Dvasininkai – apie M.A.M.A apdovanojimus ir neseniai Bažnyčia besipiktinusius žinomus žmones | Diena.lt

DVASININKAI – APIE M.A.M.A APDOVANOJIMUS IR NESENIAI BAŽNYČIA BESIPIKTINUSIUS ŽINOMUS ŽMONES

  • 17

Dvasininkai – Kauno arkivyskupas emeritas Lionginas Virbalas SJ ir kunigas Algirdas Toliatas – lakoniškai pasisakė apie savaitgalį įvykusius ir audras visuomenėje sukėlusius M.AM.A apdovanojimus.

„Kai palygini...  2021 m. sausio mėnuo. Lietuvos vyskupų konferencija paskelbė, kad nuo sausio 11 d. atnaujins viešas pamaldas su tikinčiaisiais. Ji žada, kad bažnyčioje vienam žmogui teks ne mažiau kaip 10 kvadratinių metrų, bus išlaikomas dviejų metrų atstumas tarp žmonių, jie privalės dėvėti kaukes. Reakcija: Bažnyčios sprendimą rengti pamaldas vadina absurdišku. Saugirdas Vaitulionis: „Bažnyčia eilinį kartą parodė, kad visiškai neturi moralės‟. Aistis Mickevičius: „Apskritai keistai atrodo tokie siūlymai iš jų pusės, kai jie prasilenkia su situacijos realybe ir Vyriausybės nutarimais“. Ir t. t. ir t. t. Eimutis Kvoščiauskas, Vaidotas Baumila, Andrius Užkalnis ir kt. 2021 kovo mėnuo“, – socialiniame tinkle rašė L. Virbalas, pasidalijęs teksto nuoroda, kurioje skelbiama, kad nugriaudėjo jubiliejiniai M.A.M.A apdovanojimai. 

Šiuo L. Virbalo pasisakymu socialiniuose tinkluose pasidalijo ir kunigas A. Toliatas. „Taiklus arkivyskupo pastebėjimas. Dalis žmonių, kurie dar visai neseniai viešai ir garsiai piktinosi Bažnyčios noru praverti duris tikintiesiems, patys papuolė į abejotinai vertinamą situaciją. Žinoma, dabar toks sudėtingas laikas, kad lengva padaryti vieną ar kitą ne patį geriausią sprendimą, kad ir su pačiais geriausiais norais. Ypač dabar, kai esame išvarginti karantino, labai svarbu, kad mokytumėmės reaguoti ir komunikuoti pagarbiai. Išsakyti savo nuomonę ar pastabas kitų nežeminant, nekeikiant, nesityčiojant. Misija nelengva, bet įmanoma. Jei  tikrai to panorėsime“, – rašė kunigas.

M.A.M.A muzikos apdovanojimai

T.Biliūno/Fotobanko nuotr.

Dalis žmonių, kurie dar visai neseniai viešai ir garsiai piktinosi Bažnyčios noru praverti duris tikintiesiems, patys papuolė į abejotinai vertinamą situaciją.

Portalas kauno.diena.lt skelbė, kad kai kurie žinomi žmonės taip pat išliejo pasipiktinimą, prisijungdami prie užvirusių diskusijų. Daugelis kėlė klausimą, kodėl dėl pandemijos eiliniams žmonėms draudžiama pasimatyti su kituose miestuose gyvenančiais giminaičiais ar organizuoti, pavyzdžiui, gimtadienio šventes, tačiau rengti M.A.M.A apdovanojimus ir į juos atvykti su neigiamu COVID-19 testu – galima.

„Matau soc. tinkluose, kad vieni Mamoj, kiti Kryžiuose. O tai renginius jau leido Lietuvoj? Kažkaip negirdėjau. P.S.: Man negaila, šiaip įdomu“, – rašė aktorius, kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius.

Primename, kad policija aiškinasi situaciją dėl šeštadienio vakarą vykusių ir visuomenės pasipiktinimą sukėlusių M.A.M.A apdovanojimų.

„Dėl Kaune, „Žalgirio“ arenoje, vykusio M.A.M.A apdovanojimų renginio, Kauno policija pradėjo aplinkybių tikslinimą, visa surinkta medžiaga bus įvertinta ir priimti sprendimai. Ačiū visiems už pilietiškumą“, – feisbuke savaitgalį rašė Lietuvos policija.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis BNS teigė, jo Kauno policija šeštadienį sulaukė apie 30 pranešimų dėl galimų pažeidimų renginyje.

„Bus patikrintos visos aplinkybės ir nustatyta, kokie ten buvo pažeidimai, kas pažeidė, o tada bus kitokie sprendimai“, – BNS sakė R. Matonis.

Sekmadienį LRT radijo laidai „Lietuvos diena“ R. Matonis teigė, kad apdovanojimai traktuojami kaip televizijos transliacija.

„Kadangi tai yra televizijos transliacija, čia kokio nors atskiro leidimo, mūsų duomenimis, nereikia“, – komentavo Policijos departamento atstovas.

Anot jo, organizatoriai tikino, kad laikysis karantino reikalavimų. Visgi realybė, panašu, prasilenkė su pažadais.

„Kaip matome vėliau, viešojoje erdvėje pasirodžius nuotraukoms ir vaizdo medžiagai, tikrai ne visi dalyviai, bent jau mūsų vertinimu, reikalavimų laikėsi“, – teigė R. Matonis.

Anot pašnekovo, policija aiškinsis, ar buvo laikomasi visų karantino ribojimų ir ar visi į Kauną iš kitų Lietuvos vietovių nuvykę apdovanojimų dalyviai teisėtai kirto savivaldybių ribas.

Pirmadienio rytą R. Matonis portalui kauno.diena.lt teigė, kad naujos informacijos dėl šio renginio kol kas nėra. „Kol kas per naktį niekas nepasikeitė, – teigė R. Matonis. – Manau, kad šiandien pradės administracinę teiseną ir viskas vyks pagal tvarką, kaip ir turi būti. Šiandien ryte gaus medžiagą ir viską darys pagal procedūras – visus įvykius tiriame pagal teisės aktus, o ne pagal ažiotažą.“ 

„Žalgirio“ arenoje renginys vyko be žiūrovų, jo organizatoriai skelbė, kad visiems dalyviams prieš renginį buvo atlikti COVID-19 testai, tačiau viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas, jog nesilaikoma karantino taisyklių. Kai kurie politikai renginį pavadino „puota maro metu“.

Renginio organizatorius, asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla situacijos savaitgalį ir pirmadienio rytą nekomentavo. Pirmadienio rytą susisiekus su M. Tyla, jis teigė, kad vidurdienį išplatins pranešimą spaudai, o tuomet galės atsakyti į klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

as

labai pigu

Nū kiek

galma gerti, išsipagiriokit galų gale vištagalviai, atsiprašau, valdžiažmogiai.

>kataliku kunigams

o ko cia deta baznycia kunigas toks pat zmogus tik tarnauja dievui o zmogus ne sventas taip kad jie tokie pat nuodemingi kaip mes todel nereikia maisyti baznycia ir tarnyste
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS