Iš kaukių milijoną uždirbęs Anglijos lietuvis: esu ištaškęs 50 tūkst. svarų sterlingų vakarėliams | Diena.lt

IŠ KAUKIŲ MILIJONĄ UŽDIRBĘS ANGLIJOS LIETUVIS: ESU IŠTAŠKĘS 50 TŪKST. SVARŲ STERLINGŲ VAKARĖLIAMS

  • 1

Metai iš tiesų buvo kupini iššūkių, tačiau šventės nėra atšauktos, nors ir kitokios nei įprasta – po kelių dienų visas pasaulis švęs Velykas. Artėjančių Velykų proga LNK laidos „Bučiuoju. Rūta“ studijoje – neeiliniai pašnekovai, įkvepiančios istorijos, unikalūs receptai Velykų stalui ir margučių magija.

Pagrindinis Velykų šventės atributas kiaušinis – gyvybės, vaisingumo ir derlingumo simbolis. Tačiau kodėl jį reikia marginti? Kaip marginti kiaušinius norint susilaukti mažylio? Kokie margučių raštai prišauks turtus ir kodėl per Velykas būtina sušelpti pagalbos prašantį? Į visus šiuos klausimus atsakys etnologė Eglė Valentė.

Pasirodo, kiaušinius dažyti reikia mąstant apie tai, ko trokšti ir svajoji arba nori palinkėti kitam. „Yra tam tikros spalvos, kurios simbolizuoja turtus ir vaikus. Taip pat yra ženklai, kurie prišaukia trokštamus dalykus: jei norite susilaukti vaikų, marginkite kiaušinius paukščio pėdučių raštais, o jei svajojate apie turtus – marginkite žalčiukais arba pieškite ženklą „X“, – pasakos etnologė.

Savo pabudimo ir atgimimo istorijomis dalinsis pandemijos metu verslą įsukęs ir net milijoną svarų sterlingų iš kaukių uždirbęs verslininkas Aleksas Lebedevas. Tiesa, verslininkas prisipažins prieš tai vakarėliams ištaškęs milžinišką sumą – net 50 tūkstančių svarų sterlingų. Aktorius bei poetas Marius Povilas Elijas Martynenko po 15-os patirtų komų, metų vienuolyne ir net drastiško bandymo išeiti iš šio gyvenimo tvirtins, kad  džiaugiasi šeimine laime ir gyvena antrojo, balandį gimsiančio mažylio laukimo nuotaikomis.

Velykų proga sveikins ir stiprybės savyje, šeimoje bei tikėjime kvies ieškoti kunigas Ričardas Doveika ir primins, kad ši šventė pirmiausia yra ne apie stalą. „Pamirškite susipriešinimą ir ieškokite dvasios atgaivos – juk tai prisikėlimo ir atgimimo šventė“, – ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ sakys R. Doveika.

Tuo metu jauniausiu virtuvės šefu tituluojamas virtuvės virtuozas ir verslininkas Rokas Galvonas atskleis ypatingą velykinio pyrago receptą – „Velykų bobos“ tešlą jis kildins lediniame vandenyje. Taip pat Rokas pademonstruos, kaip nudažyti kiaušinius indų plovikliu ir papasakos kaip išvirti margutį, kiaušinių daužymo varžybų čempioną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pasaku pasakojimai

Ar tikrai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS