Jungtinės Karalystės premjero partnerė ir šalies „pirmoji mergina“ laikosi nuošalyje | Diena.lt

JUNGTINĖS KARALYSTĖS PREMJERO PARTNERĖ IR ŠALIES „PIRMOJI MERGINA“ LAIKOSI NUOŠALYJE

  • 2

Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) partnerė Carrie Symonds (Keri Saimonds) stebėjo, kaip premjeru tapęs buvęs Londono meras pirmą kartą žengia į savo rezidenciją Dauningo gatvėje, tačiau kol kas neaišku, ar ir ji čia atsikraustys.

B. Johnsonas antradienį tapo valdančiosios Konservatorių partijos lyderiu, o trečiadienį karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) patvirtino jį šalies premjeru.

55 metų B. Johnsonas buvo vedęs du kartus, o dabar susitikinėja su 31 metų C. Symonds, buvusia partijos komunikacijos direktore.

C. Symonds, aplinkosaugos kampanijos aktyvistė, 2012 metais dirbo jo, kaip Londono mero, perrinkimo kampanijai.

Jiedu vieša, bet daugiausiai diskretiška pora yra nuo praėjusių metų, kai pagarsėjęs donžuanas po 26 metus trukusios santuokos nusprendė nebegyventi su antrąja žmona.

Jis yra pirmas premjeras po 1970-aisiais vyriausybės vadovu tapusio Edwardo Heatho (Edvardo Hito), pradėjęs eiti šias pareigas be sutuoktinės šalia.

B. Johnsonui iš Bakingamo rūmų atvykus į Dauningo gatvę perimti valdžios, C. Symonds buvo dešimčių jį pasitikusių darbuotojų ir padėjėjų centre.

Britų laikraščiai skiria daug dėmesio gandams dėl jos būsimo „pirmosios merginos“ vaidmens ir spėlioja, ar ji taip pat apsigyvens Dauningo gatvės 10-ajame name.

Scanpix nuotr.

Kampanijos metu ji kelis kartus atsisakė aptarinėti šį klausimą, o praėjusią savaitę partijos nariams pasakė: „Tiesiog nekalbu apie žmones, kuriuos myliu.“

Manoma, kad pora drauge Pietų Londone gyveno nuo rugsėjo, kai B. Johnsonas ir jo 55 metų žmona Marina Wheeler (Marina Viler) patvirtino, kad nebegyvena kartu.

Dėmesio centre C. Symonds atsidūrė birželio mėnesį, kaimynams nugirdus, kaip ji vėlyvą vakarą ant jo šaukia „pasitrauk nuo manęs“, „eik lauk“, ir iškvietus policiją.

Per tą audringą ginčą taip pat buvo daužomi daiktai, rodo vieno kaimyno padarytas ir laikraščiui „The Guardian“ perduotas įrašas.

Policija atvyko į namus, bet tolesnių veiksmų nesiėmė.

Po incidento pora toje rezidencijoje negyveno, o neseniai nusipirko trijų aukštų, keturių miegamųjų namą maždaug už pusantro kilometro, sakoma pranešimuose.

Bandymas šmeižti

C. Symonds tėvai yra vienas laikraščio „The Independent“ steigėjų Matthew Symondsas (Metjus Saimondsas) ir buvusi laikraščio teisininkė Josephine McAfee (Džozefin Makafi), su kuria jis turėjo nesantuokinį romaną.

Londono pietvakariuose augusi C. Symonds lankė prestižinę privačią Godolphino (Godolfino) ir Latymerio (Latimerio) mokyklą, o paskui studijavo teatrologiją ir meno istoriją Voriko universitete centrinėje Anglijoje.

Konservatoriams C. Symonds pradėjo dirbti 2010 metais, kaip parlamentaro Zaco Goldsmitho (Zako Goldsmito) rinkodaros direktorė, o su B. Johnsonu susipažino dirbdama jo mero rinkimų kampanijai.

Vėliau ji dirbo įvairiuose ryšių su žiniasklaida postuose partijos būstinėje, taip pat ir komunikacijos direktore, bet pernai šio darbo atsisakė.

Scanpix nuotr.

Laikraštis „Daily Mail“ anksčiau šį mėnesį rašė, kad ji išėjo iš darbo apkaltinta dėl nesankcionuotų išlaidų ir ankstesnei premjerei Theresai May (Terezai Mei) pakenkusios informacijos nutekinimo.

C. Symonds ir konservatoriai atsisakė komentuoti straipsnį, o vienas „Daily Mail“ cituotas draugas sakė, kad tai B. Johnsono oponentų bandymas apšmeižti.

Vėliau C. Symonds, kuri aktyviai kovoja su plastiko tarša, prisidėjo prie rinkodaros komandos gamtosauginėje labdaros organizacijoje „Oceana“, daugiausia dėmesio skiriančioje Bloombergo (Blumbergo) fondo vandenynų iniciatyvai.

Ketina tuoktis?

Kalbama, kad naujojo premjero padėjėjai nesutaria, kaip pateikti šiuos santykius ir ar C. Symonds turėtų apsigyventi su B. Johnsonu Dauningo gatvėje.

Kai kas mano, kad ji galėtų suvaidinti vertingą vaidmenį, ir priskiria jai nuopelnus dėl pastaraisiais mėnesiais pagerėjusios B. Johnsono išvaizdos.

Tačiau kiti nuogąstauja, kad jei jie bus pristatomi kaip pora, gali kilti protokolo problemų ir atsirasti perdėtas dėmesys jo ilgai neištikimybės istorijai.

B. Johnsonas turi keturis vaikus su M. Wheeler, o vyriausia jo dukra yra vos penkeriais metais jaunesnė už C. Symonds. Dar vieną dukrą premjeras turi iš 2009-aisiais užmegzto romano.

Per mūšį teisme dėl tos mergaitės gimimo buvo pareikšta įtarimų, kad jis turi dar ir kitą nesantuokinį vaiką, bet tai lieka neaišku, o pats B. Johnsonas atsisako komentuoti.

Pranešama, kad jis ir C. Symonds kitais metais turi susituokti – kai tik bus užbaigtos jo skyrybos. Kalbama, kad kai kurie patarėjai siūlo iki to laiko jai būti nuošalyje.

B. Johnsonas būtų pirmas per 250 metų britų ministras pirmininkas, vedęs eidamas šias pareigas.

GALERIJA

  • Jungtinės Karalystės premjero partnerė ir šalies „pirmoji mergina“ laikosi nuošalyje
  • Jungtinės Karalystės premjero partnerė ir šalies „pirmoji mergina“ laikosi nuošalyje
  • Jungtinės Karalystės premjero partnerė ir šalies „pirmoji mergina“ laikosi nuošalyje
  • Jungtinės Karalystės premjero partnerė ir šalies „pirmoji mergina“ laikosi nuošalyje
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Pavyko barakudai!

Diedukas

Gal ji kasdien kas nors susukuos pagaliau?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS