A. Ivanauskas apie nepavykusius savo patiekalus: yra tekę ir sniege slėpti | Diena.lt

A. IVANAUSKAS APIE NEPAVYKUSIUS SAVO PATIEKALUS: YRA TEKĘ IR SNIEGE SLĖPTI

  • 0

Atrodo, kad garsūs virtuvės šefai nesėkmių virtuvėje nepatiria, o kiekvienas jų kuriamas patiekalas yra tarsi šedevras. Tačiau kulinarinių „Delfi TV“ laidų „Alfas vienas namuose“ ir „Alfas Live“ vedėjas, garsus virtuvės šefas ir 12 knygų autorius Alfas Ivanauskas sako, kad visko pasitaiko, tačiau į tai reikėtų žiūrėti su humoru.

Sutikęs pasidalinti savo patirtimi, televizijos laidų vedėjas prisiminė ir vaikystę, kai nepavykusius bandymus suktis virtuvėje vėliau tekdavo išradingai paslėpti.

„Visko gyvenime buvo. Aišku, labiausiai nepavykę patiekalų ruošimai buvo vaikystėje, kai reikėjo rezultatą – pridegusias kepimo formas ir keptuves nuo tėvų slėpti sniege ar darže. Gerai, kad jų turėjau daug. Tik atėjus pavasariui atėjus reikėdavo nepamiršti jų susirinkti (juokiasi). Tačiau esu iš tų žmonių, kurie net į nepavykusias situacijas žiūri su humoru. Juk kartais ir nepavykusi vakarienė sukelia juokingus prisiminimus ir tampa įsimintina istorija. Ne viskas ir ne visada turi vykti kaip sviestu patepta“, – su šypsena pasakojo laidų vedėjas.

Paklaustas, kokia yra jo laidų populiarumo paslaptis, A. Ivanauskas pasvarstė, jog galbūt tai nepagražinta realybė, kurią ir mato žiūrovai. „Žmonės mato ir tas akimirkas, kai įsipjaunu, nusideginu, išbėga puodas ar išsprūsta lėkštė. Niekada nebandau to paslėpti, nes nors ir skauda, bet tai juokingos ir nepakartojamos akimirkos“, – sakė pašnekovas.

Vis dėlto ruošiant šventišką vakarienę ar norint bičiulius nustebinti ypatingu patiekalu, virtuvės šefas pataria repetuoti ir receptą išbandyti dar iki svarbios dienos. „Aš visuomet už tai, kad naujų patiekalų negaminti svarbiomis progomis. Tam reikia daryti repeticijas. Tačiau galiu užtikrinti, kai žmonės gamina pagal mano laidų receptus, tikrai nesėkmių negali būti. Aišku, persūdyti išlieka galimybė, todėl visuomet sakau, kad geriau jau prieskonių ir druskos berti mažiau, nes daugiau įberti visuomet galima ir vėliau“, – patarė A. Ivanauskas.

Žinomas virtuvės šefas pasiūlė ir idėją šventišką vakarą patiekalus gaminti kartu su svečiais. Tuomet atsakomybė už patiekalo sėkmę keliaus visiems vakaro dalyviams. Toks vakaras, anot virtuvės šefo, gali tapti smagia patirtimi, o kartu gaminant ir patiekalas tampa skanesnis. Na, o jei idealiai pagaminti ir nepavyks, bus ką prisiminti dar ne vieną vakarą.

„Kaip tik todėl prieš vakarėlį visada reikia turėti geros dešros, sūrio, ir duonos. Tai visada išgelbsti bet kokį vakarėlį ar alkaną naktį (šypsosi). Tik jokiu būdu šių produktų nepjaustykite. Dėkite ant stalo, o kiekvienas svečias galės atsipjauti tiek, kiek norės. Iš to taip pat galima padaryti gražią ceremoniją“, – idėją vakarėliui pasiūlė A. Ivanauskas.

Vis dėlto kaip dažniausiai pastebimą klaidą gaminant ar ruošiantis ypatingai progai, šventiškam vakarui A. Ivanauskas įvardijo baimę, kurią jis pataria keisti į aistrą. „Panašiai kaip su meile. Meilė mėgsta aistrą, bet jokia meilė negali būti paremta baime. Juk tiek meilė, tiek gaminimas – procesas, kuris reikalauja nuolatinių pastangų ir užsidegimo. Ir ne tik mechaniškų veiksmų. Tad nebijokite eksperimentuoti, bandyti ir ragauti net to, ko anksčiau nemėgote. Skonis keičiasi idėjus pastangų. Aišku, gali keistis ir į blogąją pusę, jei save įspraudi į tam tikrus rėmus ir taisykles“, – svarstė Alfas.

„Delfi TV” laidą „Alfas vienas namuose“ žiūrėkite sekmadieniais 10 val, o kiekvieną šeštadienį 10  val. jūsų dėmesio lauks A. Ivanausko laida „Alfas Live“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS