Kavos norėję išsivirti turistai gavo baudą ir buvo išsiųsti iš miesto | Diena.lt

KAVOS NORĖJĘ IŠSIVIRTI TURISTAI GAVO BAUDĄ IR BUVO IŠSIŲSTI IŠ MIESTO

  • 3

Grupė vokiečių turistų penktadienį buvo išsiųsti iš Venecijos dėl to, kad prie žymaus Rialto tilto sustojo išsivirti kavos.

32 ir 35 metų berlyniečiai netoli tilto nusimetė kuprines ir ruošėsi užsikaisti puodelį kavos, naudodami nedidelį turistinį dujų balionėlį. Jiems buvo skirta 950 eurų bauda pagal naujas viešosios tvarkos taisykles, kurias priėmė centro dešinės miesto taryba. Nauji nutarimai buvo priimti dėl viešosios tvarkos sumaišties, kilusios į Veneciją plūstant turistų miniai.

Berlyniečių pora buvo nuvesta į policijos nuovadą po to, kai vietinis gyventojas apie juos pranešė pareigūnams, skelbė miesto tarybos atstovai.

Tai jau 40-asis kartas, kai pagal gegužę priimtas naujas taisykles turistų buvo pareikalauta palikti miestą.

„Venecijos mieste reikia elgtis pagarbiai, blogų manierų žmonės, kurie galvoja, kad atvykę gali daryti ką tik panorėję, privalo suprasti, kad vietinės policijos pareigūnų jie bus sugauti, nubausti ir išvaryti“, – sakė Venecijos meras Luigis Brugnaras.

Taisyklės, kurios draudžia šokti į kanalus, praustis fontanuose ir vaikščioti mieste dėvint tik maudymosi kostiumus, buvo įvestos po to, kai vietiniai pasiskundė, jog blogas turistų elgesys žemina šį UNESCO paveldo paminklą.

Venecijoje kasmet apsilanko maždaug 30 milijonų žmonių.

Vienas austrų turistas taip pat sulaukė baudos, kai Triesto mieste siestos metu tarp dviejų medžių išsitiesė savo hamaką. Jam buvo liepta sumokėti 300 eurų, esą pagal žaliųjų miesto erdvių taisykles prie augalų negalima nieko tvirtinti.

Gairės: kava, turistai, Venecija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

lkauniete

visai teisingai-vokiskas kiaules reikia aukleti ,,Venecija--skamba DIDINGAI,,,cia ne naciu tevynes---pagarbos ponai is bremeno

сha

Nu man dar Katedros Aikštėje nekilo noras ant žemės virtis kavos, nei tarp Gedimino kalno medžių prisirišti hamaką irgi. Matyt, dar nesu šimtaprocentinis europietis. Net į gėjų paradus nevaikštau ir ant prezidentūros sienos nesišlapinu. Tikriausiai esu kažkoks vatnykas.

Anonimas

Labai teisingai padaryta. Kiaules reikia auklėti..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS