JAV reperis ASAP Rocky bus teisiamas dėl brutalių muštynių | Diena.lt

JAV REPERIS ASAP ROCKY BUS TEISIAMAS DĖL BRUTALIŲ MUŠTYNIŲ

  • 0

Švedų prokuroras ketvirtadienį pareiškė, kad JAV reperis ASAP Rocky (ASAP Rokis), kurio sulaikymas dėl Stokholmo centre kilusių gatvės muštynių sukėlė jo gerbėjų pasipiktinimą, turės stoti prieš teismą.

„Šiandien pareiškiau kaltinimus trims įtariamiesiems dėl užpuolimo, nes, mano vertinimu, tai, kas įvyko, prilygsta nusikaltimui, nepaisant prieštaravimų (minint) savigyną ir provokacijas“, – pranešime sakė prokuroras Danielis Sunesonas.

30-metis reperis, kurio tikrasis vardas yra Rakimas Mayersas (Rakimas Majersas), buvo suimtas liepos 3 dieną su dar trimis žmonėmis po gatvės muštynių birželio 30-ąją Stokholme. Vienas iš sulaikytųjų, reperio apsauginis, vėliau buvo paleistas.

Platininiais tapusių albumų išleidęs, „Grammy“ nominacijų pelnęs ASAP Rocky yra sulaikytas, kol pareigūnai tiria minimas gatvės muštynes, įvykusias prieš jo pasirodymą viename muzikos festivalyje.

Prokuroro D. Sunesono pareiškime sakoma, kad reperis ir dar du asmenys, kuriems pareikšti kaltinimai, „įtariami užpuolimu sukeliant faktinį kūno sužalojimą“.

Trijulė bus sulaikyta iki teismo. Stokholmo rajono teismas kitą savaitę planuoja paskelbti, kada prasidės teismo procesas.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose, regis, matyti, kaip 30 metų ASAP Rocky su didele jėga parbloškia ant žemės žmogų. Gynybos advokatas yra sakęs, kad tai buvo savigyna.

Pasak D. Sunesono, jis išstudijavęs vaizdo medžiagą priėjo prie kitokios išvados.

„Verta pažymėti, kad turiu daugiau medžiagos nei ta, kuri anksčiau buvo prieinama internete, – sakė jis. – Be vaizdo medžiagos, nukentėjusios šalies pareiškimus paremia liudininkų pareiškimai.“

Prokuroras pridūrė, kad iš pradžių byloje buvo dvi nukentėjusios šalys, bet įtarimai dėl vienos iš jų buvo panaikinti pristigus įrodymų, o pateikti kaltinimai yra susiję su vienu įtariamu nukentėjusiuoju, kurio pavardė neskelbiama.

Reperio asmens sargybinis pareiškė atsakomuosius įtarimus vienai numanomų aukų, bet ta byla šią savaitę buvo nutraukta, nurodė prokuroras.

Tarp garsenybių, viešai pareiškusių paramą ASAP Rocky, yra Seanas „Diddy“ Combsas (Šonas „Didis“ Kombsas), Justinas Bieberis (Džastinas Biberis) ir Kris Jenner (Kris Džener).

Šeštadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sakė kalbėjęsis su Švedijos premjeru Stefanu Lofvenu (Stefanu Liovenu) apie ASAP Rocky ir „pasiūlęs asmeniškai užtikrinti jo užstatą“, bet Švedijos įstatymai tokio dalyko nenumato.

Paragintas pirmosios ponios ir garsenybių, įskaitant Kanye Westą (Kanjė Vestą) ir Kim Kardashian West (Kim Kardašian Vest), prezidentas penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad įsikiš siekdamas ASAP Rocky paleidimo.

S. Lofveno spaudos sekretorius Toni Erikssonas (Tonis Eriksonas) vėliau sakė, kad abu lyderiai „draugiškai ir pagarbiai“ pasikalbėjo, ir S. Lofvenas pokalbio metu „labai akcentavo visišką Švedijos teismų sistemos, prokurorų ir teismų nepriklausomybę“, be to, pabrėžė, kad vyriausybė negali bandyti ir nebandys paveikti teisinio proceso.

GALERIJA

  • JAV reperis ASAP Rocky bus teisiamas dėl brutalių muštynių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS