigtasparnis, išvažiavo toks pusiau mašina-tankas, kuriame sėdėjo policininkai. Yra barikados, prie arenos privažiuoti praktiškai neįmanoma. Jeigu pernai Liverpulyje „Eurovizija“ buvo didžiulis festivalis, tai čia to džiaugsmo yra, bet jis šiek tiek persipina su tokiu lengvu nerimu, atsargumu, budrumu. Tikėkimės, kad viskas praeis sklandžiai ir nieko nenutiks. 

Labai noriu tikėti, kad jis pakovos su „LT United“ dėl geriausio Lietuvos rezultato.

– Koks buvo jausmas, kai visa arena kartu dainavo lietuvių kalba? 

– Dėl lietuvių kalbos labiausiai nervinasi patys lietuviai. Visi užsieniečiai, su kuriais man teko kalbėtis, džiaugiasi, kad lietuvių kalba skamba „Eurovizijoje“. Daug kam ji yra labai graži, labai įdomiai skamba. Nuo transliacijos pradžios arena buvo kažkiek susikausčiusi, ypač po Serbijos pasirodymo, kuris buvo labai lėtas, bet per „Luktelk“ arena tiesiog sproginėjo. Lietuvos atstovas puikiai užkūrė publiką.

– Kalbant apie šeštadienio finalą, ką sako lažybininkai? 

– Lietuva dabar yra vienuoliktoje–dvyliktoje vietoje pagal šansus laimėti „Euroviziją“. Tačiau prisiminkime, kad Monikai Liu buvo prognozuojama 26 vieta, o užėmė keturioliktą. Monikai Linkytei prognozuota 22 vieta, o ji užėmė vienuoliktą. Jeigu Silvestras irgi per dešimt vietų pakils nuo vienuoliktos, manau, kad mūsų laukia labai geras rezultatas. Labai noriu tikėti, kad jis pakovos su „LT United“ dėl geriausio Lietuvos rezultato. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Austrė pavartė puncę ir pateko į finalą ,estai ir armėnai iš viso nieko įdomaus.... Ir jie praėjo. Danijos mergina nustebė daugumą grožiu ir balsu visas tas armėnes ir gruzines....

O Siaubas!!!

Dar tokios siabingos eurogeivizijos nemaciau gerai kad mano teliavizija ismani nereikiejo sedeti prie teliko prasukau visa laida ir nebuvo ka ten ziurieti FUI!!! :-)))

Suomis parode ko verta si “vizija”

Kaip sakoma “geriau vatnikas negu bibciulpys”.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS