Londono lietuviai – apie darbą vieną dieną per savaitę ir tikruosius atlyginimus | Diena.lt

LONDONO LIETUVIAI – APIE DARBĄ VIENĄ DIENĄ PER SAVAITĘ IR TIKRUOSIUS ATLYGINIMUS

  • 3

Prasidėjus koronaviruso epidemijai, daug emigrantų parvažiavo, parplaukė ir parskrido į Lietuvą. Bet ne visi. Londone gyvenantys Jolanta Naruševičiūtė ir Mantas Vygantas liko Anglijoje. Čia Mantas ir Jolanta gyvena daugybę metų, dirba legalius darbus, todėl darbdaviai jais labai rūpinasi. Ir Jolanta, ir Mantas Londone prižiūri privačius prabangius apartamentus ir lig šiol per visus karantinus dirba. Tiesa, tik kartą per savaitę, bet algos jiems niekas nesumažino!

„Mūsų šeimai nelabai stipriai reikėjo veržtis diržus, nes čia Vyriausybė, nors ėmėsi drastiškų priemonių dėl karantino, bet žmonių likimo valiai nepaliko. Pavyzdžiui, mes nuo pat pirmos dienos, kai įvedė karantiną, einam vieną kartą į savaitę, bet gavom atlyginimą visu 100 proc.“, – LNK laidai KK2 šį pirmadienio vakarą, 19.30 val. pasakos pora.

Jolantos darbdaviai, norėdami apsaugoti savo darbuotoją nuo koronaviruso suorganizavo saugias keliones į darbą ir atgal privačiu taksi.

„Griežtai kviečia taksi, mašina atvažiuoja prie namų, paima, atidirbi, ten visos priemonės, kad tik nebūtų jokių kontaktų ir taksi parveža namo“, – pasakojo Jolanta.

Tačiau pačioje Anglijoje situacija atrodo baisi. Didžiulis mirčių skaičius kasdien. Šalyje statomi nauji morgai. Londonas šiuo metu tuščias. Viskas uždaryta. Nevyksta ir jokie renginiai. Dėl to Mantas ir Jolanta neteko dalies pajamų, atšaukti visi jų savaitgalių koncertai lietuviškose pasilinksminimo vietose.

„Visiškai sustojo koncertinė veikla, restoranai uždaryti, nėra privačių užsakymų“, – tikino pora.

Visi Londono gyventojai, įskaitant Mantą ir Jolantą, gavo po asmeninį laišką iš premjero Boriso Johnsono. Ministras pirmininkas visus asmeniškai nuramino, paragino saugotis ir nevaikščioti po gatves. Kai karantinas baigsis, Jolanta ir Mantas grįš į Lietuvą aplankyti artimųjų. Bet kol kas savo laimę kuria ir meilę stiprina izoliuotoje emigracijoje.

Visa istorija iš J. Naruševičiūtės ir M. Vyganto karantino Londone – jau šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., LNK laidoje KK2.

GALERIJA

  • Londono lietuviai – apie darbą vieną dieną per savaitę ir tikruosius atlyginimus
  • Londono lietuviai – apie darbą vieną dieną per savaitę ir tikruosius atlyginimus
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sorry

Ir Jolanta, ir Mantas Londone prižiūri privačius prabangius apartamentus ir lig šiol per visus karantinus dirba hmmmm

sugyventiniai ,kam jie idomus?

.

taip \\\\\\...//////

Anglai nepaliko likimo valioje.Man 72 metai,dirbau,bet dėl amžiaus 3 mėm.karantine,gaunu 80 proc.atlyginimo ir sėdžiu namuose.O kaip Lietuvoje ????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS