Knygynai vaikus skatins tapti kūrėjais – laukia istorijų iš magnetukų | Diena.lt

KNYGYNAI VAIKUS SKATINS TAPTI KŪRĖJAIS – LAUKIA ISTORIJŲ IŠ MAGNETUKŲ

  • 0

Ar skaitydami garsias pasakas su vaikais kada pagalvodavote, kas būtų, jeigu Mažasis Princas veiktų išvien su Kake Make? Arba jeigu Robinas Hudas Šervudo girioje staiga sutiktų ne mirtinus priešus, bet... Alisą Stebuklų šalyje? O gal apie tai, kodėl garsūs skirtingų istorijų veikėjai niekada nesusitinka, jūsų jau klausė vaikai?

Nuo balandžio 5 d. iki birželio 6 d. visuose knygynų tinklo „Pegasas“ knygynuose vyksiančios „Magnetukų žaidynės“ leis šioms mintims išsipildyti.

Magnetukais virtę garsūs personažai – Kakė Makė, Pinokis, Snieguolė ir kiti – taps vaikų ir jų tėvelių sukurtų istorijų dalimi. Žaidynių metu kiekvieną savaitę bus apdovanojamos šauniausios vaikų istorijos, o akcijos pabaigoje penkios geriausios istorijos virs animuotais filmukais.

Knygynuose vaikai galės žaisti su beveik 100 skirtingų magnetukų, sukurtų specialiai šiam žaidimui pagal Alisos Stebuklų šalyje, Kakės Makės, Mažojo Princo, Pinokio, Robino Hudo, Zombiukų, Robotukų bei Snieguolės su septyniais nykštukais personažus bei istorijas. Taip pat įrengtos ir atskiros magnetinės sienelės, atspindinčios skirtingų pasakų pasaulius, todėl vaikai galės su Kake Make bei Alisa ieškoti nuotykių Robino Hudo girioje arba su Snieguole bei septyniais nykštukais nusikelti į robotų karalystę, ar net sukurti visiškai naują istoriją.

Pasak knygynų tinklo vadovės Ligitos Šaltienės, „Magnetukų žaidynės“ skirtos vaikų fantazijos bei kūrybiškumo, kurio jie semiasi skaitydami knygas, įprasminimui ir įgyvendinimui.

„Siekiame, kad knygynai nebūtų vien apsipirkimo ar poilsio prie kavos vieta, o knygų skaitymas vaikams – lyg prievolė. Todėl „Magnetukų žaidynės“ yra būdas patiems vaikams tapti kūrėjais ir nevaržomai realizuoti savo idėjas. Vaikų kuriamos istorijos leis jiems patiems atrasti savo kelią į mėgstamas knygas ar personažus. Norime, kad vaikų kūrybiškumas įkvėptų skaitymą, o skaitymas – suteiktų naujų idėjų jų kuriamoms istorijoms. Taip pat sąmoningai sukūrėme labai skirtingų pasakų ir jų veikėjų magnetukus – dalį jų, pavyzdžiui, Mažąjį Princą, Snieguolę ar Robiną Hudą tikrai prisimins ir vaikų tėveliai, todėl šis žaidimas padės susitikti skirtingoms kartoms. Vaikai tėvams galės daugiau papasakoti apie Kakę Makę, o tėvai vaikams – apie Mažąjį Princą, Pinokį“, – teigia L. Šaltienė.

Apsilankius knygyne, sukūrus savo istoriją iš magnetukų ir parodžius mamai ar tėčiui, nereikėtų skubėti jos pamiršti, nes ji gali pasirodyti įdomi ir kitiems. Todėl visus du mėnesius vyks konkursas, kurio metu visos atsiųstos nuotraukos su nufotografuotomis istorijomis bus matomos knygynų tinklo socialinėje paskyroje. Kiekvieną savaitę bus atrenkamos 20 praėjusios savaitės įdomiausių ir daugiausiai palaikymo sulaukusios nuotraukos, o jų autoriai bus apdovanoti vienu iš magnetukų herojų ir galės naujas istorijas kurti jau namuose.

Konkurso pabaigoje bus paskelbtos 5 istorijos-nuotraukos, kurios virs animuotais video filmukais ir jų pasaka taps tikra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS