Kodėl milijoną į bažnyčios statybą investavęs ūkininkas ją skyrė V. Landsbergiui ir V. Adamkui? | Diena.lt

KODĖL MILIJONĄ Į BAŽNYČIOS STATYBĄ INVESTAVĘS ŪKININKAS JĄ SKYRĖ V. LANDSBERGIUI IR V. ADAMKUI?

  • 32

Radviliškio rajono ūkininkas Kazimieras Masilionis – unikalus žmogus. Prieš pora savaičių  Rokonių kaime duris atvėrė... privati bažnyčia, kurios atidaryme dalyvavo 700 žmonių, į šventę atskrido 23 lėktuvai, suvažiavo daugybė antikvarinių automobilių. Įspūdingai bažnyčiai 78-erių  Kazimieras skyrė daugiau nei milijoną eurų.

„Turi milijoną, pradėk statyt bažnyčią. Bažnyčią pastatyt, tai ne kepurę pakelt“, – šį vakarą, 19.30 val., LNK laidoje „KK2 penktadienis“ pasakos Kazimieras, bažnyčią dedikavęs Vytautui Landsbergiui ir  Valdui Adamkui, nes šie žmonės jo širdyje yra „patys pirmieji“.

800 hektarų žemės valdantis ūkininkas neslėps– jis turtingas žmogus.  Visą gyvenimą jis  su žmona Vitalija labai sunkiai dirbo: augino gėles, žirnius, grūdus. „Dieną dirbau žemę, naktį sėjau. Miegodavau keturias valandas, guminiai batai buvo pagrindinis apavas“, – sako Kazimieras, šiandien gyvenantis vien iš žemės nuomos.

Didžiausia investicija ir gyvenimo projektas – bažnyčios statyba. Kazimieras ne tik finansavo, bet ir pats statė, dirbo su technika, iš savo laukų vežė akmenis. Ir visada darė kitų gerų darbų. „Apie 15 karvių esu nupirkęs, apie 30 automobilių, kam stogą vėjas nuneša, pataisau.  Vienais metais, kai labai užsnigo, žmonėms vežiojau duoną. Esu pilnai apmokėjęs studentų mokslus“, – gerus darbus vardina Kazimieras, kuris sulaukęs 70-ties pradėjo ne tik juodai dirbti, bet ir džiaugtis gyvenimu.

Pavyzdžiui, sulaukęs 71-erių ūkininkas išsilaikė piloto „teisesv ir dabar turi keturis lėktuvus. O taip pat nuosavą oro uostą, motociklų kolekciją, įspūdingų automobilių ir dar daug ko.

Kur protingai investuoti pinigus pasakos ir kitas „KK2 penktadienio“ svečias, virtuvės šefas Rokas Galvonas, kuris ne tik iš mirusiųjų prikėlė legendinį viešbutį „Auska“, bet ir Palangoje įsigijo 300 kvadratinių metrų nuosavą namą.

„Tai buvo visiškai netikėta investicija, nes važiavau pirkti sau kotedžiuko, buto,  bet draugai pasiūlė namą. Vieną naktį pagalvojau ir nusipirkau“, – už namą pajūryje Rokas mokėjo 160 tūkst. tačiau per keletą mėnesių, pakilus kainoms, už namą Rokas laisvai galėtų gauti ne mažiau nei 230 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

kaimynas

k. masilionis -- tikrai unikalus zmogus ... rugsejo 23 d. pas ji buvo atvykusi ligota moteris prasyti pagalbos, su ja ,, geradaris,, kalbejo labai grubiai, kietai, nemandagiai... moteris jokios pagalbos negavo, grizo i namus 200 km. labai iskaudinta ir prislegta.

Ana

Iš kur jis toks turtingas, manau, kad tikrai ne iš darbo? Labai įdomu būtų sužinoti?

Anonimas

Kiekvienas su savo pinigais gali daryti ką nori jei tai neprieštarauja istatymui.Bet negirdėjau kad Lietuvoje bažnyčių trūktų,galima tuos pinigus ir efektuviau panaudoti visuomenes naudai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS