Laidoje „Sveiki atvykę“ – netikėtas posūkis | Diena.lt

LAIDOJE „SVEIKI ATVYKĘ“ – NETIKĖTAS POSŪKIS

  • 1

Šį kartą TV3 laidos „Sveiki atvykę“ gerbėjai liks nustebinti. Vietoje Žygimanto Baryso-Žygio, kuris įprastai veda laidą, šįkart žiūrovus pasitiks projekto kūrėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė, kuri į kelionę po Šiaulius leisis ne viena – kompaniją jai palaikys svarbūs žmonės.

„Kodėl šį kartą keliaujame į Šiaulius? Todėl, kad tai viena netikėčiausių kelionių krypčių vasarą, ir dar su šeima“ – šypsosi „Sveiki atvykę“ laidos idėjos autorė ir būtent šios savaitgalio laidos vedėja.

„Išties, Šiauliai, tarsi tarpinė stotelė važiuojant į pajūrį. Išsikėlėme sau tikslą šį Saulės miestą parodyti ne tik kaip tiesiog lankytiną objektą, bet ir kaip traukos centrą keliaujantiems su vaikais“, – pasakoja dviejų dukryčių: Lėjos (11 m.) ir Sakmėjos (1,5 m.) mama, į kelionę pasiėmusi ne  tik dukrytes, bet ir Lėjos geriausią draugę, bendraamžę Emiliją. 

Šis merginų „desantas“ pirmiausia apsilankė visai prie pat Šiaulių esančiame mini zoologijos sode. Vaikams pirmiausia patiko, kad daugelį gyvūnų galima ne tik maitinti, bet ir užėjus į gardą paliesti, o mažesnius – net imti į rankas.

„Sužinojome labai daug įdomių faktų: pavyzdžiui, kad stručiai visai nekiša galvos į smėlį“, – dalijasi įspūdžiais Rūtos dukra Lėja, o jos draugę Emiliją sužavėjo visiškai juodos vištos ir gaidžiai. „Kai mini zoologijos sodo šeimininkės pasiteiravau, kiek laiko dažniausia reikia skirti, kad galėtumei viską nuodugniai apžiūrėti, ji patikino, kad tris valandas. Atrodė, ką gi ten tiek veikti, bet dabar jau žinau, kad kai važiuosime dar kartą jau ne darbo reikalais, praleisime jame net daugiau nei tris valandas –  vaikus taip įtraukia pažintis su gyvūnais“, – sako Rūta.

Šiaulių mieste „Sveiki atvykę“ komanda užėjo ir į saldžiausią lankytiną vietą: ten, kur gimsta šokoladas. Pirmiausia, vaikai buvo pakviesti į įdomią ekskursiją, kurioje sužinojo įvairiausių įdomybių: Lėją sužavėjo faktas, kad ūsuotiems žmonėms šokolado gėrimui būdavo pagaminti specialūs puodeliai, kad ūsai nesušlaptų. Na, o vėliau vaikai pasinėrė į šokoladinių saldainių gamybą ir namo parsivežė visą kolekciją jų pačių sukurtų saldumynų: o kur dar ypatingas, „su paslaptimi“ desertas, kurį vaikai ragavo čia pat, kavinaitėje!

„Žodžiu, jei kažkada ir buvo troškimas prisivalgyti saldumynų, tai per šį savaitgalį jis patenkintas su kaupu!“ – juokiasi Rūta ir kviečia į pastatą, kuriame kadaise buvo įsikūręs pirmasis šokolado fabrikas bei vadinosi „Birutė“.

„Kas įdomiausia, kad skirtinguose rašytiniuose šaltiniuose, šis žodis visur rašomas skirtingai: rasite ir su ū ilgąja, ir u trumpąja, ir net su nosine. Kodėl – sužinosite pažiūrėję laidą „Sveiki atvykę“. Kitas įdomus faktas, kad būtent šiame pastate dabar galima pernakvoti: mat čia įsikūrę saldieji apartamentai, kurių šeimininkas – iš televizijos laidų puikiai pažįstamas Darius Balčiūnas-Pylipukas. Kaip jį likimas nunešė būtent į šį istorinį pastatą, ką jis iki šiol veikia Šiauliuose – atsakymai laidoje!

Dar viena Šiaulių vizitinė kortelė –  „Dviračių muziejus“. Dabar čia galima išmėginti ir patį seniausią eksponatą, ir patį naujausią dviračio modelį: ar gali „senukas“ pranokti jaunėlį? Ir kokia jų svorio kategorija? Klausimų daug, o visa tiesa paaiškės laidoje „Sveiki atvykę“ jau šį šeštadienį, 11 val. ryto, per TV3.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

yja

na jei 11 metų vaikas yra įvardijamas ne mergaite, o mergina tai kaip vadinti 18-metę?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS