Intriga baigėsi: paaiškėjo, kuriame mieste vyks 2020-ųjų „Eurovizija“ | Diena.lt

INTRIGA BAIGĖSI: PAAIŠKĖJO, KURIAME MIESTE VYKS 2020-ŲJŲ „EUROVIZIJA“

Nyderlandų visuomeniniai transliuotojai penktadienį paskelbė, kad 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Roterdamo mieste.

Varžybose dėl teisės organizuoti kitų metų gegužės 16 dienos finalą Roterdamo stadionas „Ahoy“ nugalėjo istoriškai svarbų pietinį Mastrichto miestą, kur gimė Europos Sąjungos sutartis.

Teisę organizuoti šį muzikos konkursą Nyderlandai gavo olandų dainininkui Duncanui Laurence'ui (Dankanui Lorensui) iškovojus pergalę šių metų konkurse Tel Avive, Izraelyje. 25 metų dainininkas papirko žiūrovus ir komisiją savo romantiška balade apie išsiskyrimą „Arcade“.

„Laukiame Nyderlanduose, laukiame Roterdame“, – paskelbė D. Laurence'as specialiame „Eurovizijos“ vaizdo įraše, skirtame naujausiam organizatorių sprendimui pranešti.

Roterdamą jis apibūdino kaip „miestą, kur būdamas kitoks visai neišsiskiri“. D. Laurence'as 2016-aisiais prisipažino esąs biseksualus ir pasinaudojo savo triumfu, kad paragintų ugdyti toleranciją ir supratingumą.

Roterdamas ir Mastrichtas buvo du paskutiniai Nyderlandų miestai, likę kovoti finale, organizatoriams atmetus Amsterdamą, Utrechtą, Hertogenbosą ir Arnhemą.

Roterdamo miesto istorinis centras buvo nacių sugriautas per Antrąjį pasaulinį karą, tačiau dėl senamiesčio vietoje iškilusių šiuolaikiškų modernių pastatų miestas atrodo pulsuojantis gyvybe ir skiriasi nuo kitų tradicinių Nyderlandų miestelių.

Būtent šis miestas įkvėpė britų grupę „The Beautiful South“ išleisti dešimto dešimtmečio hitu tapusį singlą „Rotterdam (or Anywhere)".

„Buvo vertinama pagal keturis kriterijus. Svarbiausia buvo renginio vieta. Juk mes ruošiamės televizijos šou, kurį žiūrės maždaug 200 mln. žiūrovų“, – sakė „Eurovizijos“ dainų konkurso atstovas Sietse Bakkeris (Sicė Bakeris) visuomeniniam transliuotojui NOS, pristatydamas organizatorių sprendimą tiesioginiame eteryje.

„Ahoy“ [stadionas] atitiko visus reikalavimus, kurių reikia fantastiškiems televizijos šou kitų metų gegužę surengti, ir mes galiausiai tam pritarėme“, – kalbėjo jis.

„Tai didelis [renginys] mūsų miestui. Mums patikėta surengti vieną didžiausių 2020 metų tiesioginių [televizijos] šou Žemėje“, – sakė Roterdamo miesto tarybos narys Saidas Kasmi (Saidas Kasmis).

Arenoje „Ahoy“ – kurios pavadinimui pasirinktas tradicinis jūreivių šūksnis – gegužės 12 ir 14 dienomis vyks „Eurovizijos“ konkurso pusfinaliai, o gegužės 16-ąją – finalas.

Šioje 16 tūkst. sėdimų vietų turinčioje arenoje masiniai renginiai organizuojami nuo 1971 metų. 1997 ir 2016 metais joje buvo surengtos MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremonijos, o 2007 metais ten vyko „Eurovizijos“ jaunųjų atlikėjų dainų konkursas.

Arena „Ahoy“ taip pat yra laikoma olandiško smiginio dvasiniu centru. Šis žaidimas, kaip ir „Eurovizija“, glumina pašaliečius, tačiau žadina aistras ne tik Nyderlanduose, bet ir Jungtinėje Karalystėje.

Kalbant apie Jungtinę Karalystę, atrodo, kad jai tai bus pirmoji „Eurovizija“ už Europos Sąjungos ribų, nes šių metų spalio 31 dieną ji turėtų išstoti iš Bendrijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS