Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose | Diena.lt

JĖGŲ KALĖDŲ MARATONUI PASISĖMĖ KANARŲ SALOSE

Į darbų maratoną, kuris prieššventiniu ir švenčių laikotarpiu itin intensyvus, paniręs Londone gyvenantis dainininkas Mantas Vygantas spėjo nusifilmuoti dokumentiniame filme ir šešias dienas pailsėti Kanarų salose. Jos vyrą sužavėjo.

Kraštovaizdis it Mėnulyje

"Būtinai reikėjo atsipūsti ir pasisemti naujų jėgų, nes prasidėjo kalėdinis renginių maratonas", – šyptelėjo 25 metų dainininkas, kuris prieš išvykdamas į Ispaniją su kolege Jolanta Naruševičiūte nusifilmavo režisieriaus Artūro Jevdokimovo dokumentiniame filme apie emigrantus.

Kanaruose Mantas apsistojo apie pusantro šimto paplūdimių turinčioje Fuerteventuros saloje, kurią ypač pamėgę vandens pramogų gerbėjai.

M.Vygantui ir jo kolegei didelį įspūdį paliko nuostabi gamta, apsilankymas Oazės parke, kur galima pamatyti daugiau nei 200 įvairių rūšių paukščių, 6 800 rūšių augalų, gyvūnų.

"Pasakiškas vaizdas – balta dykuma, baltas smėlis, baltos kopos, – Corralejo parką gyrė M.Vygantas. – Išsiskiriantis objektas šiame gamtos rezervate tarp nuolatos besitęsiančių baltų kopų – Los Apartaderos ir Roja kalnai."

Iš Fuerteventuros M.Vygantas su J.Naruševičiūte nuplaukė į stipriai ugnikalnių išdegintą Lanzarotės salą. Ši sala stebina plynais sutrūkinėjusio smėlio laukais, ugnikalnių kateriais bei uolienų kalvomis.

"Jautiesi tarsi dykumoje, o kraštovaizdis primena Mėnulį", – palyginimą rado dainininkas.

Židinys virš ugnikalnio

Lanzarotės ugnikalniuose yra susikaupusio skaidraus vandens, kuris virto ežerais.

Ugnikalniuose įrengti restoranai, vienas garsiausių – "Juodasis velnias". Jis įžymus tuo, kad ant ugnikalnio viršaus sumeistrautas didelis židinys, kurį dideliu karščiu kaitina ugnikalnis. Šioje kaitroje ruošiamas vištienos barbekiu.

Autobusu Mantas su Jolanta nuvažiavo ir iki geizerių aktyvumo zonos, kur buvo demonstruojami kai kurie triukai: 20 l vandens įpylė į vamzdį po žeme, o šis po kelių akimirkų aukštyn iššovė karšta čiurkšle. Kitoje vietoje užteko į ertmę įkišti šieno ir šis pradėjo liepsnoti.

"Žadą atima ir krateriai", – prisipažino Mantas, kuris už ekskursiją į Lanzarotę su pietumis ir vyno degustacija mokėjo 75 eurus.

Viena populiariausių vietų saloje – kaktusų sodas, kuriame lietuvis dainininkas su kolege J.Naruševičiūte pamatė daugiau nei 10 tūkst. šių augalų ir daugiau nei tūkstantį skirtingų kaktusų rūšių. Kai kurie siekė net 8 m aukščio!

Kaktusų sodui žemę ar smėlį pakeitė pelenai iš kraterio.

Mokėti – ir už persirengimą

Ispanai – draugiški ir svetingi, pakeliui kaimeliuose vaišina sūriais, alyvuogėmis ir kumpiais, nors dauguma per pagrindinius aštuonis turizmo sezono mėnesius stengiasi uždirbti kuo daugiau pinigų.

"Kanaruose prasideda turistinių vietų tuštėjimo metas, todėl tenka mokėti už daugumą paslaugų, – teigė M.Vygantas. – Pavyzdžiui, vandens parke reikia mokėti po 5 eurus net pasinaudojus persirengimo kabina, kurioje gali palikti savo daiktus."

Ekskursija prašmatniu autobusu į zoologijos parką vienam kainavo 25, dviem – 40 eurų.

Tiesa, ne visos kainos smarkiai kandžiojasi: sotūs meksikietiški pietūs su nacionaliniu gėrimu kainavo 14 eurų, o blokas cigarečių – 22 eurus.

"Važiuojant autobusu tarp ugnikalnių, keleiviai, ypač sėdintys antrame aukšte, gaudavo gerą dozę adrenalino, – šyptelėjo dainininkas. – Kai siauru kalnų keliu autobusas sukdavosi, atrodė, tuoj nugarmėsime į čia pat matomą bedugnę."

Ieškantieji ramybės, daugiausia vyresnio amžiaus žmonės ar šeimos, renkasi Fuerteventurą, linksmybių ir pramogų ieško Gran Kanarijoje, unikalios gamtos, ugnikalnių – Lanzarotėje.

"Pasisėmę jėgų vėl kibome į darbus", – pulsavo gera energija M.Vygantas, kuris neseniai tapo vienos firmos direktoriumi ir yra atsakingas už visų VIP apartamentų aptarnavimą. XVIII–XIX a. namuose Londone 200–400 kv. m ploto apartamentuose gyvena itin turtingi britai, prancūzai, kinai, turkai, net latvis.

"Dirbu po 9 valandas, turiu pietų pertrauką, iš darbo grįžęs nusivelku kostiumą, išsimaudau ir skubame koncertuoti, – juokiasi M.Vygantas. – Savaitgaliais – taip pat koncertai. Tačiau dabar pats geriausias laikas, o trumpos atostogos Kanarų salose suteikė dar daugiau įkvėpimo."

GALERIJA

  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
  • Jėgų Kalėdų maratonui pasisėmė Kanarų salose
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vitalija

Ačiū Jums už nuostabų vakarą!Dar taip smagiai nešvenčiau naujųjų metų!Esat puiki pora,nekreipkit dėmesio į pavyduolius!Turit naują gerbėją,lauksiu naujų jūsų koncertų! Vitalija.Ipswich

Mantas Vygantas

Kam patinka antikvarai, kam patinka gyvunijos pasaulis ar patiems gyvuliams buti ;) Dziaugiuosi ka turiu ir ka dar turesiu. O Jums visiems linkiu siltu svenciu ir atsikratyti negatyvumo. Nes negatyvumas pritraukia - negatyvuma. :) Merry Christmas !

Gerbėja

Teko klausytis jūsu koncerto.Jis nuostabus!Daug jums sekmes ir visko geriausio!Nekreipkit demesio i bobu kalbas.Eikit savo keliu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS