Kurie garsūs Lietuvos krepšininkai vaikų skaičiumi aplenks A. Sabonį ir R. Javtoką? | Diena.lt

KURIE GARSŪS LIETUVOS KREPŠININKAI VAIKŲ SKAIČIUMI APLENKS A. SABONĮ IR R. JAVTOKĄ?

Ar žinote, kurie garsūs Lietuvos krepšininkai turi daugiausia vaikų? Kol kas nepralenkiami yra karjeras jau baigę aukštaūgiai Arvydas Sabonis ir Robertas Javtokas. Jie turi po keturias atžalas.

Legendinis krepšininkas, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas A. Sabonis kitus šios sporto šakos atstovus pranoko ne tik meistriškumu. Arvydas mūsų šalies krepšinio garsenybes lenkia ir vaikų skaičiumi. Su A.Saboniu gali lygintis tik neseniai karjerą baigęs garsus vidurio puolėjas R. Javtokas, dabar dirbantis Kauno "Žalgirio" klubo sporto direktoriumi. Kaip ir A.Sabonis, R.Javtokas turi keturis vaikus.
 

Vyriausias Arvydo ir Ingridos sūnus 28-erių metų Žygimantas profesionaliu krepšininku netapo. Nors jis žaidė Malagos "Unicaja" jaunimo komandose, vėliau krepšinis Žygimantui tapo tik malonus laisvalaikio praleidimas.
 

27 metų Tautvydas Sabonis dirba Kauno "Žalgirio-2" komandoje trenerio asistentu ir rungtyniauja Kauno krepšinio mėgėjų lygoje.
 

Praėjusį sezoną T.Sabonis žaidė antroje pagal pajėgumą Ispanijos krepšinio lygoje, o vasarą sustabdė profesionalo karjerą ir iš Ispanijos persikraustė gyventi į Lietuvą.
 

Krepšinyje geriausiai sekasi jauniausiam Sabonių sūnui Domantui. 23 metų Lietuvos rinktinės žaidėjas rungtyniauja NBA, atstovauja "Indiana Pacers" klubui. Krepšinio paslapčių Domantas mokėsi Ispanijoje ir JAV. Šiemet D.Sabonis išrinktas geriausiu Lietuvos krepšininku.

AFP nuotr.

Jauniausias Arvydo ir Ingridos vaikas – 22 metrų duktė Aušrinė. Jai gimus, A.Sabonis ištarė legendinę frazę: "Fabrikėlį uždarėme, nors kaminas dar rūksta".

Aušrinė pernai Anglijos Westmisterio universitete baigė verslo vadybos studijas.
 

39 metų R. Javtokas su žmona Vilma, Lietuvos meninės gimnastikos čempione ir buvusia NEBL šokėja, augina du mokyklinio amžiaus vaikus – Gretą (12 metų), Simą (10) ir du mažesnius – trejų metų Domą ir dar metukų neturinčią Smiltę. Pora aukso žiedus sumainė 2005 metais.
 

Kurie garsūs Lietuvos krepšininkai vaikų skaičiumi gali pavyti ar net aplenkti LKF prezidentą ir "Žalgirio" klubo sporto direktorių? Yra net keli krepšininkai, kurie augina po tris vaikus.
 

Po tris atžalas turi broliai dvyniai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai, kurie lapkričio 1-ąją atšventė 40 metų jubiliejų.
 

Kuo didesnė šeima, tuo geriau.

Buvę Lietuvos rinktinės žaidėjai praėjusį rudenį nusprendė dar pažaisti Londono "Royals" klube.

Kšyštofas Lavrinovičius su žmona Tatjana, 2004 metų gražiausia Rusijos mergina, "Mrd. Globe 2017" grožio konkurso laimėtoja, augina du sūnus ir vieną dukrą. Tiek dvylikametis Danielius, tiek dvejais metais jaunesnis Dominykas lanko krepšinio treniruotes. Pora dar turi šešerių metų dukrą Emili, kuri rudenį pradėjo lankyti pirmąją klasę.
 

Kšyštofas vestuvių dieną savo žmonai Tatjanai yra sakęs, kad nori itin gausios šeimos. "Kuo didesnė šeima, tuo geriau", - įsitikinęs aukštaūgis.

V.Skaraičioi/Fotobanko nuotr.

2005-ųjų vasarą su Edita susituokęs Darjušas taip pat augina du sūnus ir vieną dukrelę. Vyriausiajam sūnui Titui jau 13 metų, Darjušui jaunesniajam – 11. Šių metų birželio 24 d. Edita pagimdė mergaitę, kurią pavadino Leyla.
 

Lietuvos rinktinės ir Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" gynėjas 33 metų Mantas Kalnietis su žmona Mingaile taip pat augina tris vaikus. 2009 metais susituokusi pora augina vieną sūnų ir dvi dukras. Taurui yra šešeri metai, vyresnei dukrai Grėtei – aštuoneri, o jaunėlei – tik treji metukai.
 

Lietuvos rinktinės ir Atėnų AEK puolėjas 34 metų Jonas Mačiulis su žmona Agne augina tris dukras. Visų jų vardai prasideda K raide: Kamilė, Klaudija, Kotryna.
 

Vyriausia – Kamilė, jai jau devyneri. Klaudija yra trejais metais jaunesnė, o mažajai Kotrynai dar tik ketveri metai.
 

Buvęs Lietuvos rinktinės, Klaipėdos "Neptūno", Vilniaus "Lietuvos ryto", Vitorijos "Tau Ceramica", Oklahomos "Hornets" ir Pirėjo "Olympiacos" atakuojantis gynėjas 39 metų Arvydas Macijauskas su šešeriais metais jaunesne žmona Viktorija susilaukė trijų vaikų.


A.Ufaro/Fotobanko nuotr.

Jauniausia Macijauskų atžala – sūnus Tauras – gimė visai neseniai, šių metų spalio 8 d.
 

2010 metų liepos mėnesį susituokusi pora dar augina aštuonerių metų sūnų Lauryną ir šešerių metų dukrą Gabrielę.

Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, Lietuvos, Italijos, Graikijos ir Rusijos klubuose rungtyniavęs 41 metų Ramūnas Šiškauskas irgi yra trijų vaikų tėvas. Jis su žmona Edita augina tris sūnus. Vyriausiajam Matui jau 13 metų, Lukui - 10, o jauniausiai atžalai dar tik šešeri metai.
 

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkas Deividas Gailius su žmona Jolita taip pat gali pasigirti trimis dukromis. 2009 metais susituokusios poros vyriausiajai mergaitei Godai jau devyneri. Šeima dar augina šešerių metų dukrą ir dar nė metukų neturinčią mažylę.

 

 

GALERIJA

  • Robertas ir Vilma Javtokai
  • Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita
  • Broliai Lavrinovičiai su žmonomis
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Asta

Įdomus straipsnis. Ačiū.

Lauksime

Pirmosios religijos atstovų statistikos

Anonimas

o Pranas Kuurbezdis is Ciobiskio augina 3 sunus 4 dukras ir 1 katina-yra kiemo tritaskiu cempionas ir 2-os vietos laimetojas pagal atkovotus kamuolius tarpkieminese varzybose-sake dar varys iki 10
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS