Kanų kino festivalį atidaro prancūziška drama su grįžtančiu J. Deppu | Diena.lt

KANŲ KINO FESTIVALĮ ATIDARO PRANCŪZIŠKA DRAMA SU GRĮŽTANČIU J. DEPPU

 Antradienį prasideda Kanų kino festivalis, kurio atidarymo filme pasirodys sugrįžtantis Johnny Deppas (Džonis Depas), pademonstravęs savo prancūzų kalbos sugebėjimus karaliaus Liudviko XV vaidmenyje.

59 metų aktoriaus karjera Holivude smarkiai smuko, nors pernai jis laimėjo bylą dėl šmeižto prieš buvusią žmoną Amber Heard (Amber Herd), kurioje skambėjo nuožmūs kaltinimai buitiniu smurtu.

Tačiau J. Deppas pamažu grįžo į darbą ir ant raudonojo kilimo pasirodys Kanų festivalio atidaryme su prancūzų periodine drama „Jeanne du Barry“ apie XVIII a. monarchą, įsimylėjusį prostitutę.

Festivalio direktorius Thierry Fremaux (Tjeri Fremo) žurnalistams sakė, kad jo nedomina J. Deppo teismas, ir pridūrė: „Mane domina Deppas kaip aktorius.“

Atidarymo ceremonijoje taip pat dalyvaus Michaelas Douglasas (Maiklas Daglasas), kuriam bus įteikta garbės „Auksinė palmės šakelė“.

Iki gegužės 27 dienos truksiančiame Prancūzijos Rivjeros festivalyje vyks daugybė karštų premjerų, įskaitant trečiadienį pristatysimą filmą „Indiana Džounsas ir lemties artefaktas“ („Indiana Jones and the Dial of Destiny“) – penktąjį ir paskutinį Harrisono Fordo (Harisono Fordo) kaip autoritetingo archeologo pasirodymą.

Šeštadienį Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė) pristatys savo naujausią filmą „Gėlių mėnulio žudikai“ („Killers of the Flower Moon“) kartu su žvaigždėmis Leonardo DiCaprio (Leonardu Dikaprijumi) ir Robertu De Niro (Robertu De Niru).

Tą pat dieną bus parodytas ir nepriklausomo kino entuziastų pamėgto Toddo Hayneso (Todo Heinso) filmas „May December“ su Natalie Portman (Natali Portman) ir Julianne Moore (Džulijan Mur).

Tarp 21 filmo, pretenduojančio į pagrindinį „Auksinės palmės šakelės“ prizą, yra ir rekordiškai daug moterų režisierių darbų – septyni.

Mes nežiūrime į lytį, mes atrenkame filmus.

Th. Fremaux teigė, kad moterų atstovavimo didinimas festivalyje yra esminis klausimas, tačiau „aš atsisakau sveikinimų, tai yra evoliucija. Mes nežiūrime į lytį, mes atrenkame filmus“.

Į konkursą grįžta keli „Palmės šakelės“ laureatai, tarp jų dukart nugalėtojas britas Kenas Loachas (Kenas Loučas), japonas Hirokazu Kore-eda (Hirokadzus Koreeda) ir vokietis Wimas Wendersas (Vimas Vendersas).

„Liūdesio trikampio“ („Triangle of Sadness“) režisierius Rubenas Ostlundas (Rubenas Estlundas) vadovauja šių metų festivalio žiuri, kurioje taip pat yra Holivudo žvaigždės Brie Larson (Bri Larson) ir Paulas Dano (Polas Deinas).

Festivalį prižiūrės apie tūkstantis policininkų ir apsaugininkų, baiminantis protestų, susijusių su nepopuliariomis prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) pensijų reformomis, o profesinė sąjunga CGT netgi grasina nutraukti elektros tiekimą.

„Labai nerimavau“

Pranešama, kad filmas su J. Deppu „Jeanne du Barry“ dar neužsitikrino platinimo Jungtinėse Valstijose.

Jo dialogai filme apsiriboja trumpomis frazėmis, kurios padeda užmaskuoti amerikietišką akcentą.

Prancūzų žvaigždė Maiwenn (Maiven), režisierė ir pagrindinio vaidmens atlikėja, prisipažino nerimaujanti dėl jo teisinių problemų poveikio.

Filmas buvo nufilmuotas praėjusią vasarą, kai jam baigėsi antrasis teismo procesas.

„Filmas buvo nufilmuotas praėjusią vasarą, kai jam baigėsi antrasis teismo procesas“, – praėjusią savaitę naujienų agentūrai AFP teigė Maiwenn, pasivadinusi vienu vardu.

„Labai nerimavau. Galvojau: „Koks taps jo įvaizdis?“ – sakė ji.

Tačiau ji pati susiduria su kontroversijomis.

Kovo mėnesį žinomas prancūzų žurnalistas Edwy Plenelis (Edvi Plenelis) iš žurnalistinių tyrimų portalo „Mediapart“ pateikė baudžiamąjį skundą prieš Maiwenn, kaltindamas ją tuo, kad ji priėjo prie jo restorane, griebė už plaukų ir spjovė jam į veidą.

Ji atsisakė su AFP aptarti vykstančią bylą, tačiau interviu Prancūzijos televizijai pripažino užpuolusi žurnalistą, nors į detales nesileido.

J. Deppas buvo pašalintas iš Hario Poterio visatos filmo „Fantastiniai gyvūnai: Dumbldoro paslaptys“ (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) po A. Heard kaltinimų dėl prievartos, tačiau jis toli gražu nėra „atšauktas“ (angl. cancelled).

Praėjusią savaitę pramogų leidinys „Variety“ rašė, kad jis sudarė rekordinę 20 milijonų dolerių (18,39 mln. eurų) vertės sutartį su prabangos prekių ženklu „Dior“ ir toliau reklamuos kvepalus.

Šiais metais jis taip pat ketina režisuoti biografinį filmą su Alu Pacino (Alu Pačinu) apie dailininką Amedeo Modigliani (Amedėją Modiljanį).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS