„Laba diena, Lietuva“ eksperimentas: tiesioginė transliacija be operatoriaus | Diena.lt

„LABA DIENA, LIETUVA“ EKSPERIMENTAS: TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA BE OPERATORIAUS

  • 0

Techologinių TV inovacijų generatorius Juras Jankevičius ryžosi:  LRT televizijos laida „Laba diena, Lietuva“ šį penktadienį iš pajūrio transliuos be operatoriaus. Kamerą laikys pats Juras, tuo pat metu kalbindamas pašnekovus.

Tai pirmas kartas, kai tiesioginės aktualijų laidos vedėjas dirbs be operatoriaus – jo funkciją atliks laidos vedėjas.

„Nuogi į dilgėles tikrai nešoksime ir žiūrovų negąsdinsime, – šypsosi Juras. – Kaip tai turėtų veikti, jau išbandžiau, tik žinoma, dar ne tiesioginiame eteryje. Man iššūkis – išsiaiškinti galimybes dirbti ne šiltnamio, o ekstremaliomis sąlygomis, jei po ranka operatoriau tiesiog nebūtų.“

Tiesiogiai transliuoti Jurui padės ir dar viena stacionari kamera, pastatyta transliacijos vietoje – Nidoje, tapsiančioje  „Laba diena, Lietuva“ laidos studija.

J. Jankevičiaus rytojaus laidos tema – kurorto ekonomika. Kodėl Prancūzijos Alpėse, net ne Turkijos kurorte, atostogauti yra gerokai pigiau negu Lietuvos pajūryje? Apie tai laidoje kalbės ekonomistai, verslininkai ir poilsiautojai. Taip pat laidoje – TV tiltas nuo Nidos švyturio iki Šventosios Švyturio – pasaulinės Švyturių dienos proga.

Transliuoti be operatoriaus – ne pirmoji J. Jankevičiaus televizinė inovacija. Šiemet jo iniciatyva laida „Laba diena, Lietuva“ pirmoji Lietuvoje pradėjo transliuoti 360° formatu.

„Laba diena, Lietuva“ – šiokiadieniais nuo 14 iki 16 val. per LRT televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS