Karantinas sustabdė aktorės J. Zinkevičiūtės darbus, bet ne aistrą: pasinėrė į naujus pomėgius | Diena.lt

KARANTINAS SUSTABDĖ AKTORĖS J. ZINKEVIČIŪTĖS DARBUS, BET NE AISTRĄ: PASINĖRĖ Į NAUJUS POMĖGIUS

  • 1

Žinoma Lietuvos teatro, televizijos ir kino aktorė, knygos „Puodelis kavos prie jūros“ autorė Justė Zinkevičiūtė neslepia liūdesio, jog dėl pandemijos teko atšaukti repetuotus spektaklius ir kuriam laikui sustabdyti aktorystę. Tačiau moteris karantino dienas praskaidrina užsiimdama mėgstama veikla – apie savo naują aistrą bei tai, kaip sekasi rašyti antrąją knygą, ji papasakos TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras, tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrenka jam skanesnį.

Šios savaitės laidos kulinarinė tema – gurmaniškos salotos su brandinta jautiena, būtent todėl „Vokė-III“ baldų salone įkurtoje studijoje Ilona jas ruoš su gervuogėmis ir traškiu keptu ožkos sūriu, o Dilanas – su medaus ir garstyčių padažu. Na, o šių patiekalų ragauti atvyks aktorė ir moteriškosios filosofijos skleidėja J. Zinkevičiūtė.

Moteris atvirauja, jog karantino laikotarpis – itin sudėtingas meno ir kultūros atstovams, mat darbai, spektakliai ir renginiai sustoję jau daugiau nei pusmetį. Tačiau Justė laisvą laiką išnaudoja itin kūrybiškai. Pasirodo, viena iš jos naujai atrastų aistrų – maisto gaminimas. Taip pat laisvą laiką ji skiria ir antrajai savo knygai.

„Norisi vis įdomesnio maisto paragauti, o kai restoranai šiuo metu yra uždaryti, esu priversta gaminti pati. Labai mėgstu picas, makaronus, dievinu ir jūros gėrybes bei jautieną. Mano firminis patiekalas – lazanija, tačiau kai ją visą suvalgau, tenka bėgti krosus miškais“, – laidoje juokaus Justė.

Nidoje gyvenanti aktorė tvirtina, kad jūra visada buvo jos didžiausias įkvėpimo šaltinis. Būtent jos įkvėpta Justė sukūrė ir moteriška filosofija paremtą prekės ženklą „Pasimatuok jūrą“, kuriame drąsiai realizuoja visas savo kūrybines mintis.

„Teatrai yra uždaryti, darbai yra sustoję, bet aš turiu savo projektą – moterišką filosofiją „Pasimatuok jūrą“. Tai mano antra asmeninė scena, kalbanti apie vidinį moters grožį ir kurianti apie išorinį“, – laidoje pasakos aktorė.

Prieš keletą metų Justė visas savo galvoje tūnančias mintis sudėjo į puslapius ir išleido gerbėjų dėmesį lengvai pelniusią knygą „Puodelis kavos prie jūros“. Tačiau tuo kūrybinis procesas nesustojo – aktorė toliau aktyviai užsiima rašymu ir jau šiemet žada pristatyti naujienas.

„Artimi žmonės sako, kad esu skūpa, nes neparašau knygos, jeigu siuvu drabužius – tai mažais kiekiais. Dažnai manęs klausia, ar man gaila pasiūti daugiau. Negaila, aš tik noriu maksimalios kokybės. Be to, aš jaučiuosi atsakinga už tas moteris, kurios dėvės mano rūbus ar skaitys mano knygą. Noriu, jog jos gautų daug įkvėpimo. Bet pažadu, kad šiemet sulauksite mano antrosios knygos“, – laidoje pasakos Justė.

Kuo aktorė užsiima karantino laikotarpiu, koks gyvenimas verda Nidoje bei kurios – Ilonos ar Dilano – jautienos salotos pelnys pergalę – sužinosime jau šį šeštadienį, 8.30 val. per TV3 televiziją!

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ skaičiuoja jau tryliktąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai I. Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis D. Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 8.30 val. per TV3!

GALERIJA

  • Karantinas sustabdė aktorės J. Zinkevičiūtės darbus, bet ne aistrą: pasinėrė į naujus pomėgius
  • Karantinas sustabdė aktorės J. Zinkevičiūtės darbus, bet ne aistrą: pasinėrė į naujus pomėgius
  • Karantinas sustabdė aktorės J. Zinkevičiūtės darbus, bet ne aistrą: pasinėrė į naujus pomėgius
tomasfoto.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

Ot man patinka tokios nenulaužiamos. Kiti kankinasi, depresuoja, vos ne į kilpą lenda, o va tokia faina motera - jei ,,ne per duris tai per langą" įlips ir kažką įdomaus sau ir visiems sugalvos. Sėkmės tau Juste.:).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS