K. Meschino apie internete ją kritikuojančias mamas: esu eilinį kartą pakraupusi ir pasibjaurėjusi | Diena.lt

K. MESCHINO APIE INTERNETE JĄ KRITIKUOJANČIAS MAMAS: ESU EILINĮ KARTĄ PAKRAUPUSI IR PASIBJAURĖJUSI

  • 10

Neseniai pirmagimės Isabellės susilaukusi socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino jau spėjo pajusti karčią žinomumo kainą. Moteris neišvengė komentatorių kritikos vaiko auginimo tema.

„Man svarbiausia kad mano dukra būtų sveika, soti ir laiminga. Žindymas – jautri tema visoms. Ypatingai super mamoms (toms blogąja prasme), kurios kaip išprotėjusios rūpinasi ne tik savo krūtimis ir savo vaikų miego režimu, bet ir lenda į kitų moterų gyvenimus, moko kaip auginti joms savo vaikus, duoda neprašytus patarimus ar net rašo skundus į įvairias įstaigas, nes kitos gyvena ne pagal jų sugalvotas taisykles. Jetus, atrodo tiek mažai dalinuosi šiuo metu apie savo gyvenimą ir savo dukrytės auginimo rutiną, bet užteko pasakyti jog „išsimiegu“ ir pakilo vėjai“, – socialiniame tinkle rašė jauna mama.

Esu eilinį kartą pakraupus ir pasibjaurėjusi, eilinį kartą pasikartosiu – kiekviena mama žino, kas jai ir kas jos vaikui yra geriausia.

K. Meschino neslėpė skausmo, kad į šią situaciją buvo įtraukti ir jai artimi žmonės. „Man būtų dzin, bet skaudu kad įtraukti ir kiti žmonės, tai nusprendžiau pasidalinti tiesiog savo mintimis ir požiūriu. Trumpai kas įvyko: per story prieš savaitę atsakinėjau į jūsų klausimus ir minėjau, jog man labai padėjo viena akušerė, žindymo ekspertė visame maitinimo kelyje ir jog dabar negalėčiau būti laimingesnė, dėl to kaip viskas klostosi. Kitą dieną minėjau, kaip džiaugiuosi, jog pasiekėme miego rekordą ir taip gerai išmiegojome, po šių žodžių facebook ten kažkokioje grupėje sukilo mamytės ir susirūpino, koks aš esu blogas pavyzdys jaunoms mamoms, kaip aš taip vargšą vaiką kankinu, turėčiau keltis kas 2 valandas maitinti, kad tikriausiai slapčia duodu čiulptuką, primaitinėju tą, aną ir trečią. Kadangi dalinausi, kas mane konsultavo dėl žindymo, viena agituotoja parašė postą ir rinko kuo daugiau bendraminčių kad pateikti skundą ir pulti specialistus, kurie dirba savo darbą ir turi tam išsilavinimą“, – apie internautų ataką rašė influencerė.

Nu nežinau kaip jums, bet man tai atrodo, kad kalba eina apie nelabai psichiškai stabilius žmones ir skamba kaip komedija. Labai gaila ir labai gėda, kad mano pasisakymas apie mano individualius pasirinkimus gali kažkaip paliesti visiškai nekaltus ne prie ko žmones... Esu eilinį kartą pakraupus ir pasibjaurėjusi, eilinį kartą pasikartosiu – kiekviena mama žino, kas jai ir kas jos vaikui yra geriausia. Nu asmeniškai gyvenime nekiltų ranka nei privačiai mokinti kažką kaip auginti savo vaiką, nei viešai kritikuoti, juolab skundus rašyti! Kas nori, tas dalinasi savo patirtimi, bet visi atsirenka, kaip kas kam geriau. Šiais laikais kūdikių priežiūroje nėra vienos tiesos“, – socialiniame tinkle rašė K. Meschino.

Visi vaikai skirtingi, visos mamos skirtingos, visų požiūriai skirtingi, gerbkime viena kitą ir kiekvienos pasirinkimus, rūpinkimės savo vaikais.

Jauna mama pasidalijo mintimis ir apie vaiko priežiūrą. „O aš ir su savo šeimos daktare, ir visais specialistais, su kuriais esu kalbėjusi, sako, kad viską gerai darau, svarbiausia, svoris vaikui sparčiai auga ir mažiau klausyti kitų nuomonių. Tai va, kam įdomu, dalinuosi savo patirtimi, kadangi daug klausiate „kaip jūs išsimiegat su Isabelle?“ Visų pirma, man tikrai pasisekė, kad kol kas turiu tikrai daug pieno (pfu pfu pfu) ir kaip ligoninėje visos seselės stebėjosi, mano dukrytė turi labai stiprų žindymo refleksą. Kas liečia miegą, keliamės dažniausiai du kartus naktį, tai kasdien prieš naktinį miegą ruošiamės kokias pusantros, dvi valandas! Su tėčiu darome jai mankšteles, kiekvieną vakarą vonelėje maudome, jai labai patinka, tai ten dar pavargsta kol išsipliuškena, tada pamaitinu, kol pati nebenori (visada iš abiejų krūtų), atraugiame ir apie 12 nakties užmiegu su ja kartu. Tada būna kai jau po biškį nerami darosi 4-5 keliuosi keisti pamperso ir maitinti, apie valandą maitinu / atsirūgsta ir tada vėl apie 8–9 vėl keliamės. Keliuosi kada vaikas pats prašo ir maitinu kada ji nori, jau suprantu akivaizdžiai kada ko nori, gera mes esame komanda, čiulptuką ji ima nebent dienos metu maksimum 15min., nes jai nepatinka“, – kasdienybe dalijosi moteris.

„Jei jaučiu, jog krūtinė šiek tiek kietesnė nei įprastai, nusiėmu pieną su pientraukiu, bet seniai teko jį naudoti, nes ji kai maitinasi, tai išgeria tikrai daug. Juokaujame, jog su miegu visa į tėtį, nes Dominyko mama visada pasakoja, kaip jis miegodavo daug vaikystėje. Visi vaikai skirtingi, visos mamos skirtingos, visų požiūriai skirtingi, gerbkime viena kitą ir kiekvienos pasirinkimus, rūpinkimės savo vaikais. Norite – naudokite čiulptukus, buteliukus, mišinukus, nenorite – nemaitinkite pačios, čia jūsų pasirinkimas ir niekas neturėtų jūsų teisti“, – įrašą socialiniame tinkle baigė K. Meschino.

Primename, kad pirmagimės K. Meschino susilaukė sausio 7 dieną. Pirmagimę K. Meschino su sužadėtiniu Dominyku Ježeriu-OG Version pavadino Isabelle Meschino Ježerys.

Taip pat socialinių tinklų žvaigždė pridūrė, jog dukra gimė 3,72 kg ir yra 58 cm ūgio.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Antanina

Niekaip nesuprantu, kaip galima visai Lietuvai rašyti apie savo gyvenimą. Gyvenkit laimingai ir nesigirkit. Yra daug literatūros, kur galima pasiskaityti, kaip auginti vaiką. Tada nebus jokių pykčių ir kitų nesąmonių.

ALGIS

LABAIN TEISINGAI SUPRATO ,CITUOJU ...''KAD KALBA EINA APIE NELABAI PSICHIŠKAI STABILIUS ŽMONES'' .

Tai Meškinai

mažiau reikia visur savo keturkampava snuki kaišiot tada neužklius niekam. Jau ikyrėjo iki gyvo kaulo.Visiškas nulis veblena apie visiškus nulius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS