Kunigas A. Toliatas apie socialinius tinklus: net popiežius turi „Twitterį“ | Diena.lt

KUNIGAS A. TOLIATAS APIE SOCIALINIUS TINKLUS: NET POPIEŽIUS TURI „TWITTERĮ“

  • 1

Kažkada Vyriausiasis Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas ketino tapti ekonomistu. Jis neslepia, kad tikybos pamokos nebuvo pačios mėgstamiausios.

„Manau, kad didžioji dalis žmonių yra tikintys, bet abejingi, na – koks jiems skirtumas. Tai aš irgi buvau vienas iš tokių. Bet vėliau man tas klausimas iškilo. Pribrendo, sunoko“, – atvirai kalba dvasininkas, po Vilniaus kunigų seminarijos, po studijų Prancūzijoje ir dvasinės teologijos licenciato laipsnio Italijoje įšventintas į kunigus.

Aktyviai naudojantis socialinius tinklus Dievo žodžiui skelbti Algirdas Toliatas pripažįsta, jog būtų neprotinga jais nesinaudoti.

„Popiežiaus Pranciškaus žodžiai, jis sako: šiuolaikiniai socialiniai tinklapiai yra didžiulė galimybė, jeigu juos vartoji atsakingai. Ir jis pats turi savo „Twitterį“, nežinau, kiek ten milijonų sekėjų jis turi. Milijonų! Ką tai reiškia? Kad vienu impulsu, vienu spustelėjimu gali prisiliesti prie daugybės žmonių“, – tikina kunigas, kiekvieną šeštadienį pats siunčiantis SMS žinutę savo bendruomenei. O joje – apibendrinimas to, ką jie išgirs naujame pamoksle. „Na, tokia pagrindinė mintis, intriga, kad sudomintų, nes jei visą pamokslą parašysi, tai niekas ir nebeateis, ar ne?“ – juokiasi kunigas, į savo pamokslus sutraukiantis šimtus tikinčiųjų.

A. Toliatas sako, tikėjimas – kaip žinios. Kuo daugiau mokaisi, tuo labiau suprantI, kiek daug nežinai. Tad ko apie gyvenimą dar nežino populiarus ir jaunimo mylimas kunigas, po Paryžių lakstydavęs motociklu? Kaip jis pataria gyventi ne tik šventomis dienomis?

Kita tema: gavęs siūlymą darbuotis laidoje „Klauskite daktaro“ profesorius Alvydas Unikauskas ilgai nesvarstė. Vieną dieną išgirdo siūlymą, kitą jau buvo bandomieji filmavimai. „Kartais sakau mūsų komandai – jaučiausi taip, kaip vaikus moko plaukti: nuplukdo į vidurį ežero ir palieka, tai ir su manim taip padarė“, – atvirai sako populiarus gydytojas, tapęs TV žvaigžde.

„Esu sulaukęs poros telefono skambučių: gerbiama kolegė sakė, na, nesitikėjau, kad tu – rimtas žmogus ir nueisi į tokią laidą, o paskui man vėl paskambino ir pasakė – buvau neteisi. Sako – panašu, kad ten tinka tau“, – kolegų vertinimus prisimena gydytojas, iki šiol besilaikantis principo, jog tokioje laidoje kiekvienas žodis turi būti pagrįstas ne nuomonėmis, o tyrimais. Nauja TV žvaigždė sulaukia milžiniško populiarumo, tačiau to nesureikšmina, nes konsultuoja ligoninėje, dėsto studentams. Ir, regis, gali atsakyti į bet kurį klausimą. Net ir apie bliuzą ar Rytų kovų menus.

„O mes, be kita ko, laidoje užduosime  jam ir šių dienų alfa klausimą – kiek margučių galima sudoroti prie šventinio stalo?“ – sako „Stiliaus“ autorė ir vedėja Violeta Baublienė.

„Stilius“ – šeštadienį prieš Velykas, balandžio 15 d., 19.40 val. per LRT televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ingrida

socialiniai tinklai ..kiekvieno pasirinkimo teise. kaip ir vazinejimas motociklu..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS