Knyga – visada gera ir vertinga dovana (knygų apžvalga) | Diena.lt

KNYGA – VISADA GERA IR VERTINGA DOVANA (KNYGŲ APŽVALGA)

  • 0

Internetui vis labiau vagiant mūsų laiką, skaitymas tampa vis didesne atgaiva protui ir sielai. Todėl knyga – nuolat gera, vertinga dovana bet kokio amžiaus ir išsilavinimo žmogui. Tiesa, parinkti ją – nelengva užduotis. BALTO leidybos namų naujienos padės parinkti knygą pagal domėjimosi sritis.

Pasinerti į istorijos vingius

Mary Chamberlain "Paslėpta" – sukrečianti istorija apie meilę, išdavystę, išlikimą ir kaltę, apie gebėjimą išgyventi karo baisumus ir atleisti pačiam sau.

Apie knygą. "Autorė, pindama dabartį su praeitimi, žingsnis po žingsnio sumaniai parodo gyvenimo negailestinguose okupacinės valdžios gniaužtuose realybę", – taip romanas pristatytas "The Sundey Times" knygų apžvalgoje. Jis nukelia į Antrojo pasaulinio karo laikus, kai naciai privertė užsiimti prostitucija mažiausiai 34 tūkst. moterų. Nepaisant faktų, įrodančių seksualinį moterų išnaudojimą viešnamiuose, Niurnbergo karo nusiklatimų tribunolo apibrėžtose nuostatose tai nebuvo laikoma nusikaltimu žmonijai. Po karo seksualinės vergijos aukos nesulaukė užuojautos ir supratimo, baiminosi būti apkaltintos bendradarbiavusios su priešu... Doros Saimon širdis mirė per karą. Ji gyvena Londone, rūpinasi senu sodu, bet stengiasi išvengti bet ko, kas galėtų priminti praeitį. Ir Džo O’Klerio gyvenimą karas sudaužė į šipulius. Jis prižiūri atokų Džersio ūkį, padeda ligotam jo šeimininkui ir leidžia dienas kaip atsiskyrėlis. Šią apgaulingą dviejų žmonių ramybę sutrikdo jaunos moters laiškai… Kas toji Barbara Humel, kodėl ji taip atkakliai siekia išsiaiškinti moters blunkančioje fotografijoje, kurią rado tarp mirusios motinos daiktų, tapatybę?

Apie autorę. Mary Chamberlain – rašytoja ir istorikė. Debiutinis jos romanas "The Dressmaker of Dachau" buvo išleistas aštuoniolikoje šalių. Ji yra negrožinės literatūros apie moterų padėtį ir Karibų istoriją autorė. Gyvena Londone su vyru politikos teoretiku Steinu Ringenu.

Atverti duris į laimę

Barbara Davis "Kai ateis niekada" – jautri psichologinė drama apie tai, kaip atsikratyti praeities demonų ir surasti kelius į laimę.

Apie knygą. Kristė Lina augo su priklausomybių kamuojama motina ir iš patirties žino, kad joks adresas nėra amžinas ir joks pažadas – šventas. Kurį laiką ji buvo radusi saugų prieglobstį santuokoje su populiarių detektyvų autoriumi Stivenu Ladlou, bet vieną naktį jo automobilis nulekia į Aidų įlanką, o iš ledinio vandens gelbėtojai ištraukia ne tik vyro kūną. Į viešumą iškilus informacijai apie kartu nuskendusią mėlynakę blondinę, žiniasklaida apgula Kristės Linos namus ir ji sprunka. Kurį laiką atrodo, kad apsigyventi mažame miestelyje – protinga išeitis. Čia, kur jos niekas nepažįsta, Kristė Lina ieško atsakymo, kas siejo jos vyrą su ta jauna moterimi, sėdėjusia keleivio sėdynėje. Atsakymas ne tik dar labiau sujaukia Kristės Linos gyvenimą, bet ir ima kelti visai kitokių klausimų.

Apie autorę. Barbara Davis daugiau nei dešimtmetį dirbo juvelyrikos versle, tačiau nusprendė pasitraukti iš jo ir atsidėti savo didžiajai gyvenimo aistrai – rašymui. Tai jau penktoji autorės knyga. B.Davis su vyru Tomu ir mylimu augintiniu katinu Saimonu gyvena Ročesteryje, Naujajame Hampšyre, ir šiuo metu rašo šeštąją knygą.

Atrasti naujų skonių

Gian Lucos Demarco "Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai" – tai dovana autoriaus mamai, kuri visada svajojo, kad vienas iš jos vaikų parašytų knygą, ir skaitytojui, norinčiam mėgautis ne tik skaniu maistu, bet ir bendryste.

Apie knygą. Kulinarijos studijos šeimininkas, TV laidų vedėjas, puikus virtuvės šefas ir tiesiog draugiškas italas, Lietuvą mylintis ne ką mažiau nei patys lietuviai, dalijasi receptais, kuriuos išmoko iš savo šeimos ir gyvenimo kelyje sutiktų nuostabių žmonių. Ne vienus metus Lietuvoje gyvenantis ir dirbantis Luca puikiai žino jos gyventojų skonį ir atrinko patiekalus, kurie neabejotinai ras tiesų kelią į lietuvių širdis. "Receptai yra naminiški, nesudėtingi, daug kartų patikrinti – ne tik italų, virtuvės šefų, bet ir paprastų ne profų virėjų lietuvių. Noriu, kad pagal mano receptus galėtų gaminti net ir visai patirties virtuvėje neturintys žmonės", – sako charizmatiškasis italas.

Apie autorių. G.L.Demarco senelis pokariu dirbo Italijos ir Prancūzijos restoranuose virėju, jo sesuo – diplomuota Italijos someljė asociacijos narė. G.L.Demarco baigė Italijos kulinarijos institutą IFSE. Lietuvoje daugiau nei dešimtmetį gyvenantis italas čia sukūrė šeimą, augina tris vaikus, vadovauja kulinarijos studijai, filmuojasi kassavaitinėje TV laidoje, dalyvauja seminaruose, konferencijose.

GALERIJA

  • Knyga – visada gera ir vertinga dovana <span style=color:red;>(knygų apžvalga)</span>
  • Knyga – visada gera ir vertinga dovana <span style=color:red;>(knygų apžvalga)</span>
  • Knyga – visada gera ir vertinga dovana <span style=color:red;>(knygų apžvalga)</span>
  • Knyga – visada gera ir vertinga dovana <span style=color:red;>(knygų apžvalga)</span>
Leidėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS