Kritika Rusijoje: Ukrainos pergalė „Eurovizijoje“ – politinė, Rusija apvogta | Diena.lt

KRITIKA RUSIJOJE: UKRAINOS PERGALĖ „EUROVIZIJOJE“ – POLITINĖ, RUSIJA APVOGTA

  • 37

Rusijos parlamento nariai sekmadienį sukritikavo Ukrainos „politinę“ pergalę Eurovizijoje, o vienas prokremliškas laikraštis net pareiškė, jog laimėjimas iš Rusijos atstovo buvo pavogtas.

Ukrainos atstovė Jamala (Džamala) Eurovizijos dainų konkurse atliko baladę „1944“ apie Stalino vykdytą Krymo totorių deportaciją, kuria, daugelio nuomone, dainininkė subtiliai užsiminė apie Maskvos 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją.

Lažybų bendrovių aiškiu favoritu laikytas Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas liko trečias dėl nacionalinių komisijų suteiktų balų, nors iš žiūrovų jis gavo daugiausia balsų.

„Ne Ukrainos dainininkė Jamala ir jos daina „1944“ laimėjo 2016 metų „Euroviziją“. Tai politika nurungė meną“, – Rusijos žiniasklaidai pareiškė Rusijos Federacijos Tarybos narys Francas Klincevičius, paraginęs Rusiją kitąmet visai nedalyvauti Ukrainoje vyksiančiame konkurse.

Konfliktas tarp Rusijos ir Ukrainos tęsiasi nuo 2014 metų vasario, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą. Kijevas tai pat kaltina Rusiją skatinant kruviną separatistinį sukilimą šalies rytuose.

Dėl šio konflikto Rusijos ir Vakarų santykiai yra prasčiausi nuo Šaltojo karo pabaigos.

Savo ruožtu Federacijos Tarybos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas pareiškė, kad „rezultatai parodė, jog viršų paėmė geopolitika“.

Jo teigimu, pergalė Eurovizijoje gali padrąsinti Ukrainos provakarietišką valdžią, o tai galėtų pakenti jau ir taip stringančiam taikos procesui. „Dėl šios priežasties Ukraina pralaimėjo, – savo „Facebook“ paskyroje parašė K.Kosačiovas. – Dabar šaliai kaip oro reikia taikos. Tačiau laimėjo karas.“ Savo ruožtu laikraštis „Komsomolskaja pravda“ pasipuošė antrašte: „Kaip europiečių komisija pavogė pergalę iš Lazarevo“.

Dienraštis paragino perskaičiuoti balsus dėl „politinio“ Jamalos dainos turinio ir perspėjo, kad kitais metais žiūrovų gėjų Ukrainoje laukia ne itin šiltas sutikimas. „Tapo akivaizdu, jog tai visiškai politinė istorija. Kadangi gavome daugiausia žiūrovų balsų, atsvara tapo komisijų balai“, – rašo laikraštis.

 

Gairės: Eurovizija, Eurovizijos dainų konkursas, Jamala, karas Ukrainoje, Sergejus Lazarevas, Rusijos parlamento nariai, Krymas
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Stanislavas

Vladui. Blogai, kai esi ne tik biednas, bet ir neteisingas. Krymo totorės Jamalos daina buvo tautos rauda apie baisią jos praeitį, į kurią įstūmė Stalinas. Todėl tokią dainą reikia suprasti. O jei neturi jautrios, gailestingos širdies, telieka tik pareikšti p. Vladui užuojautą. Nieko nepadarysi, Tamstelei jautrumo genų pritrūko.

Vasilis

Čia nieko nuostabaus. Kremliaus Rusija pavogė iš Ukrainos Krymą, Donecko ir Luhansko sritis. Tai broliukai slavai tik susigrąžino skolą kitu pavidalu.

cha cha cha

Kad apvogė rusus ukrainiečiai, tai nieko nuostabaus – tie patys slavai, mėgstantys pasisavinti svetimą gerą. Kad apvogė rusus ir australai, tai čia jau politinis sąmokslas prieš Putino Rusiją, vertas ne mažiau kaip griežtos diplomatinės notos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS