LRT eteryje – istorija, apie kurią niekas nenorėjo kalbėti | Diena.lt

LRT ETERYJE – ISTORIJA, APIE KURIĄ NIEKAS NENORĖJO KALBĖTI

Ketvirtadienį 21.30 val. per LRT televiziją –  Lietuvoje daug dėmesio sulaukęs filmas „Meistras ir Tatjana“, kurtas daugiau nei penkerius metus ir atskleidžiantis dramatišką fotografo Vito Luckaus gyvenimo bei kūrybos kelią.

Filmo „Meistras ir Tatjana“ prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė pasakoja, kad filmo idėją režisierei Giedrei Žickytei tam tikra prasme, dar studijuojant žurnalistiką, pasiūlė jos dėstytojas Skirmantas Valiulis.

„Jis užsiminė, kad egzistavo toks fotografas, o žurnalistas iš Olandijos tuo metu ieškojo medžiagos apie jį Lietuvoje, ir Skirmantas pasiūlė Giedrei padaryti interviu su tuo žurnalistu. Ji padarė, o medžiaga kažkur užsiliko“, – pasakoja D. Vildžiūnaitė.

Vėliau režisierė atrado savo studijų medžiagą ir ėmė gilintis į istoriją.

„Jai pradėjo vertis labai daug klausimų, susijusių su Vito istorija, nes nuotraukos buvo nuostabios, bet apie jas mažai kas žinojo. Paaiškėjo, kad už V. Luckaus gyvenimo slypi didžiulė drama, apie kurią net ir tada, kai ji kūrė filmą, niekas nenorėjo kalbėti“, – prisimena prodiuserė. 

Jos teigimu, viena filmo linija – apie V. Luckaus, kaip kūrėjo, kelią, pasiekimus, kita – nepaprastai graži meilės istorija.

Plačiau apie filmą – LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS