Įsimylėjėlių pora pirmą kartą galės praleisti naktį Džiuljetos name Veronoje | Diena.lt

ĮSIMYLĖJĖLIŲ PORA PIRMĄ KARTĄ GALĖS PRALEISTI NAKTĮ DŽIULJETOS NAME VERONOJE

Vienai įsimylėjėlių porai per Valentino dieną nusišypsos laimė apsistoti name Veronoje, kuriame, anot Williamo Shakespeare‘o tragedijos, Romeo išpažino meilę Džiuljetai.

Pora bus išrinkta iš visų tų, kurios Veronai parašys meilės laišką. Gražiausią laišką rinks žiuri komisija.

XIII amžiuje statytame name su garsiuoju balkonu trumpalaikės būsto nuomos platforma „Airbnb“ kartu su Veronos savivaldybe įrengė kelis kambarius, kuriuose pora praleis naktį. Jai bus pristatyta garsaus virtuvės šefo Giancarlo Perbellinio ruošta vakarienė. Pora miegos originalioje lovoje, kurią režisierius Franco Zeffirellis naudojo savo filmo „Romeo ir Džiuljeta“ scenoms.

„Džiuljetos namas kasmet privilioja milijonus lankytojų. Bendradarbiaudami su „Airbnb“, mes norime dar labiau išgarsinti namą užsienyje“, - sakė Veronos meras Federico Sboarina.

Kasmet 1,5 mln. žmonių aplanko „Casa di Giulietta“ ir fotografuojasi prie ko gero garsiausio pasaulio literatūroje balkono. W. Shakespeare‘o dramos veiksmas vyko Veronoje. Vis dėlto ši meilės istorija yra fikcija – ir Džiuljeta niekuomet negyveno šiame name. Ir balkonas buvo pritvirtintas tik vėliau.

1905-aisiais miestas namą įsigijo iš Dal Capello šeimos ir dėl pavardės panašumo paskelbė jį Capuleti šeimos gyvenamąja vieta – turistų traukos objektas buvo sukurtas. Kas čia su savo partneriu surašys meilės priesaiką ir pritvirtins prie sienos, tas, sakoma, visą gyvenimą liks ištikimas ir laimingas.

 

GALERIJA

  • Įsimylėjėlių pora pirmą kartą galės praleisti naktį Džiuljetos name Veronoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS