Kultinis vaidmuo – už grašius | Diena.lt

KULTINIS VAIDMUO – UŽ GRAŠIUS

Britų aktorius Christianas Bale’as 2000-aisiais atliko pagrindinį vaidmenį kultiniu tapusiame Mary Harron filme „Amerikos psichopatas“. Nedaugelis žino, kad tiek kuriant filmą, tiek ir po jo išleidimo būta tam tikrų iššūkių – ne visur filmą leista rodyti dėl žiaurių ir atvirų sekso bei smurto scenų, o pagrindinio vaidmens aktorius tenkinosi minimaliu atlygiu.

Be to, filmo kūrėjai susidūrė su sunkumais įsigydami filmui reikalingus prekės ženklus ir dainas, ne su visais sprendimais sutiko ir kūrinio autorius Bretas Eastonas Elisas.

Nors jis pritarė kūrinio ekranizacijai, reikalavo, kad pagrindinis personažas Patrikas Beitmanas, prieš nužudydamas Paulą Alleną, neatliktų vadinamojo mėnulio šokio.

Prieš renkant pagrindinio vaidmens aktorių, buvo svarstoma apie kitą įžymybę – Leonardą Dikaprijų, kadangi daugelis abejojo C. Bale’o talentu, skirtingai negu L. Dikaprijo, kuris jau buvo išgarsėjęs po „Titaniko“.

Žurnalistė Gloria Steinem perkalbėjo L. Dikaprijų, kad šis nesifilmuotų „Amerikos psichopate“ tam, kad apsaugotų savo jaunuosius gerbėjus.

Įdomu tai, kad praėjus keliems mėnesiams po „Amerikos psichopato“ pasirodymo, G. Steinem ištekėjo už C. Bale’o tėvo Deivido Bale’o ir tapo aktoriaus pamote.

Manoma, kad C. Bale’o suvaidintas P. Batemanas – vienas geriausių jo vaidmenų.

Ironiška, bet daugelis jį perspėjo nesiimti šio vaidmens, baimindamiesi, kad tai bus pražūtinga jo karjerai.

Pasirodžius filmui C. Bale’as žurnalistams atskleidė, kad už šį filmą jam sumokėjo mažiau nei grimo meistrams.

„Jie man sumokėjo absoliutų minimumą, kurį pagal įstatymą galėjo sumokėti. Prisimenu, kaip kartą sėdėjau grimerių namelyje ir jie juokėsi iš manęs, nes man mokėjo mažiau nei bet kuriam iš jų“, – pasakojo aktorius.

Amerikoje, Didžiojoje Britanijoje filmas buvo rodomas cenzūruotas, juostoje neliko keiksmažodžių, užuominų apie nužudymą ir sekso tryse scenos.

Vokietijoje ir Australijoje B. E. Eliso knyga „Amerikos psichopatas“ buvo pripažinta „žalinga nepilnamečiams“, o jos pardavimas ir prekyba 1995–2000 m. griežtai apribota.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS