J. Jankevičius: mes, lietuviai, visi esame savotiški teisėjai | Diena.lt

J. JANKEVIČIUS: MES, LIETUVIAI, VISI ESAME SAVOTIŠKI TEISĖJAI

"Dabar nebeužtenka ateiti ir tik pagroti. Jei lipi į sceną, turi būti didžiulis šou", – įsitikinusi aktorė ir TV3 projekto "Lietuvos talentai" teisėja Ineta Stasiulytė. Ji kartu su kolegomis Justinu Jankevičiumi ir Marijonu Mikutavičiumi šį sezoną žiūrovams žada ir nematytų talentų, ir tikrų keistuolių.

Publika – išdavikė

M.Mikutavičius neslepia, kad naujieji kolegos komisijoje jį nuoširdžiai džiugina. "Aš labai laimingas su jais, nes Justas labai juokingas ir turi puikų humoro jausmą, o Ineta yra linksma kvatoklė. Šalia jų labai jauku", – sako jis.

Tiek I.Stasiulytei, tiek J.Jankevičiui teisėjavimas televizijos projektuose nėra nauja patirtis, tačiau, pasak jų, "Lietuvos talentuose" viskas yra kitaip.

"Čia labai daug talentingų žmonių, o sudėtingiausias momentas yra pasakyti dalyviams "ne". Buvau sąžininga sau ir rasdavau motyvacijos, kodėl reikia sakyti "taip" arba "ne". Tada viskas paprasčiau. Gaila "nurašyti" atlikėjus iš karto, bet buvo labai daug dalyvių, todėl reikėjo kritiškai vertinti ir atrinkti pačius geriausius", – dalijasi I.Stasiulytė.

"Be to, čia, už nugaros, visada yra publika, kuri labai daug pasako. Žiūrovų simpatijos yra galinga jėga, kuri kartais priverčia pagalvoti, ar kažko nesupratau. Jie parodo, kaip iš tikrųjų yra. Pavyzdžiui, kai jaunimui labai labai patinka, jie klykia – tada savaime aišku, kad turiu pasakyti "taip", kitaip ir būti negali", – apie publikos įtaką pasirinkimų momentais pasakoja aktorė.

Visi esame teisėjai

Štai J.Jankevičius įsitikinęs, kad mes, lietuviai, visi esame savotiški teisėjai. "Man nebuvo labai sunku, tik anksčiau teisėjaudavau ir savo nuomonę reikšdavau prie televizoriaus ekrano, o dabar tai darysiu iš kitos ekrano pusės. Man atrodo, kad kiekvienas "Lietuvos talentų" žiūrovas svajoja bent vienai dienai tapti teisėju. Mano kaip televizijos žiūrovo svajonė išsipildė", – sako jis.

Mano noras sutikti keistuolių absoliučiai išsipildė. Keletą kartų patyriau, sakyčiau, religinių išgyvenimų. Man visada buvo smagiausia žiūrėti į keistuolius ir į stichines nelaimes.

Tačiau humoristas ir žinomas televizijos veidas prisipažįsta – kitus vertinti sėdint ant sofos priešais televizorių yra lengviau, nei tai daryti filmavimų metu. "Ant sofos tavęs negirdi tas žmogus, kuriam adresuoji visas savo pastabas. Bet sakyti tiesą niekada nebuvo mano silpnoji pusė – tiesiog sakau taip, kaip atrodo, ir tikiuosi, kad tas žmogus nelauks manęs už kampo su dratu rankoje", – juokiasi J.Jankevičius.

Jis neslepia – "Lietuvos talentuose" tikėjosi sutikti keistuolių ir tikrai sutiko. "Mačiau keletą fantastiškų žmonių. Galiu pasakyti, kad buvau nustebintas tikrai ne vieną ir ne du kartus. Mano noras sutikti keistuolių absoliučiai išsipildė. Keletą kartų patyriau, sakyčiau, religinių išgyvenimų. Man visada buvo smagiausia žiūrėti į keistuolius ir į stichines nelaimes", – sako projekto teisėjas.

Sunkiau, nei galvojo

I.Stasiulytei būti komisijoje yra ne tik pramoga, bet ir labai atsakingas darbas. "Lengva pasakyti "ne" tam, kuris ateina tik pasirodyti, pasidaryti reklamos ir nieko daugiau nesiekia. Manau, kad projektą laimės tikras talentas. Dabar nebeužtenka ateiti ir tik pagroti. Jei lipi į sceną, turi būti didžiulis šou. Daugybė žmonių groja, dainuoja ar šoka, bet "Lietuvos talentų" geriausiųjų energija tiesiog traukia", – prisipažįsta ji.

J.Jankevičius antrina I.Stasiulytei ir net neabejoja, kad tikro talento nepaslėpsi. "Jei žmogus turi talentą – tu tai tiesiog žinai. Niekam nekyla klausimų. Tokių žmonių šiemet buvo nemažai – bus ypač talentingas sezonas. Visos emocijos, žiūrint iš žiūrovo perspektyvos, turi būti stiprios, negali būti nuobodulio. Mes ieškojome žmonių, kurių talentas nėra sukelti nuobodulį", – sako jis.

"Bet pasakyti "ne" yra žymiai sunkiau, nei aš galvojau, nes tai slegia pečius. Tu žinai, kad prieš tave stovi žmogus, kuris turi gyvenimą, svajonių, siekių, ir tavo raudonas mygtukas jam kirs per sielą. Bet faktas – kiekvienas scenos žmogus yra prisiklausęs daugybės "ne". Klausimas, ką tu padarysi išgirdęs ne: ar sulūši ir atsisakysi savo svajonės, ar supyksi ir "ne" tau sakiusiems žmonėms įrodysi, kad jie klydo?", – svarsto J.Jankevičius.

Ir talentingi, ir arogantiški

Šiemet "Lietuvos talentai" sulaukė daugybės šokėjų. "Ir gal mažiau dainininkų, negu mes tikėjomės. Yra iliuzionistų, fokusininkų ir stipruolių, dantimis laužančių strypus, grotas. Yra akrobatų – labai daug visko. Bet aš labai nustebau, kad Lietuvoje tiek daug šokančių žmonių. Labai tikiuosi, kad jiems sekasi, nes kai kurie iš jų – tikrai fantastiški. Jie spinduliavo tokią šviesą, užsidegimą ir meilę tam, ką darė, kad atrodė, jog jie atneša visai kitokią Lietuvą. Neburbančią, nesiraukančią, o beprotiškai ugningą ir linksmą", – dalijasi M.Mikutavičius.

"Gal man taip pasirodė, bet manau, kad "Lietuvos talentai" šiemet yra profesionalesni – žmonės, kurie demonstruoja savo talentus, yra labiau pasiruošę. Kaip visada, tarp daugybės dalyvių yra tokių, kuriems dar reikėtų padirbėti, yra tokių, kurie dar per jauni, kad talentą atskleistų visiškai. Bet šioje masėje tikrai atsiranda deimantų, į kuriuos gera žiūrėti ir kurie stebina", – užtikrina jis ir prisipažįsta, kad žiūrėdamas pasirodymus scenoje kartais jaučia prieštaringus jausmus. "Yra dalyvių, kurie, mano galva, daro siaubingą beskonybę, yra tokių, kurie bandė vaidinti humoristus ir tai yra taip blogai, kaip buvo Lietuvoje prieš 30 metų. Tada jau buvo blogai, bet kai tai matai šiandien, iš karto sakai "ne", – žodžių į vatą nevynioja jis.

"Kartais yra labai arogantiškų dalyvių, kurie įsivaizduoja galintys kažką daryti, bet tai stipriai pranoksta jų tikrąsias galimybes. Yra šiaip juokingų tipų, iš kurių gali pasijuokti, bet negali praleisti į kitą etapą. Buvo keletas atvejų, kai mes visi trys taip ir nesupratome, ką žmogus bandė parodyti, bet jis buvo absoliučiai įsitikinęs, kad jis yra genialus. Iš tylos po jo pasirodymo buvo akivaizdu, kad visi žmonės salėje irgi nesuprato, ką jis daro. Jeigu žmogus ateina ir paišo rankomis ore nematomus dramblius ir sako, kad tai yra genialu, – na, galbūt tai ir yra genialu, bet aš norėčiau tuos dramblius bent jau pamatyti", – šypteli M.Mikutavičius.

Saugo vaikus

Komisijos nariai sutinka, kad sunkiausia jų užduotis yra korektiškai ir neįskaudinant išsakyti kritiką vaikams. "Stengiesi būti labai švelnus, ilgai vynioji į vatą, kol pasakai "ne". Nes to reikia – jei tik už vaikystę duotum "taip", tai būtų nesąžininga kitų dalyvių atžvilgiu", – sako M.Mikutavičius.

"Vaikams visada skirti didžiausi komplimentai – kaip jie stengiasi, susikoncentruoja, kaip jaudinasi. Labiausiai per vaikus kalbėjausi su jų treneriais, mokytojais, nes jie siunčia vaikų kolektyvą. Juk vaikučiai patys neateitų į projektą. Matau, kad kai kurie treneriai ar mokytojai gyvena tuo, ką daro, jiems skirti didžiausi komplimentai ir jie yra talentai. Bet yra tokių, kurie nori pasidaryti reklamą. Tokių dalykų nepaslėpsi – visada jaučiame, kai žmogus dirba dėl vaikų, kai dedamos tikros pastangos ir kai yra priešingai", – priduria I.Stasiulytė.

"Šiemet visi komisijos nariai turėjo ir po auksinį mygtuką, kurį nuspaudus projekto dalyvis iškart keliauja į finalą. Buvo labai įdomių ir kartais net šiurpių patirčių, bet buvo ir daug netikėtumų – net prodiuseriai mus, teisėjus, kartelį išdūrė", – paslapties šydą palieka I.Stasiulytė.

"Lietuvos talentai" – sekmadienį 19.30 val. per TV3.

GALERIJA

  • J. Jankevičius: mes, lietuviai, visi esame savotiški teisėjai
  • J. Jankevičius: mes, lietuviai, visi esame savotiški teisėjai
  • J. Jankevičius: mes, lietuviai, visi esame savotiški teisėjai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS